Adviseur innovatie transport en mobiliteit

Adviseur innovatie transport en mobiliteit

Geplaatst Deadline Locatie
15 jul 24 jul Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Functieomschrijving

Vergroten van de concurrentiekracht van Nederland en bijdragen aan goede bereikbaarheid en een duurzame wereld. Als National Contact Point Transport voor het Europese Horizon 2020-programma voor onderzoek en innovatie werk je daaraan. Je adviseert bedrijven en kennisinstellingen bij internationale samenwerking op het gebied van transport en mobiliteit, vooral als het gaat om smart, green and integrated transport. Van vliegtuigbouw, fuel cells, urban mobility en maritiem transport tot logistiek. Maar ook over het SME-instrument en Eurostars.

Je bent de schakel tussen internationale programma’s, uiteenlopende Nederlandse organisaties en de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Infrastructuur en Waterstaat. Je informeert bedrijven en kennisinstellingen – zoals de TU Delft, het NLR, TNO, ProRail of Fokker – over voor hen relevante Europese onderzoeksprogramma’s en ondersteunt hen als ze willen meedoen. Bijvoorbeeld met feedback op hun voorstellen, zodat hun kansen op een innovatiesubsidie zo groot mogelijk worden. Binnen je (inter)nationale netwerk oefen je zoveel mogelijk invloed uit op toekomstige calls. Dat doe je door bij de stakeholders (zoals een klankbordgroep van 130 innovatieve organisaties) input op te halen, de resultaten van het programma te analyseren en door deel te nemen aan verschillende overleggen, zoals ETP ERTRAC en de state representative group van Clean Sky 2.

Voor het geven van trainingen en het organiseren van evenementen draai je je hand niet om. Zo lever jij een bijdrage aan de innovatiekracht van Nederland en aan Europese samenwerking. Je werkt samen én zelfstandig. Initiatief wordt gewaardeerd en je krijgt veel ruimte om jezelf te ontplooien.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Innovatie, wetenschap en technologie fascineren jou in hoge mate, vooral als het gaat om luchtvaarttechnologie. Je bent een natuurlijke netwerker die projectvoorstellen snel kunt doorgronden en hebt een sterke motivatie om anderen verder te helpen. Je bent bekend met werken in een internationale setting en als je ervaring hebt met Europese programma's en projecten is dat meegenomen. Daarnaast:

  • Heb je een afgeronde wetenschappelijke opleiding;
  • Ben je een effectieve netwerker met sterk ontwikkelde analytische vaardigheden;
  • Beheers je de Engelse taal (en liefst nog één of meer andere Europese talen) uitstekend.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris­niveau: schaal 11 en schaal 12
  • Maand­salaris: Min €3.192 – Max. €5.559 (bruto)
  • Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
  • Contract­duur: 5 jaar
  • Minimaal aantal uren per week: 36
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

De zwaarte van de relevante werkervaring is bepalend voor de inschaling.

Werkgever

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever en innovatiever en maakt het werk leuker.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken.

RVO.nl werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie en is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De organisatie bestaat sinds 2014 en is ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en Dienst Regelingen.

Dienstverlening aan de ondernemer staat centraal bij RVO.nl. Door slimme organisatie en digitale communicatie zorgt de rijksdienst voor een soepele en optimale dienstverlening. RVO.nl werkt in binnen- en buitenland samen met overheden, kennisinstellingen, internationale organisaties en tal van andere partnerorganisaties.

Afdeling

Meer over jouw toekomstige afdeling
Binnen de directie Internationale Programma's draagt het team IRIS (Internationale Research en Innovatie Samenwerking) van de afdeling Internationaal Innoveren bij aan de concurrentiekracht van Nederland door het stimuleren van grensoverschrijdende R&D en innovatie in samenwerking met kennisinstellingen en bedrijven. Het team levert een actieve bijdrage aan de uitvoering van het Europese innovatiebeleid door training, advies en hulp bij consortiumvorming. Team IRIS is binnen RVO.nl verantwoordelijk voor het Horizon 2020-programma, Eureka/Eurostars en bilaterale technologische samenwerking.

De afdeling Internationaal Innoveren levert een essentiële bijdrage aan het realiseren van de internationaliseringsstrategie binnen de topsectoren. We coördineren als kennisteam de uitvoeringstaken met betrekking tot Europees innovatiebeleid binnen RVO.nl en werken daarbij nauw samen met de directies Nationale Programma’s en EU Kernprocessen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • Economie
  • max. 36 uur per week
  • €3192—€5559 per maand
  • Universitair
  • AT RVO_20190627_11

Werkgever

Locatie

Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you