Business Developer Onderzoek & Onderwijs

Business Developer Onderzoek & Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
4 okt 28 okt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Naturalis is op zoek naar een Business Developer Onderzoek & Onderwijs 36 uur per week.

De sector Onderzoek en Onderwijs (O&O) van Naturalis is georganiseerd in zes onderzoeksgroepen met ieder hun eigen expertise en focus, variërend van fundamenteel tot toegepast onderzoek. Daarnaast is er een centrale laboratoriumfaciliteit en een ondersteunende dienst (Research Coordination Office). Ons onderzoek en onderwijs zijn van een hoog academisch niveau en worden in nauwe samenwerking uitgevoerd met nationale en internationale universiteiten, hogescholen en collega instituten. De ambities voor de komende periode zijn hoog. Naturalis investeert in een nieuw gebouw, het onderzoek is geherstructureerd om beter te kunnen aansluiten bij innovatieve en maatschappelijke vraagstukken en de positionering van het instituut in het (inter)nationale onderzoeks- en beleidslandschap wordt versterkt.

Wat ga je doen?

In een snel veranderende omgeving voor financiering en onderzoek, wordt voor een succesvolle onderzoeksfinanciering steeds meer gevraagd van onderzoeksinstellingen, individuele onderzoekers en de inhoud van het onderzoek. Reguliere wetenschappelijke subsidies vereisen steeds meer consortiumvorming en partners vanuit andere disciplines, maatschappij en bedrijfsleven. Daarnaast vraagt de druk op middelen voor wetenschap steeds meer creativiteit en proactiviteit richting andere mogelijkheden dan het reguliere instrumentarium. Voor Naturalis is het van belang succesvol in te spelen op deze veranderingen in wetenschapsfinanciering.

Wij zijn op zoek naar een ervaren Business Developer die meewerkt om de ambities van Naturalis te verwezenlijken. Iemand die een uitdaging vindt in het werven van onderzoekspartners, subsidiemogelijkheden en contractonderzoek.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het verwerven van externe onderzoeksmiddelen uit de tweede en derde geldstroom in directe samenwerking met onze onderzoekers. Je verbindt benodigde partners uit wetenschap, maatschappij en bedrijfsleven en verkent nieuwe financieringsmogelijkheden. Dit doe je onder andere door de belangen van bedrijven en andere partners boven tafel te krijgen en daarop consortia te bouwen. Je voert dit uit met begrip van en affiniteit met ons onderzoek en onze organisatie. Je bouwt, beheert en evalueert een voor Naturalis relevant netwerk en je acteert als constante contactpersoon met de externe partijen. Je ondersteunt onderzoekers bij het schrijven van onderzoek & projectvoorstellen, onder andere door de wetenschappelijke inhoud te vertalen naar de behoeften van partners en stakeholders. Je voert marktanalyses uit en komt met en ondersteunt nieuwe initiatieven zoals crowdfunding en outreach. Je houdt je bezig met de ontwikkeling van diensten die Naturalis kan leveren en adviseert en begeleidt de samenwerking op dat gebied in de organisatie. Vanzelfsprekend signaleer en analyseer je relevante interne en externe ontwikkelingen op nationaal en internationaal niveau.

Deze functie behoort tot het Research Coordination Office. Deze afdeling ondersteunt het management van de sector, de onderzoeksgroepen en de individuele onderzoekers. De afdeling is verantwoordelijk voor de beleidsadvisering en -voorbereiding op het gebied van onderzoek, academisch onderwijs, programmering, valorisatie, internationalisering en strategische ontwikkeling van ons onderzoek.

Specificaties

Naturalis

Functie-eisen

Je beschikt over een relevante universitaire masteropleiding en minimaal 5 jaar recente ervaring in business development. Je hebt aantoonbare brede belangstelling voor wetenschap en haar plaats in de samenleving.

Je hebt kennis van financieringsmogelijkheden op het snijvlak van onderzoek, publieke sector en het bedrijfsleven. Je bent sterk in het zelfstandig beoordelen en structureren van businesscases, hebt ervaring met het voeren van (contract)onderhandelingen en het aangaan van overeenkomsten.

Je beschikt over strategisch inzicht in maatschappelijke en bestuurlijke verhoudingen, ontwikkelingen en processen en weet deze om te zetten in concrete acties en plannen. Je werkt op basis van een zorgvuldige afweging van de belangen van het instituut en de sector, maar bent ook sensitief voor de positie van de stakeholders en partners.

Je hebt een resultaat- en servicegerichte instelling en durft verantwoordelijkheid te nemen. Je beschikt over sterke netwerkvaardigheden en overtuigingskracht. Je bent proactief en initiatiefrijk, maar ook flexibel en gericht op samenwerking. Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels zijn een absolute vereiste voor de functie.

Arbeidsvoorwaarden

Je ontvangt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op verlenging. Een vaste aanstelling behoort daarna voor deze functie tot de mogelijkheden. Je krijgt een dienstverband voor 36 uur per week tegen een salaris dat ligt tussen € 3.573,- en € 4.975,- bruto per maand, afhankelijk van relevante werkervaring. Als medewerker van Naturalis val je onder de Museum-cao.

Werkgever

Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center in Leiden, is het nationale onderzoeksinstituut op het gebied van systematisch en biodiversiteitsonderzoek. Naturalis beschikt over state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten, die het internationale wetenschappelijk onderzoek van de circa 120 onderzoekers faciliteren. Onze nationale natuurhistorische collectie bestaat uit 42 miljoen objecten; in omvang en kwaliteit de vijfde natuurhistorische collectie van de wereld. De collectie is grotendeels digitaal ontsloten en daarmee een belangrijke nationale digitale onderzoeksinfrastructuur. Naturalis is tevens het grootste natuurhistorische museum van Nederland met meer dan 400.000 bezoekers per jaar. Een unieke combinatie van wetenschap en cultuur in Nederland!

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • €3573—€4975 per maand
  • Universitair
  • SP Business Developer O&O

Werkgever

Locatie

Pesthuislaan 7, 2333 BA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you