Lector Energietransitie

Lector Energietransitie

Geplaatst Deadline Locatie
11 mrt 3 apr Zwolle

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 apr 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je een onderzoeksgroep rondom energietransitie leiden? Houd je van de uitdagingen die het bouwen van een nieuwe onderzoeksgroep biedt? 

Functie-inhoud

Het lectoraat Energietransitie richt zich op die energie technologieën die een duurzame bijdrage leveren aan de benodigde transitie in de gebouwde omgeving en bijbehorende energie infrastructuur.  Het integraal (her)ontwerpen van de energietechnieken in nieuwe energieketens is de focus van het lectoraat Energietransitie.

Het lectoraat Energietransitie bestaat uit een partnerschap is tussen Enexis, Remeha en Windesheim. Deze drie partners hebben de ambitie om de samenwerking rondom de regionale energietransitie en het lectoraat uit te breiden met aanvullende partners.

De kerntaak van de lector is:

  1. Het opzetten, uitvoeren en borgen van praktijkgericht onderzoek met het werkveld en (nieuwe) partners;
  2. Het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs: o.a. een leerlijn energietechnologie en de specialisatie energietransitie;
  3. Kenniscirculatie richting maatschappij, werkveld, partners en docent-onderzoekers;
  4. Het leiding geven aan het lectoraat, bijbehorende kenniskring leden en bijdragen aan het kenniscentrum Technologie.

Het lectoraat Energietransitie heeft de visie dat praktijkgericht onderzoek plaatsvindt in co-creatie met het werkveld (partners & bedrijven), onderwijs (docent-onderzoeker & student) en maatschappij (overheid & burger). Wij verwachten dat de lector hierin initiërend en faciliterend is om de gewenste doelen te bereiken. Het schakelen tussen netwerken, partners, onderzoek, onderwijs en valorisatie is vanzelfsprekend voor de lector.

Binnen het kernthema duurzaamheid van Windesheim zien wij het lectoraat Energie-Transitie als een van de pijlers voor onze regionale innovatie in co-creatie met het werkveld en partners. Het lectoraat is onderdeel van het domein Techniek. Samen met collega lectoren wordt het kenniscentrum Technologie vormgegeven.

Specificaties

Hogeschool Windesheim

Functie-eisen

Je expertise

  • Qua competenties verwachten wij een hoog conceptueel denkniveau, een grote mate van resultaatgerichtheid, een geboren netwerker en inspirerend leiderschap.
  • Voor wat betreft kennis verwachten wij “thought leadership” op gebied van energietransitie, energietechnologieën, systems engineering en gebouwde omgeving.
  • Je bent gepromoveerd in een relevant kennisdomein en hebt een bewezen trackrecord in het opzetten van onderzoeksprogramma’s en het succesvol uitvoeren en borgen hiervan.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Hogeschool Windesheim.

Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaardenen regelingen, zoals een eindejaarsuitkering, 53 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, volledige reiskostenvergoeding voor de trein of bus, een verlofregeling en gratis sporten.

Wij bieden een uitdagende functie, voor de duur van vier jaar met kans op verlenging. De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van Lector A. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €5.510, - en €7.114, - (conform schaal 15 van de cao-hbo).

Het is ook mogelijk deze functie in te vullen via andere constructies zoals een (beperkte) detachering vanuit een andere organisatie dan Windesheim of het participeren als partner binnen de samenwerking.

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheim biedt iedereen die het in z’n mars heeft, de kans om hoger onderwijs te volgen. Dat doen we in samenspraak met bedrijven en instellingen uit de regio’s rond Zwolle en Flevoland. We bieden jongeren en professionals een eigen leerroute zodat je je ontwikkelt op het (vak)gebied dat bij je past. We hebben oog voor elkaar en zijn betrokken bij de samenleving. Wij durven te vernieuwen en het bestaande ter discussie te stellen. Samen zijn we nieuwsgierig hoe het beter kan. Wij delen onze kennis en zijn gericht op samenwerken.

Onze medewerkers waarderen de persoonlijke aandacht die er voor hen is en de diversiteit en de levendige omgeving dankzij de studenten. Zij waarderen hun werk bij Windesheim gemiddeld met een cijfer 7,5.  Onze vestiging in Zwolle is op loopafstand van het station aan de rand van een groene wijk.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • 32—40 uur per week
  • €5510—€7114 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP Lector Energietransitie

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Campus 2, 8017 CA, Zwolle

Bekijk op Google Maps

Interesting for you