Universitair Docent Privaatrecht (0,8 – 1,0 fte)

Universitair Docent Privaatrecht (0,8 – 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 24 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is plek voor een universitair docent Privaatrecht. Heeft u interesse? Lees dan snel het gehele profiel.

Functieomschrijving

U wordt ingezet in het onderwijs in de bachelorvakken van de afdeling Privaatrecht van het departement Rechtsgeleerdheid. Tevens zult u, afhankelijk van uw expertise, een bijdrage leveren aan de mastervakken. Daarnaast begeleidt u scripties in de bachelor- en masterfase. Coördinatietaken en tutortaken kunnen tot de werkzaamheden behoren. Verder verricht u onderwijsgebonden onderzoek (bij aanvang twintig procent van de werktijd). Daarnaast verwachten wij van u dat u uw onderzoek in de toekomst verder uitbreidt in de richting van uw specialisatiegebied in samenwerking met collega’s binnen één van de bestaande onderzoeksprogramma’s binnen het departement. Een uitbreiding van uw onderzoekstijd behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor de functie van universitair docent zoeken wij een jurist met een privaatrechtelijke achtergrond. Meer in het bijzonder gelden de volgende eisen:

  • u beschikt over ervaring in het bachelor- en masteronderwijs.
  • u beschikt over organisatorische en didactische ervaring en kwaliteiten;
  • u beschikt over de 'Basiskwalificatie Onderwijs' of u bent bereid deze te halen;
  • u bent in staat Executive-onderwijs te verzorgen;
  • u heeft een afgerond proefschrift of promoveert zeer binnenkort;
  • u beschikt over goede contactuele eigenschappen;
  • u heeft een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
  • u beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en een goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
  • ervaring in de rechtspraktijk strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor de duur van minimaal één jaar, met mogelijkheid tot verlenging. De precieze omvang en inschaling van de aanstelling geschiedt in goed overleg. Het salaris bedraagt -afhankelijk van datum promotie en het aantal jaren werkervaring - minimaal € 3.475,- en maximaal € 5.405,-  (schaal 11/12 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij fulltime dienstverband. Aanvang dienstverband bij voorkeur per 15 april 2018. De universiteit heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Verder bieden wij goede pensioenvoorzieningen en we bieden flexibele arbeidsvoorwaarden. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

 

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie is een faculteit die midden in de samenleving staat en sterk verbonden is met maatschappelijke vraagstukken. Met rechtsgeleerdheid, economie, bestuur & organisatie hebben we een combinatie van wetenschappelijke disciplines in huis die elkaar aanvullen en versterken. Die bundeling van krachten maakt onze faculteit uniek.

 

Het departement Rechtsgeleerdheid is één van de oudste departementen van de Universiteit Utrecht, ondergebracht in een aantal monumentale panden in het centrum van de stad Utrecht, met ca. 3.200 studenten en 400 personeelsleden. Het departement kent een breed scala aan disciplines, een veelzijdig onderwijsaanbod, gerenommeerde onderzoeksprogramma’s en een uitstekend geoutilleerde Juridische Bibliotheek.

‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridische onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van recht, privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht alsmede internationaal en Europees recht en de verbanden daartussen. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol blijven spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

 

U gaat werken bij het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht. Deze afdeling verzorgt het privaatrechtelijk onderwijs in de bachelor (verplichte vakken en keuzevakken), waaronder het togatraject, het notarieel recht traject, en het multidisciplinaire traject, de master Privaatrecht, de master Notarieel recht, de master Recht & Onderneming en de Legal Research Master. Het Molengraaff Instituut neemt deel aan de departementale en universitaire onderzoeksprogramma’s en in tweede en derde geldstroomprojecten. In dit verband wordt onderzoek verricht naar de toepassing, werking en verandering van privaatrechtelijke regelingen in de maatschappij. Hierbij wordt een multidisciplinaire aanpak gehanteerd.

Specificaties

  • Juridisch personeel; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • 32—40 uur per week
  • €3475—€5405 per maand
  • Gepromoveerd
  • 966844

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you