Jurist Juridische Zaken / Erasmus School of Economics (0,5 fte – 1,0 fte)

Jurist Juridische Zaken / Erasmus School of Economics (0,5 fte – 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
12 jul 25 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

U wordt als JZ-jurist voor 0,5 fte specifiek bij Erasmus School of Economics ingezet. Afhankelijk van uw beschikbaarheid en de mogelijkheden bij de EUR is uitbreiding van inzet bij een andere faculteit of dienst bespreekbaar. U bent verantwoordelijk voor het afhandelen, toetsen en adviseren over een grote variëteit aan onderwerpen zoals privacywetgeving, intellectuele eigendom en wetenschappelijke integriteit. U adviseert en geeft mede vorm aan het aanvragen van subsidies (nationaal en internationaal) en het aangaan van contracten (consortium agreements, contracten met marktpartijen). Uw aandachtsveld is all-round en betreft juridische vraagstukken bij onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering. Functioneel wordt u aangestuurd door het hoofd Juridische Zaken en werkt u nauw samen met de bestuurssecretaris van Erasmus School of Economics. Hiërarchisch is deze positie gesitueerd bij de Algemene Bestuursdienst.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • U heeft een voltooide WO opleiding (afstudeerrichting privaatrechtelijk/bedrijfsjuridisch);
  • U beschikt over minimaal drie jaar relevante werkervaring binnen het bedrijfsleven of de overheid;

  • Ervaring bij een Universiteit of onderwijsinstelling en met bestuurs- en/of onderwijsrecht is een pre;

  • U heeft een goed analytisch vermogen, bent omgevingsbewust en heeft een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;

  • U heeft een praktische aanpak en bent in staat om hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden;

  • U vindt het een uitdaging om over grenzen heen te kijken en heeft er plezier in om niet-juristen te adviseren en hun vragen te vertalen in een juridisch frame (en v.v.);

  • U beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels (C1 Common European Framework, of u bent bereid om dit op korte termijn te behalen);

  • Ten slotte hebt u een dienstverlenende instelling en bent u in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt minimaal € 3.637,- tot maximaal € 5.656,- bruto per maand (schaal 11 - 12 CAO NU) bij een volledige werkweek en is afhankelijk van kennis en ervaring. Het betreft een aanstelling voor minimaal 19 uur per week, waarbij uitbreiding bij voldoende beschikbaarheid tot de mogelijkheden behoort.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.
Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoek universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. De wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam, dat daarbij veelal fungeert als een levend stadslaboratorium. De EUR is een universiteit met lef en heeft de ambitie om excellentie na te streven om aantrekkelijk te zijn voor toptalent maar tegelijkertijd ook toegankelijk te blijven voor brede groepen. Zij onderscheidt zich door goede studiesuccessen, arbeidsmarktrelevantie van haar opleidingen, carrière perspectief, een scherpe focus in het onderzoek en wijdvertakte internationale samenwerking. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken bij een ambitieuze universiteit met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

De universiteit telt ruim 28.000 studenten (waarvan ongeveer 5.500 met een niet-Nederlands paspoort), circa 2.800 medewerkers, 500+ hoogleraren en een jaaromzet van ongeveer € 550 miljoen.

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen en zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Juridische Zaken

De afdeling Juridische Zaken (JZ) is de centrale afdeling juridische zaken van de EUR. De afdeling werkt samen met de bedrijfsjuristen bij HR/USC, de UB en de faculteiten van de EUR. Er is regulier contact met de juridische afdelingen van het Erasmus MC. Verder is de afdeling JZ onderdeel van de Algemene Bestuursdienst (ABD). JZ bestaat uit 8 juristen plus secretariële ondersteuning en 3 studentassistenten, en wordt hiërarchisch aangestuurd door het hoofd JZ. Het hoofd legt verantwoording af aan de directeur van de ABD.

De afdeling JZ heeft de volgende taakopdracht:

  • JZ levert proactief praktisch juridische kennis en producten aan de EUR

  • JZ adviseert gevraagd en ongevraagd in strategische en beleidstrajecten

  • JZ voert en ondersteunt procedures, ontwerpt en toetst regelingen, subsidieaanvragen en contracten

  • JZ is het kenniscentrum voor praktische kennis over privacy

Erasmus School of Economics

Erasmus School of Economics (ESE) biedt universitaire bachelor- en masteropleidingen aan in het Nederlands en Engels. Het onderzoek binnen ESE is georganiseerd in vier capaciteitsgroepen: Toegepaste Economie, Bedrijfseconomie (Marketing en Finance & Accounting), Econometrie en Economie. Ons onderzoek richt zich op diverse economische vraagstukken en is deels gelieerd aan de Sustainable Development Goals (van de VN). Nadere informatie over de faculteit kun je vinden op: www.ese.eur.nl

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • 19—38 uur per week
  • €3637—€5656 per maand
  • Universitair
  • JZ 12-7-2019

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you