POST-DOC ONDERZOEKER ‘Competences for Sustainability and Labour Participation’ (1,0 fte)

POST-DOC ONDERZOEKER ‘Competences for Sustainability and Labour Participation’ (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 15 jun Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 jun 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De post-doc zal kwalitatief en kwantitatief onderzoek uitvoeren op het gebied van competenties voor duurzaamheid voor professionals en hun duurzame inzetbaarheid. Met name de competenties die verbonden zijn met (succesvolle) veranderprocessen zullen onderzocht worden. Het onderzoek wordt verricht onder milieuprofessionals, duurzaamheidsprofessionals en loopbaanprofessionals. Daarnaast richt het onderzoek zich op de eigen duurzame inzetbaarheid van professionals en hoe deze gestimuleerd kan worden. Behalve beter inzicht in deze aspecten, is tevens een doel van het onderzoek het ontwikkelen van workshops en trainingen.

De post-doc onderzoeker verricht multidisciplinair onderzoek bij de vakgroepen ‘Science’ en ‘Organization’. Dit zal resulteren in publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften, congrespresentaties en verschillende valorisatieactiviteiten.
Meer specifiek zijn de taken:
•              communicatie met beroepsorganisaties voor het organiseren van workshops
•              ontwikkelen en uitvoeren van workshops  en vervolgens analyseren van data (kwalitatief onderzoek)
•              ontwikkelen en uitvoeren van enquêtes voor kwantitatief onderzoek, en verwerking hiervan
•              ontwikkelen van een prototype voor trainingen voor professionals
De taken worden verricht in overleg met bovengenoemde onderzoeksleiders.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

De kandidaat is gepromoveerd of zal in 2017 promoveren. De kandidaat heeft ervaring en affiniteit met multidisciplinair onderzoek op het gebied van ‘duurzaamheid’, ‘leren’ en ‘organisatie’, blijkend uit diverse internationale publicaties in gerenommeerde tijdschriften. Een achtergrond in ‘Science’ en/of ‘Human Resource Management’ is een pré. De kandidaat zal werkzaam zijn bij de vakgroep Natuurwetenschappen, in nauwe samenwerking met de vakgroep Organisatie’ Z/hij beschikt over uitstekende onderzoeks- en communicatievaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 2 jaar (start medio 2017).

Het salaris wordt afhankelijk van uw opleiding, ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 10 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4028,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten.
Aan de OU studeren ruim 15.000 studenten en werken 531 medewerkers (fte). De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek en zo wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in profielonderzoek op het gebied van onderwijskunde en onderwijstechnologie. 

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de website

Afdeling

Faculteit MST

De faculteit Management, Science and Technology (MST) is één van de drie faculteiten van de Open Universiteit. Onderwijs, onderzoek en valorisatie zijn de hoofdtaken binnen de faculteit. MST biedt wetenschappelijke bachelor- en masteropleidingen aan op het gebied van management, milieu-natuurwetenschap en informatica. Daarnaast biedt de faculteit een brede bachelor (Liberal Arts & Sciences), evenals korte programma’s aan ten behoeve van professionals die hun kennis willen verdiepen (certified professional programs). Het onderzoeksprogramma (Learning and Innovation in Resilient Systems) kenmerkt zich door haar multidisciplinaire aanpak. Aan de faculteit is een groot aantal promovendi verbonden die op diverse actuele thema’s binnen het onderzoeksprogramma onderzoek doen. Vanuit de Open Universiteit is MST bovendien partner in het Business Intelligence & Smart Services (BISS) Institute, onderdeel van de Brightlands Smart Services Campus (www.brightlands.com/).
Bij de faculteit MST kunnen studenten aan de hand van het geleerde direct reflecteren op hun werksituatie. De organisaties waar zij werkzaam zijn worden vaak betrokken bij het uitvoeren van opdrachten en onderzoek in het kader van zowel de bachelor- als de masteropleiding. Door de interdisciplinaire visie op onderwijs en onderzoek en de verbinding met bedrijfsleven is wetenschappelijk werk aan de faculteit MST vernieuwend en uitdagend.
Het onderzoeksprogramma van MST is getiteld “Learning and Innovation in Resilient Systems”. Het doel van het MST onderzoek is “to increase our understanding of the innovative and learning capacity of resilient systems, with a focus on (i) information and computer systems, (ii) organizational and management systems, and (iii) environmental systems”. Prof.dr. Paquita Perez van de vakgroep Natuurwetenschappen, prof.dr. Tinka van Vuuren en prof.dr. Judith Semeijn van de vakgroep Organisatie verrichten onderzoek in de subpgrogramma’s ‘Sustainability’, ‘Social Learning ’ en ‘Organizational Learning’.

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Natuurwetenschappen; Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AT/FAC/MST/17025

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Valkenburgerweg 177, 6419 AT, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you