Beleidsuitvoerder met Projectleiders vaardigheden Natuur en Milieu

Beleidsuitvoerder met Projectleiders vaardigheden Natuur en Milieu

Geplaatst Deadline Locatie
15 okt 3 nov Zwolle

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 nov 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Beleidsuitvoerder met projectleiders vaardigheden Natuur en Milieu
Zit het netwerken bij jou in je bloed en gaat je hart sneller kloppen wanneer je anderen weet te overtuigen van jouw advies? Dan ben jij misschien onze beleidsuitvoerder die, in samenwerking met collega’s en stakeholders, projecten en processen kan begeleiden en strategische verbindingen kan leggen.

Wat ga je doen als Beleidsuitvoerder met Projectleiders vaardigheden Natuur en Milieu?
Het Provinciale natuurbeleid, waarin je een begeleidende en adviserende rol inneemt, staat hierbij centraal. Je herkent bestuurlijke gevoeligheden en handelt hier ook naar. Kennis van het Provinciale natuurbeleid, een gestructureerde projectmatige werkwijze, strategisch denkvermogen en kennis van het provinciale besluitvormingsproces is een voorwaarde. 

Jouw takenpakket bestaat o.a. uit de volgende werkzaamheden:

  • Je draagt bij aan strategische vraagstukken.
  • Je adviseert op natuur gerelateerde vraagstukken.
  • Je begeleidt projecten en processen voor de eenheid Natuur en Milieu.
  • Je past de vastgestelde processen toe, toont eigenaarschap en verantwoordelijkheid, je kunt loslaten, maar ook aanspreken en escaleren. Je zorgt dat het project in control blijft. Met de groep projectleiders binnen de eenheid houd je regelmatig intervisie en doe je aan kennisuitwisseling. Van jou wordt naast het projectleiderschap ook een ambassadeursrol verwacht binnen en buiten de provinciale organisatie.
  • We zoeken een collega voor 36 uur per week voor een tijdelijke periode van 2 jaar.

Herken jij jezelf hierin? Dan zijn we op zoek naar jou!

Specificaties

Provincie Overijssel

Functie-eisen

Wat breng jij mee?
Jij vindt het leuk om projecten en processen te begeleiden en mensen te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Hebt kennis van het landelijke en provinciale natuur- en milieubeleid. Resultaat is belangrijk voor jou en je neemt het initiatief bij nieuwe ontwikkelingen

Wij vragen verder:

  • Je bent een starter op de arbeidsmarkt of toe aan de tweede stap in je loopbaan;
  • Je hebt een WO-niveau opleiding. Bijvoorbeeld milieu en natuurwetenschappen, bestuurskunde en organisatiewetenschap, bos- en natuurbeheer;
  • Je bent in staat om bijdragen te leveren aan strategische vraagstukken;
  • Je hebt talent voor gestructureerd en projectmatig werken;
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen: inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur, de provinciale organisatie en de daarmee samenhangende besluitvormingsprocessen;
  • Je beschikt over aantoonbare resultaatgerichtheid en een proactieve houding;
  • Door jouw persoonlijke eigenschappen leg je gemakkelijk in- en externe verbindingen. Je weet daarbij anderen te overtuigen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie - afhankelijk van je ervaring - een salaris van minimaal 2.811,95 en maximaal 4.017,08 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf - binnen grenzen - wanneer en waarvoor je het budget inzet.
De provincie Overijssel biedt je een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen, je hebt hiervoor een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB) van 5000,- per 5 jaar tot je beschikking. Samen met je collega\'s werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken.
Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Werkgever

Je gaat aan de slag bij de eenheid Natuur en Milieu, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid op de themas natuur, milieu en duurzaamheid. Er is een intensieve samenwerking met burgers, bedrijven, andere overheden en verschillende belangengroepen, waarbij wordt ingespeeld op initiatieven die aansluiten bij de provinciale ambities.

De provincie Overijssel is een toonaangevende overheidsorganisatie met een volledig digitale beleidscyclus en een modern arbeidsvoorwaardenbeleid. Het provinciehuis is ingericht op basis van het Nieuwe Werken. Jouw eenheid bestaat uit vijf teams: Leiding, Strategie & Bestuursondersteuning, Beleidsontwikkeling & Realisatie, Project & Uitvoering en Contractering.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management; Marketing en communicatie
  • Natuurwetenschappen; Economie
  • max. 36 uur per week
  • €2811—€4017 per maand
  • Universitair
  • AT Beleidsuitvoerder

Werkgever

Provincie Overijssel

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Luttenbergstraat 2, 8012 EE, Zwolle

Bekijk op Google Maps

Interesting for you