Programmamanager Diversiteit (0,80 fte)

Programmamanager Diversiteit (0,80 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 aug 3 sep Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Maastricht is op zoek naar een ervaren programmamanager diversiteit/inclusiviteit.
Nieuwe uitdagende, strategische projectmanagersfunctie binnen de meest internationale en jongste universiteit van Nederland

Functieomschrijving

De Universiteit Maastricht ziet diversiteit (of zoals wij het liever noemen: inclusiviteit) als één van haar kernwaarden met als doel te komen tot een universitaire gemeenschap waarbij iedereen in staat is en uitgedaagd wordt om zijn of haar talenten optimaal te ontplooien, ongeacht gender, etniciteit, seksualiteit, leeftijd en/of functiebeperking. De programmamanager diversiteit draagt bij aan de verdere ontwikkeling en implementatie van ons actiegericht beleid op diversiteits- en inclusiviteitsgebied. De programmamanager diversiteit doet dit in samenspraak met de rector, de adviesraad diversiteit/inclusiviteit, de directeur HRM, de decanen, directeuren van faculteiten en servicecentra en collega beleidsmedewerkers. Output van deze functie zijn programma's, projecten en pilots die moeten leiden tot zichtbare in- en uitvoering van het beleid. De programmamanager diversiteit is tevens secretaris van op het functiegebied gerichte overleggremia op hoog niveau en een toegankelijk aanspreekpunt voor de belangrijkste stakeholders, het CvB, de faculteiten en servicecentra.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Opleiding en ervaring:

U beschikt over  academisch werk- en denkniveau en bewezen ervaring en aantoonbare affiniteit op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. U hebt ruime ervaring met het werken in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving en bent voor alle stakeholders binnen het werkveld een volwaardige en kritische gesprekspartner. U bent in staat om de juiste keuzes te maken en de juiste prioriteiten te stellen. U beschikt over een goed ontwikkelde antenne om interne en externe ontwikkelingen op te pakken en weet deze op de agenda te krijgen middels creatieve actievoorstellen. U hebt ervaring met projectmatig werken en het leiden van projecten en programma's.

Competenties:  

  • Conceptueel: analytisch, strategische oordeelsvorming, vernieuwend.

  • Omgevingsbewust: ervaring met het functioneren in een complexe, dynamische bestuurlijk-politieke omgeving.

  • Persoonlijk: zelfstandig, proactief, doelgericht, enthousiast, doorzetter, creatief en vernieuwend.

  • Operationeel: U levert ook onder tijdsdruk uitstekende prestaties. U weet complexe vraagstukken te vertalen in pragmatische oplossingen, beschikt over uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in geschrift en bent uitstekend onderlegd in Nederlands en Engels. U bent in staat de mening en houding van anderen te beïnvloeden en verkrijgt instem­ming voor voorstellen, plannen en ideeën, u bent vaardig in onderhandelen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling.

Een veelzijdige en dynamische functie met voldoende ruimte voor eigen ontwikkeling. De functie is ingeschaald in schaal 12 ( max. € 5.405,00 bruto per maand bij een voltijdse aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering). Daarnaast kent Maastricht University uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goede opleidingsmogelijkheden, 41 verlofdagen, internationaal karakter en een grote diversiteit.

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar, 30,4 uur week. Bij goed functioneren, kan dit dienstverband na 1 jaar worden omgezet in een vast dienstverband.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Gelegen in het hart van Europa van de UM zich met recht de meest internationale universiteit van Nederland noemen. Met meer dan 16.500 studenten en 4.000 medewerkers zijn we nog steeds groeiende. De universiteit bestaat uit 6 faculteiten, die gezamenlijk 17 bachelor programma's en meer dan 60 master programma's verzorgen. De opleidingen binnen de universiteit zijn veelal Engelstalig en hebben vaak een internationaal of Europees vertrekpunt.

Afdeling

Maastricht University Office, Human Resources Management

Maastricht University Office (MUO)

Het Maastricht University Office adviseert en ondersteunt het College van Bestuur, faculteiten en servicecentra. Het office bestaat uit een aantal afdelingen, elk met een eigen directeur. MUO telt in totaal circa 200 medewerkers en ten behoeve van de integrale beleidsondersteuning wordt er intensief samengewerkt met faculteiten en servicecentra. Het office bestaat uit een aantal afdelingen (Academic Affairs, Human Resources Management, Marketing en Communicatie, Corporate Information Office, Support Office, Legal Affairs, Kennis Transfer Office, EdLAB en Development & Alumni Relations Dept.), elk met een eigen directeur of coördinator. MUO telt in totaal circa 200 medewerkers en ten behoeve van de integrale beleidsondersteuning wordt er intensief samengewerkt met faculteiten en servicecentra.  

De afdeling Human Resources Management

De afdeling HRM  telt in totaal circa 60 personen waarvan de frontoffice bij faculteiten en servicecentra is gepositioneerd, ondersteund door specialistische functies op centraal niveau. De afdeling richt zich op ondersteuning van management en medewerkers op het gebied van in-, door- en uitstroom en de ontwikkeling en implementatie van strategisch HRM-beleid en bijbehorende tooling. Belangrijkste thema's  voor de komende jaren zijn employer branding, talentontwikkeling, loopbaanbeleid, leiderschapsontwikkeling en diversiteit/inclusiviteit.

 

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 30.4 uur per week
  • €4210—€5405 per maand
  • Universitair
  • AT2017.168

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you