Senior Onderzoeker Lectoraat Management van Cultuurverandering

Senior Onderzoeker Lectoraat Management van Cultuurverandering

Geplaatst Deadline Locatie
12 jul 16 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) kent binnen haar faculteit Maatschappij en Recht het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI). Binnen het AKMI is bij het lectoraat Management van Cultuurverandering per zo spoedig mogelijk plaats voor een Senior Onderzoeker. 

Als onderzoeker met een hart voor de stad en haar bestuurlijke en sociale uitdagingen combineer je analytische en praktijkgerichte aspecten van onderzoek. Je werkt als senior-onderzoeker bij het lectoraat Management van Cultuurverandering. Daarnaast participeer je incidenteel in enkele aan het onderzoek verwante onderwijsactiviteiten, bijvoorbeeld in de Bachelor Bestuurskunde. De omvang van de aanstelling is nog flexibel.

Het lectoraat richt zich op cultuurverandering binnen organisaties en organisatienetwerken, die bijdraagt aan het beter bereiken van bewoners in het kader van een terugtrekkende overheid. Daarnaast betreft ook het onderzoeken en opbouwen van netwerken tussen professionals, bewoners, organisaties die gaan over complexe grootstedelijke vraagstukken.

Het lectoraat is nauw verbonden met het Speerpunt Urban Management waarin de Hogeschool van Amsterdam multidisciplinair onderzoek naar grootstedelijke vraagstukken bundelt.

De functie

Als senior-onderzoeker ben je bezig met het initiëren, uitvoeren en leiden van onderzoeksprojecten. Je werkt in een klein team onder leiding van de lector.

Het lectoraat richt zich op cultuurverandering binnen organisaties en organisatienetwerken. Dit met het doel om organisaties effectiever te laten functioneren en de samenwerking te optimaliseren met andere organisaties in het werkveld. Ook richt het lectoraat zich op onderzoek en de opbouw van netwerken tussen organisaties, professionals, maatschappelijke initiatieven en bewoners. Die netwerken vormen zich rond uiteenlopende grootstedelijke vraagstukken. Het lectoraat is nauw verbonden met het Speerpunt Urban Management waarin de Hogeschool van Amsterdam multidisciplinair onderzoek naar grootstedelijke vraagstukken bundelt.

Als senior-onderzoek participeer je onder meer in onderzoeken rondom het thema organisatie-integriteit, corruptie en ondermijning. Een voorbeeld van een project op dat vlak betreft het voorbereiden en uitvoeren van onderzoek en het verzorgen van masterclasses bij een groot zorgconcern. Daarnaast neem je deel aan diverse andere onderzoeksprojecten van het lectoraat.

Als senior-onderzoeker ben je tevens betrokken bij kleinere werkzaamheden ten behoeve van het lectoraat. Tenslotte worden bijdragen in acquisitie van de kandidaat verwacht en betrokkenheid bij de strategische doorontwikkeling van het lectoraat.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd in bij voorkeur organisatiepsychologie, bestuurskunde, criminologie of bedrijfskunde. Affiniteit met de stad en met haar politiek-bestuurlijke verhoudingen is een pré, net als ervaring met onderzoeksacquisitie. Je beschikt verder over:

  • kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van bestuurskunde, veiligheid, criminologie en governance;
  • de taal kunnen spreken van informele en formele partijen in het veld;
  • ervaring met onderzoek of advieswerkzaamheden rondom organisatie-integriteit, corruptie, ondermijning en verandermanagement;
  • up-to-date kennis van en ervaring met praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en bijbehorende analysetechnieken;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • een flexibele instelling.

Arbeidsvoorwaarden

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van docent/onderzoeker 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 11 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 4.661,- per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling tot en met 31 juli 2019. Verlenging is afhankelijk van gebleken geschiktheid, formatieruimte en acquisitiesucces.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA - via de HvA Academie - uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • 24—32 uur per week
  • max. €4661 per maand
  • Universitair
  • AT 989128

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 25, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you