Ervaren kwantitatief onderzoeker zorgsector

Ervaren kwantitatief onderzoeker zorgsector

Geplaatst Deadline Locatie
27 jul 2 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb je ruime ervaring met kwantitatief onderzoek in de zorgsector en wil je deze ervaring inzetten in een nieuwe werkomgeving? Zie je kansen je expertise in te zetten voor toezicht op zorgmarkten? Werk jij graag in een organisatie die midden in de maatschappij staat en ook nog eens in hartje centrum van Den Haag gevestigd is? Lees dan wat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) jou te bieden heeft!

Functieomschrijving

Als ervaren kwantitatief onderzoeker zorgsector bij de Directie Zorg ben je (mede-)verantwoordelijk voor het uitdenken, opzetten en uitvoeren van onderzoekslijnen en -projecten op het gebied van marktwerking en mededinging in de zorgsector, met als doel versterking van het markttoezicht op deze complexe sector. Voorbeelden van onderzoeksthema’s kun je vinden in de Zorg-sectie op de ACM-website

( https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/zorg/acm-onderzoekt-werking-zorgmarkten ). Daarbij gaat het voor deze functie met name om de kwantitatief/econometrische onderzoeken, aangezien de ACM zich op dat gebied verder wil versterken.  

Bij alle werkzaamheden werk je samen met collega’s in een projectteam, de ene keer als projectleider, andere keren als teamlid. Naast ACM-collega’s kan het ook gaan om coproducties en samenwerkingen met onderzoekers van bijv. de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), het Centraal Planbureau (CPB) of universiteiten. Zo nu en dan begeleid je externe partijen bij de uitvoering van marktstudies en onderzoeken in opdracht van de ACM.

Van jou wordt een zelfstandige inbreng op senior niveau verwacht. Op basis van vragen en uitdagingen voor (de toekomst van) het markttoezicht in de zorgsector stel je een onderzoeks- en/of een data-analyse-plan op en voert dit uit. Uitkomsten en bevindingen van je analyses interpreteer je en vertaal je naar concrete gevolgen, beleid en/of acties voor het markttoezicht. Je kennis en expertise op dit vlak deel je ook in ACM-breed verband, o.a. in het kader van het lopende meerjarenprogramma Data Gedreven Toezicht waarin de ACM investeert.

Specificaties

Autoriteit Consument & Markt

Functie-eisen

Je hebt aantoonbare onderzoekservaring met een kwantitatief, data-analytisch karakter, bijvoorbeeld opgedaan in de wetenschap, bij een onderzoeksbureau of bij een ziekenhuis of zorgverzekeraar. Op dit vakgebied breng je een relevant netwerk mee, dat je effectief weet in te zetten voor de ACM. Je hebt een creatief-onderzoekende en kritisch-analytische houding, en kunt goed de hoofd- en bijzaken onderscheiden. Je staat stevig in je schoenen en je manier van communiceren kenmerkt zich door een heldere structuur, zowel mondeling als schriftelijk. Samenwerken in projecten is de sleutel tot jouw succes.

Voldoe je ook aan onderstaande criteria? Dan ontvangen we graag je sollicitatie.

  • Een afgeronde relevante WO-opleiding, bijvoorbeeld econometrie, kwantitatieve (zorg) economie of een bètastudie. Een afgerond promotieonderzoek is een pré.
  • Up-to-date kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden en economische theorie.
  • Ruime werkervaring (4 à 8 jaar) met kwantitatieve analyses op grote databestanden, inclusief bijbehorende tools als R en Stata. Kennis van en ervaring met zorgdata is een pré
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk

Arbeidsvoorwaarden

De ACM is een energieke, hedendaagse werkgever die actief is in een dynamisch maatschappelijk speelveld. Toezichthouders staan in de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en het publiek volgen ons werk kritisch. Qua werksfeer kun je rekenen op collega’s die elkaar helpen, kennis delen, open staan voor elkaars ideeën en met elkaar lachen. Hard werken en ontspanning gaan bij de ACM heel goed samen.

Verder kun je rekenen op:

  • Een hoog kennisniveau;
  • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden;
  • Een aanstelling van twee jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling (voor rijksambtenaren geldt dat zij hun aanstellingsvorm behouden);
  • Salaris conform schaal 12 (max € 5.292,-) en een 36-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring;
  • Bovenop het salaris ontvang je 8% vakantiegeld en een 13e maand;
  • Een uitstekend secundair arbeidsvoorwaardenpakket (conform de Rijksoverheid cao), inclusief o.a. een fietsregeling, extra verlof opties, parttime mogelijkheden (minimaal 32 uur), voordelig sporten in het pand;
  • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten en een gezellig bedrijfsrestaurant in hartje Den Haag, vlakbij het CS.

Werkgever

Autoriteit Consument & Markt

De ACM bevordert kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten. De ACM valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het bestuur is zelfstandig en eindverantwoordelijk voor alle besluiten van de ACM. De ACM bepaalt zelf de prioriteiten en komt onafhankelijk van de overheid, bedrijfsleven en belangengroepen tot besluiten. Altijd in het belang van consumenten, burgers en bedrijven. Elk bestuurslid heeft een eigen portefeuille, maar besluitvorming vindt collegiaal plaats binnen het bestuur. Het bestuur neemt collectief de verantwoordelijkheid voor de strategie en agenda van de ACM en een effectieve uitvoering daarvan.

Wij willen marktproblemen oplossen en waar mogelijk voorkomen door het effectief en efficiënt inzetten van ons brede palet aan instrumenten. Dit doen we door toezicht te houden op:

  • De mededinging in het algemeen (kartelvorming, marktmacht, fusies en overnames);
  • Een aantal specifieke sectoren waarbinnen onvoldoende ‘natuurlijke’ concurrentie bestaat (energie, vervoer, telecom, post, zorg en drinkwater);
  • De rechten en belangen van consumenten.

De ACM kent een tiental organisatieonderdelen die nauw verbonden zijn. De toezichtsdirecties ‘Consumenten’, ‘Telecom, Vervoer en Post’, ‘Energie’, ‘Mededinging’ en ‘Zorg’, de directies ‘Juridische Zaken’, ‘Bedrijfsvoering’ en ‘Bestuur, Beleid en Communicatie’ en het Economisch Bureau. Bij de ACM werken vanuit Den Haag ruim 550 professionals. We opereren in en werken samen met verschillende hechte Europese netwerken van collega-autoriteiten.

Afdeling

Directie Zorg

Binnen de ACM is het toezicht op de zorg bijeengebracht in een apart organisatorisch onderdeel: de Directie Zorg. Het betreft al het huidige toezicht van de ACM op de zorg, zoals fusietoezicht en toezicht op samenwerkingen en misbruik van economische machtsposities, en daarnaast uitvoering van marktstudies en voorbereidende werkzaamheden in het kader van voorziene overheveling van markttoezichttaken van de NZa naar de ACM.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid; Economie
  • max. 36 uur per week
  • max. €5292 per maand
  • Universitair
  • AT 20182604

Werkgever

Autoriteit Consument & Markt

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Muzenstraat 41, 2511 WB, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you