Lector Technologies for Smart Inclusive Cities

Lector Technologies for Smart Inclusive Cities

Geplaatst Deadline Locatie
28 sep 31 okt Almere

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je een onderzoeksgroep rondom Big data, Smart Technology en Mobility leiden? Ben je op je plaats in een jonge Hogeschool die snel groeit en waar de stad met haar inclusieve vraagstukken een “living lab” is? Houd je van de uitdagingen die het bouwen van een nieuwe onderzoeksgroep biedt? 
 
Functieomschrijving

Jij vormt jouw eigen positie als lector Technologies for Smart Inclusive Cities. Het betreft een nieuw lectoraat in een uitdagende context waarin je deel uitmaakt van Windesheim Flevoland. Met 3 andere lectoraten in het kenniscentrum, 250 collegae en 4000 studenten in meer dan 20 opleidingen wordt bijgedragen aan Flevoland als een duurzame en inclusieve samenleving, in het bijzonder de nieuwe steden Almere en Lelystad.
 
Jouw positie bestaat grofweg uit:

  • relatiebeheer en nieuwe projecten verwerven;
  • projectmanagement en leiding geven aan diverse onderzoekslijnen;
  • het organiseren van onderzoekscontext voor docenten en studenten;
  • begeleiden en coachen van onderzoekers, docenten en studenten
  • bijdragen aan de ontwikkeling van de beroepspraktijk
  • het genereren van publiciteit via sociale media, pers en tijdschriften

We sturen je graag extra informatie over de lectoraatsopdracht. Stuur dan een berichtje aan Marloes Spee.
 
Hoe jouw week eruit kan zien?

Er staan 3 bedrijfsbezoeken in de regio op het programma deze week. Je spreekt met deze bedrijven over projectvoortgang, het opstarten van een nieuw project en je drinkt een kop koffie met een nieuw contact dat je hebt ontmoet tijdens een bijeenkomst van de OntwikkelingsMaatschappij Flevoland. Je wordt gezien als sterke kennispartner in de regio, die de verbinder is tussen ondernemers, onderwijs en onderzoek.
 
Later die week heb je een projectoverleg over de Straat van de Toekomst in de nieuwe Almeerse Floriadewijk waarin samen met studenten ICT wordt gewerkt aan een nieuw concept voor een slim afvalverzamelsysteem. Daar spreek je ook iemand van de provincie die nog wat informatie kan verstrekken over het Smart Mobility initiatief waarmee het station Lelystad wordt verbonden met de snelgroeiende luchthaven Lelystad. Je bent er trots op dat de minister aan het eind van de week op onze hogeschool langskomt om de resultaten van het onderzoek naar zelfrijdende voertuigen op de A6 in ontvangst te nemen. De studenten en docenten van de minor Smart World gaan samen met haar op de foto.
 
Je begeleidt onderzoekers, docenten en studenten bij hun projecten op het gebied van Big Data, Smart Technology & Smart Mobility. Deze projecten doen we voor de bedrijven waarmee jij afspraken hebt gemaakt. Je voert diverse voortgangsgesprekken en werkt nauw samen met de opleidingen ICT, Bouwkunde, Engineering en Mobiliteit. Daarnaast maak je docenten enthousiast om te participeren binnen projecten van het lectoraat en samen met hen en hun opleidingsmanager kijk je hoe zij zowel kunnen werken in onderzoek als onderwijs, zodat de kennis uit de onderzoeksprojecten terugvloeit in het onderwijs.
 
Je overlegt met de collega’s van Financiën over het nieuwe projectmanagementsysteem en met Communicatie over de aankondiging van het internationale seminar over Inclusive Smart Cities dat het lectoraat organiseert. Je reviewt een manuscript voor het European Journal of Sustainable Development Research.

Specificaties

Hogeschool Windesheim

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde Master opleiding en bent gepromoveerd in een relevant vakgebied.
  • Je bent specialist op één van de onderzoekslijnen Big Data, Smart Technology of Smart Mobility en kunt leiding geven aan de andere lijnen binnen de context van de inclusieve stad.
  • Je geeft inhoudelijk leiding aan docenten, onderzoekers en studenten in de projecten.
  • Je hebt ervaring met het aanvragen en binnenhalen van subsidies.
  • Je bent gericht op samenwerking, sterk in het creëren en onderhouden van netwerken en in staat om verbindingen te leggen met andere disciplines.
  • Je wordt enthousiast om onderzoek en onderwijs optimaal te integreren binnen de context van de beroepspraktijk.

Arbeidsvoorwaarden

Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een dertiende maand, volledige reiskostenvergoeding voor openbaar vervoer, een verlofregeling en een sportvergoeding  voor medewerkers.

Wij bieden een uitdagende functie, voor de duur van 1 jaar met kans op verlenging.

De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van Lector A. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €5.642, - en €7.284, - (conform schaal 15 van de cao hbo).

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • 32—40 uur per week
  • €5642—€7284 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP 38961

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hospitaaldreef 5, 1315 RC, Almere

Bekijk op Google Maps

Interesting for you