Toezichthouder Consumentengedrag

Toezichthouder Consumentengedrag

Geplaatst Deadline Locatie
3 jul 1 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij jouw kennis inzetten op het gebied van consumenten in om de effectiviteit van het toezicht te vergroten? Reageer dan direct op deze vacature. 
 
Het Expertisecentrum draagt bij aan het ontwikkelen en toepassen van nieuwe kennis en expertise en richt zich op het verbreden van de horizon van de AFM. Consumentengedrag is één van de kennisgebieden die binnen het Expertisecentrum centraal staat.
 
Je zet jouw kennis op het gebied van het gedrag van consumenten in om de effectiviteit van het toezicht te vergroten. Je doet dit door deel te nemen aan onderzoeksprojecten en/of door een adviesrol te vervullen op toezichtdossiers. Meer kennis en begrip van het gedrag van consumenten helpt de AFM met het in kaart brengen van risico’s in financiële producten en de distributie daarvan. Door een realistisch beeld te hanteren van de consument kan de AFM effectief ingrijpen in de financiële sector om het duurzaam financieel welzijn van consumenten te bevorderen.
 
Als toezichthouder consumentengedrag krijg je veel informatie te verwerken uit wetenschappelijke literatuur, datasets, onderzoeken, signalen uit de markt en uit gesprekken die je intern en extern voert. Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is om deze informatie te analyseren, te beoordelen en toepasbaar te maken voor het toezicht. Daarnaast voer je (praktijk)onderzoeken en experimenten uit in samenwerking met marktpartijen. Je toetst daarmee bestaande gedragswetenschappelijke inzichten en verwerft nieuwe inzichten die vertaald kunnen worden naar toezichtinterventies of beleid. Tot slot is het belangrijk dat je in staat bent om verbinding te maken met interne en externe stakeholders, zodat het team haar adviesrol zo goed en effectief mogelijk kan vervullen.

Specificaties

AFM

Functie-eisen

  • Je bent gepromoveerd in de gedragseconomie of gedragspsychologie of verwacht op afzienbare termijn je PhD af te ronden;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het uitvoeren van complexe econometrische analyses op datasets;
  • Je hebt ruime ervaring met het opzetten en uitvoeren van experimenten;
  • Je bent in staat zelfstandig (nieuwe) wetenschappelijke literatuur te vinden en te beoordelen;
  • Werkervaring binnen het toezicht of affiniteit met de werkomgeving van een toezichthouder is een pré maar niet noodzakelijk.
    Daarnaast beschik je over onder meer de volgende competenties en vaardigheden:
  • Je beschikt over goede analytische vaardigheden; je moet een complex probleem kunnen ‘afpellen’ om snel tot de kern te komen.
  • Je bent in staat om inhoud te scheiden van belangen (intern en extern) en draagt bij aan goede besluitvorming.
  • Je bent in staat zelf een oordeel te vormen en weet ook snel intern de weg te vinden naar collega’s die je met hun expertise verder kunnen helpen;
  • Je bent in staat om met pragmatische en creatieve oplossingen te komen om het gewenste effect te bereiken;
  • Je kunt zowel schriftelijk als mondeling een overtuigende boodschap brengen en je bent in staat om complexe concepten in eenvoudige bewoordingen uit te leggen.

Arbeidsvoorwaarden

Het kapitaal van de AFM? Dat zijn onze medewerkers, zonder twijfel. Daarom krijgt iedere collega de ruimte om zichzelf te ontwikkelen tot een nóg betere professional. En omdat wij vinden dat privé en werk goed in balans moeten zijn, bieden we je flexibiliteit om zelf je 36-urige werkweek in te richten. 

Je start met een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Daarnaast krijg je van ons een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket bestaande uit onder andere:

  • Een 13e maand en 8,59% vakantietoeslag.
  • Een bruto maandelijkse vergoeding van 5,6%.
  • Een OV-trajectkaart voor de 2e klas of € 0,19 per kilometer als je meer dan 10 km van kantoor woont. Door onze locatie in het centrum van Amsterdam, zijn de parkeermogelijkheden beperkt.
  • Een bijdrage voor een abonnement bij een sportschool die is aangesloten bij bedrijfsfitnessonline.nl.

Werkgever

AFM

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland. In hartje Amsterdam vind je aan de Vijzelgracht het kantoor van de AFM, waar we met ruim 600 hoogopgeleide professionals werken. De tramhalte is voor de deur. En als de Noord-Zuidlijn af is, ben je zelfs met de trein binnen enkele stappen bij ons. Zodra jij een voet over de lage drempel van ons kantoor zet, voel je de gezamenlijke passie voor ons vak: elke collega is gedreven om een substantiële bijdrage te leveren aan het verbeteren van de financiële sector.
 
De AFM is een platte organisatie met korte lijnen en een informele sfeer. Dat zie je ook terug op de afdeling. Het Expertisecentrum draagt bij aan het ontwikkelen en toepassen van nieuwe kennis en expertise. Het Expertisecentrum is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de signalerings- en risicoanalysefunctie van de AFM. Het Expertisecentrum richt zich op het verbreden van de horizon van de AFM en het verdiepen van kennis op onderwerpen met een domein overstijgend karakter. Hierdoor helpt de afdeling de AFM vroegtijdig nieuwe kansen en risico’s te signaleren en keuzes te maken voor het geven van het juiste antwoord op deze kansen en risico’s. We zien de afdeling als dé plek waar ook nieuwe kennis en expertise met voldoende aandacht en capaciteit verder kan worden opgebouwd. Consumentengedrag is één van de kennisgebieden die binnen het Expertisecentrum centraal staat.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AT 15461

Locatie

Vijzelgracht 50, 1017 HS, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you