Legal Counsel v/m (0,8 fte – 1 fte)

Legal Counsel v/m (0,8 fte – 1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 jul 25 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Onderzoekers en research support professionals komen regelmatig in aanraking met juridische kwesties, soms zonder het zelf te beseffen. Als legal counsel verleen je goede, duidelijke en praktische ondersteuning, identificeer je juridische risico's en help je hiermee om te gaan. Je schrijft en beoordeelt overeenkomsten tussen de universiteit en andere partijen zoals subsidieverleners, onderzoekspartners, opdrachtgevers en uitgevers. Je beschermt de belangen van universiteit en onderzoekers op het gebied van onder andere wetenschappelijke integriteit, intellectueel eigendom, publicaties en aansprakelijkheid.

Juridische onderzoeksondersteuning is relatief nieuw voor sommige faculteiten van de EUR. Dit geeft je de mogelijkheid om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de juridische ondersteuning van ERS door huidige werkprocessen te beoordelen, aanbevelingen te doen en verbeteringen te implementeren.

Je bent werkzaam bij ERS, bestaande uit een team van zeventien professionals. ERS biedt een prettige en informele werkomgeving en voldoende ruimte voor initiatief en ontwikkeling. Het team bestaat uit collega's met verschillende professionele achtergronden, waaronder een senior legal counsel waar je nauw mee zult samenwerken. Je hebt ook regelmatig contact met juristen die werkzaam zijn op andere faculteiten of afdelingen van de universiteit, zoals juristen van JZ en de UB, en met onderzoekers en research support professionals.

Je verantwoordelijkheden zijn onder andere de volgende:

  • Je bent eerste aanspreekpunt voor onderzoekers en research support professionals met betrekking tot juridische zaken;
  • Je geeft kwalitatief hoogstaand en helder advies en biedt praktische juridische ondersteuning;
  • Je identificeert juridische risico’s en helpt hiermee om te gaan door het bedenken en uitvoeren van creatieve oplossingen in overeenstemming met relevante wet- en regelgeving;
  • Je stimuleert legal compliance en efficiëntie in nauwe samenwerking met onderzoekers en research support professionals;
  • Je onderhoudt contacten met relevante stakeholders, zoals de afdeling JZ.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt een voltooide WO opleiding (afstudeerrichting privaatrechtelijk/bedrijfsjuridisch);
  • Je beschikt over minimaal drie jaar relevante werkervaring binnen het bedrijfsleven, de advocatuur en/of hoger onderwijs;
  • Je bent analytisch sterk en hebt een praktische aanpak;
  • Je bent zeer bekwaam in het opstellen van en onderhandelen over (commerciële) overeenkomsten;
  • Je bent proactief, positief ingesteld, energiek en gemotiveerd;
  • Je bent flexibel en kunt je eenvoudig aan nieuwe situaties aanpassen;
  • Je vindt het leuk om onbekende werkgebieden te leren kennen en begrijpen;
  • Je bent goed in staat om samen te werken en communiceren met zowel juridische als niet-juridische collega’s van diverse achtergronden;
  • Je hebt affiniteit met intellectueel eigendomsrecht;
  • Je hebt interesse in wetenschappelijk onderzoek in de sociale- en geesteswetenschappen;
  • Je vindt het een uitdaging om over grenzen heen te kijken en hebt er plezier in om niet juristen te adviseren en hun vragen te vertalen in een juridisch frame;
  • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels (C1 Common European Framework, of je bent bereid om dit op korte termijn te behalen);
  • Ten slotte heb je een dienstverlenende instelling en ben je in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt minimaal € 3.637,- tot maximaal € 5.656,- bruto per maand (schaal 11 - 12 CAO NU) bij een volledige werkweek en is afhankelijk van kennis en ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoek universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. De wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam, dat daarbij veelal fungeert als een levend stadslaboratorium. De EUR is een universiteit met lef en heeft de ambitie om excellentie na te streven om aantrekkelijk te zijn voor toptalent maar tegelijkertijd ook toegankelijk te blijven voor brede groepen. Zij onderscheidt zich door goede studiesuccessen, arbeidsmarktrelevantie van haar opleidingen, carrière perspectief, een scherpe focus in het onderzoek en wijdvertakte internationale samenwerking. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes. Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken bij een ambitieuze universiteit met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

De universiteit telt ruim 28.000 studenten (waarvan ongeveer 5.500 met een niet-Nederlands paspoort), circa 2.800 medewerkers, 500+ hoogleraren en een jaaromzet van ongeveer € 550 miljoen.

Afdeling

Erasmus Research Services

De recent opgerichte afdeling Erasmus Research Services (ERS) van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) werkt nauw samen met individuele onderzoekers en research support professionals. De missie van ERS is om iedere onderzoeker toegang te geven tot kwalitatief hoogstaande ondersteuning, waarbij aandacht is voor het unieke karakter van ieder individueel onderzoeksproject. ERS streeft er naar om onderzoekers aan de EUR in staat te stellen om meer tijd te investeren in het doen van onderzoek en hierin uit te blinken.

Goede ondersteuning vereist input vanuit verschillende expertisegebieden. ERS verbindt de stukjes van de puzzel door experts te verenigen op het gebied van Grants, Research Intelligence, Data Management, Ethics, Open Science en Legal.

Om haar activiteiten op het gebied van juridische research support te versterken, breidt ERS haar team uit met een legal counsel (0,8 - 1 fte).

Je wordt formeel aangesteld bij de afdeling Juridische Zaken (JZ) en bent feitelijk werkzaam bij ERS.

Juridische Zaken
JZ is de centrale afdeling juridische zaken van de EUR. De afdeling werkt samen met de bedrijfsjuristen bij HR/Professional Services, de Universiteitsbibliotheek (UB) en de faculteiten van de EUR. Er is regulier contact met de juridische afdelingen van het Erasmus MC. Verder is de afdeling JZ onderdeel van de Algemene Bestuursdienst (ABD). JZ bestaat uit 8 juristen plus secretariële ondersteuning en 3 studentassistenten, en wordt hiërarchisch aangestuurd door het hoofd JZ. Het hoofd legt verantwoording af aan de directeur van de ABD.

De afdeling JZ heeft de volgende taakopdracht:

  • JZ levert proactief praktisch juridische kennis en producten aan de EUR
  • JZ adviseert gevraagd en ongevraagd in strategische en beleidstrajecten
  • JZ voert en ondersteunt procedures, ontwerpt en toetst regelingen, subsidieaanvragen en contracten
  • JZ is het kenniscentrum voor praktische kennis over privacy

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • 30—38 uur per week
  • €3637—€5656 per maand
  • ERS/JZ/20192307/284720

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you