Universitair hoofddocent maritieme techniek

Universitair hoofddocent maritieme techniek

Geplaatst Deadline Locatie
8 apr 25 apr Den Helder

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 apr 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Onze krijgsmacht is actief in buitenlandse missiegebieden. Hiervoor leidt de Nederlandse Defensie Academie de juiste mensen op. Als universitair hoofddocent brengt u ons onderwijs én onderzoek op het gebied van maritieme techniek naar een hoger plan. Zodat onze studenten optimaal voorbereid zijn op een carrière bij Defensie.

In lijn met onderzoeksplannen initieert en verricht u wetenschappelijk onderzoek. Het doel hiervan is om erkende wetenschappelijke kennis en inzichten te ontwikkelen en deze toe te passen binnen het vakgebied.

Uw focus ligt op energietechniek. Hierbij kijkt u primair naar de energiesystemen aan boord van schepen, maar ook aan boord van vliegtuigen en auto’s. Met name als het gaat om het elektrische deel van energiesystemen, zoals batterijen, brandstofcellen en gelijkspanning, kunt u uw kennis volop inzetten.

Daarnaast ontwikkelt en verzorgt u toegewezen samenhangende wetenschappelijke onderwijsdelen voor de kadetten en adelborsten van zowel de korte als de lange opleiding. Uitgangspunt hierbij is het facultaire onderwijsprogramma. U maakt zich sterk om de leerdoelen ten aanzien van kennis, inzicht, vaardigheden, competenties en attitude bij studenten te realiseren.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • U bent in het bezit van een academisch diploma (doctoraal of wo-master) binnen het domein maritieme werktuigbouw met een focus op energietechniek, en u bent gepromoveerd in dit domein.
  • U hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met het elektrische deel van energiesystemen, met name op het gebied van batterijen.
  • U bent didactisch bekwaam en kunt dit aantonen, bijvoorbeeld doordat u hierin scholing gevolgd heeft.
  • U bent in het bezit van een basiskwalificatie onderwijs, aangevuld met modules op het gebied van ontwikkelen van wetenschappelijk onderwijs of (aansturen van) onderwijsvernieuwing.
  • U hebt ruime ervaring met het geven van wetenschappelijk onderwijs.
  • U hebt aantoonbare ervaring met het zelf ontwikkelen van onderwijsmateriaal en/of participatie in onderwijsvernieuwingsprojecten.
  • U hebt ruime onderzoekservaring van hoog niveau. Dit blijkt uit een reeks publicaties van erkend gehalte.
  • U hebt erkenning onder vakgenoten als bij uitstek deskundig op uw vakgebied. Dit blijkt uit de uitnodigingen voor het houden van voordrachten op (internationaal) wetenschappelijke bijeenkomsten en/of acceptatie van publicatie in tijdschriften van (internationaal) niveau.
  • U hebt ervaring met bestuurlijke taken, bij voorkeur in een wetenschappelijke onderwijsomgeving.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris­niveauschaal: 14
  • Salaris­omschrijving: Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek.
  • Maand­salaris" Min €5.115 – Max. €6.728 (bruto)
  • Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
  • Contract­duur: 2 jaar (proeftijdaanstelling) met uitzicht op een vaste aanstelling
  • Minimaal aantal uren per week: 38
  • Maximaal aantal uren per week: 38

Naast het salaris en vakantiegeld kunt u rekenen op een eindejaarsuitkering van 6,4%, de zogeheten dertiende maand. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Werkgever

Ministerie van Defensie, Nederlandse Defensie Academie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

Nederlandse Defensie Academie

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) verzorgt voor Defensie de initiële officiersopleidingen en het hoger loopbaanonderwijs. En begeleidt militair en burgerpersoneel bij leiderschapsontwikkeling en taalvaardigheid. Ook verricht de NLDA wetenschappelijk onderzoek voor Defensie en de samenleving.

De combinatie van (maritiem) militaire opleiding, wetenschappelijk onderwijs en persoonsvorming maakt het onderwijs van de NLDA uniek in Nederland. Daarbij bogen de officiersopleidingen van de NLDA op ruim 180 jaar ervaring en traditie. De NLDA is gevestigd in Breda, Den Helder en Den Haag.

Afdeling

Faculteit Militaire Wetenschappen

De Faculteit Militaire Wetenschappen omvat drie capaciteitsgroepen die worden geleid door een hoogleraar. Dit zijn: Krijgswetenschappen, Militaire Bedrijfswetenschappen en Militaire Technische Wetenschappen (MTW). Vanuit deze capaciteitsgroepen wordt de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek bewaakt en het onderwijs en onderzoek voorbereid en uitgevoerd. Binnen deze capaciteitsgroepen komen de volgende functies voor: hoogleraar, universitair hoofddocent (UHD), universitair docent (UD) en docent.

Binnen de capaciteitsgroep MTW zijn er leerstoelen op de volgende terreinen: platformsystemen, krijgsbouwkunde, optimalisatie operationele processen, wapensystemen en avionica. De capaciteitsgroep MTW kent de volgende UHD-functies: maritieme techniek, vliegtuigtechniek, civiele techniek, operations research, instandhouding, navigatie operationele ICT, sensoren en missile defence. De UD- en docentfuncties (zowel burger- als militaire) binnen de capaciteitsgroep MTW zijn gekoppeld aan de verschillende leerstoelen.

De hoogleraar is binnen de capaciteitsgroep belast met de ontwikkeling en uitvoering van een samenhangend wetenschappelijk onderwijs, de ontwikkeling en uitvoering van wetenschappelijk onderzoek binnen het onderzoeksprogramma van de faculteit, het verwerven van contractonderwijs en contractonderzoek en deelname aan de ontwikkeling en positionering van de faculteit.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • max. 38 uur per week
  • €5115—€6728 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT 321513

Werkgever

Locatie

Het Nieuwe Diep 8, 1781 AC, Den Helder

Bekijk op Google Maps

Interesting for you