Senior onderzoeker nieuwe businessmodellen (0.6 FTE)

Senior onderzoeker nieuwe businessmodellen (0.6 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
9 jul 8 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) zoekt voor het Onderzoeksprogramma Urban Technology van de faculteit Techniek en het programma Ondernemerschap van de Faculteit Business en Economie op het gebied van businessmodellen een senior onderzoeker nieuwe businessmodellen (0.6 FTE). 

We zijn op zoek naar een senior onderzoeker die het team inhoudelijk aanstuurt en die samen met de onderzoekers de opgedane kennis vanuit de projecten vastlegt en deelt met de beroepspraktijk. Bijvoorbeeld in de vorm van de ontwikkeling van een toolkit en het organiseren van seminars en masterclasses. Ook deel je actief je kennis over business modellen, door middel van te ontwikkelen casuïstiek, met de docenten en studenten van de verschillende minoren die binnen de HvA bestaan op het gebied van ondernemerschap en innovatie.

De senior onderzoeker slaat daarnaast de brug tussen de onderzoeksprogramma’s van Urban Technology en het Programma Ondernemerschap door het opzetten van gezamenlijke onderzoeksprojecten.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

  • ervaren resultaatgerichte en analytisch sterke onderzoeker bij voorkeur in het bezit van een PhD en met minimaal 5 jaar onderzoekservaring op het gebied van business modellen, bedrijfsstrategieën, ondernemerschap, samenwerking tussen organisaties of een ander relevant onderwerp;
  • ervaring met het zelfstandig uitvoeren van onderzoek op het gebied van business modellen, ervaring met het uitvoeren van coördinerende taken;
  • ervaring met begeleiding van onderzoekers;
  • in staat zijn om een brugfunctie te vervullen tussen de twee faculteiten en inhoudelijke leiding te geven aan de docent-onderzoekers.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie onderzoeker 1. Bij deze functie hoort de loonschaal 12 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 5301,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft een tijdelijke aanstelling van een jaar. Afhankelijk van functioneren en formatieruimte kan de aanstelling worden verlengd. 

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Afdeling

Urban Technology

Urban Technology is het snel groeiende multidisciplinaire onderzoeksprogramma van de faculteit Techniek dat zich richt op het onderzoeken, ontwerpen en realiseren van slimme technologische oplossingen voor de stad. Binnen het programma werken lectoren, onderzoekers en projectleiders (45 FTE) samen met studenten en professionals uit de praktijk aan onderzoek. Het onderzoek vindt plaats op 4 gebieden: energie, gebouwde stad, mobiliteit en de circulaire stad. Businessmodelling is een crossthema binnen het programma en heeft een eigen team.

Businessmodelling team

Een team van onderzoekers en studenten doet onderzoek naar haalbare business modellen voor de verschillende projecten in de onderzoeksprogramma’s, bijvoorbeeld op het gebied van het sluiten van materiaalkringlopen, gebruik van smart grids en creëren van innovatieve stedelijke logistieke concepten. Deze businessmodellen kenmerken zich door nieuwe organisatievormen en verdienmodellen en hebben vaak aandacht voor duurzaamheid en impactcreatie.

Programma Ondernemerschap

Het Programma Ondernemerschap is een HvA breed onderzoeksprogramma, ingebed bij de Faculteit Business en Economie, dat zich richt op praktijkgericht onderzoek naar de wijze hoe professionele ondernemers en ondernemende professionals door middel van vernieuwing en innovatie economische en maatschappelijke waarde creëren voor zich zelf, hun organisatie, de markt waarin zij zich bevinden en de communities waarin zij zijn ingebed. Binnen het programma werken lectoren, onderzoekers en studenten (25 fte) samen met studenten aan vraagstukken op het gebied van sociaal ondernemerschap, store innovation en smart cities. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar collaboratief entrepreneurship, entrepreneurship education en entrepreneurial failure & recovery.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie
  • max. 24 uur per week
  • max. €5301 per maand
  • Universitair
  • SP 975017

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you