Domeinleider Internationaal (m/v)

Domeinleider Internationaal (m/v)

Geplaatst Deadline Locatie
7 dec 16 dec Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 dec 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Om onze ambities te realiseren zijn wij per 1 februari 2019 op zoek naar een Domeinleider Internationaal (m/v)

De functie

Met onderstaande werkzaamheden draagt u bij aan de profilering van de VSNU als een moderne, alerte koepelorganisatie en een speler van formaat.

U bent verantwoordelijk voor ‘internationale positionering van de universiteiten, internationale betrekkingen en strategie’ en daarnaast voor een aantal specifieke projecten in het domein. Voorbeelden van lopende projecten zijn: Implementatie van de internationaliseringsagenda van de VSNU, internationale positionering, lobby op Europese belangen en het Holland Scholarship Programme.

U speelt in op nieuwe trends en ontwikkelingen, zoals een toenemende vraag naar hoger onderwijs ook in het buitenland, de behoefte aan meer leermobiliteit voor Nederlandse studenten, trends als digitalisering en flexibilisering van het wetenschappelijk onderwijs, de noodzaak voor een sterke internationale profilering van het onderzoek en het toenemende belang van Europese kaders, benevens de bijbehorende financiering vanuit het buitenland of de EU. U legt dwarsverbanden naar andere domeinen zoals onderwijs, onderzoek, financiën en governance. Voor domein overstijgende vraagstukken werkt u vanzelfsprekend samen met collega-domeinleiders.

Ten behoeve van de VSNU onderhoudt u een internationaal netwerk, met name in Brussel.

Ten behoeve van de projecten onderhoudt u contacten met en werkt u samen met bestuurders en specialisten bij de universiteiten. Als netwerker en generiek adviseur zet u zich in voor internationale en landelijke samenwerking en positionering.

U werkt samen met stakeholders als OCW, studentenbonden, Vereniging Hogescholen, Nether, de Nuffic, RvO en de NVAO.

Bureaumanagement

Domeinleiders bij de VSNU geven leiding aan een klein team van medewerkers in hun domein en treden daarnaast op als manager binnen het bureau. Op basis van aanwezige competenties en/of de ontwikkeling daarvan is hij/zij verantwoordelijk voor één of meerdere managementtaken, bijvoorbeeld mentoraat of ICT. Hij/zij zorgt hierbij voor goede afstemming met de directeur en de andere domeinleiders.

Specifieke personeelsaangelegenheden worden afgestemd met de directeur. 

Werkstijl en ontwikkeling

De domeinleider ontwikkelt zichzelf actief en gericht. Hij/zij is transparant in zijn/haar werkwijze en gericht op het verbeteren van stijl, (diplomatiek) optreden en inhoud.

Hij/zij heeft een voorbeeldrol waar het gaat om een projectmatige aanpak van werk, inclusief tijdschrijven, planning, evaluatie en verantwoording.

Specificaties

Universiteiten van Nederland (UNL)

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Tenminste 7-10 jaar relevante werkervaring;
  • Inzicht in actuele vraagstukken binnen het academische onderwijs;
  • Goede kennis van internationale verhoudingen in relatie tot hoger onderwijs en onderzoek;
  • Goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en het eigen functioneren daarbinnen;
  • Groot zelfsturend vermogen en reflectieve instelling;
  • Constructieve bijdrage aan eenheidsvorming/bondgenootschap tussen de leden;
  • Teamplayer met uitstekend rolbesef;
  • Sterke onderhandelingsvaardigheden;
  • Het vermogen complexe zaken helder te verwoorden;
  • Bewezen vaardigheden in het inrichten en regisseren van complexe trajecten en processen;
  • Een gemakkelijke en actieve netwerker, ook in het buitenland.
  • Beschikt reeds over een relevant internationaal netwerk.

De ideale kandidaat overtuigt op basis van présence en persoonlijkheid, als stevige en natuurlijke gesprekspartner van bestuurders, onderhandelingspartners en stakeholders. Heeft lef en denkt out of the box. Agendeert de strategische thema’s. Is energiek en volhardend; entameert en creëert draagvlak en houdt de regie. Is in staat om problemen en uitdagingen integraal, constructief en proactief te benaderen op grond van in- en doorzicht op hoofdlijnen. Denkt in oplossingen. Maakt weerstand werkbaar. Prioriteert, structureert en werkt samen. Relativeert, reflecteert en heeft humor.

Arbeidsvoorwaarden

Een veelzijdige en dynamische functie in een veranderende organisatie, waarin geïnvesteerd wordt in medewerkers. Een interessante baan voor mensen met ambitie.

Een dienstverband voor een jaar van 36-40 uur per week. Bij goede prestaties wordt dit omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en is marktconform ingedeeld in schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten.
Daarnaast kent de VSNU uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, een actief opleidingsbeleid en een werkomgeving waar professionaliteit centraal staat.

Het bureau is gevestigd in het centrum van Den Haag. Er wordt gewerkt vanuit een modern en flexibel kantoorconcept. Op de dinsdagen is het voltallige team (verplicht) collectief aanwezig.

Werkgever

Vereniging van Universiteiten (VSNU)

In de Vereniging van Universiteiten (VSNU) werken de Nederlandse universiteiten samen, stemmen zij af en behartigen hun belangen in de politiek en via de media. Het VSNU-bureau signaleert, agendeert en ondersteunt de vereniging en haar leden. De VSNU is daarnaast werkgeversvereniging. Het bureau, op steenworp afstand van het Binnenhof, is een compacte organisatie van 35 gedreven professionals, met een platte structuur en een informele, resultaatgerichte cultuur. Ambitie, initiatief en collegialiteit zijn vanzelfsprekend. De VSNU werkt binnen op de domeinen onderwijs, onderzoek, HR, financiën, governance & accountability, internationaal en communicatie/public affairs.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • 36—40 uur per week
  • Universitair
  • AT Domeinleider Internationaal

Werkgever

Universiteiten van Nederland (UNL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 2, 2501 ES, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you