Hoofd Corporate Control (1,0 fte)

Hoofd Corporate Control (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 jul 29 aug Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 aug 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

'Yacht zoekt een verbindend leider Corporate Control met visie en affiniteit met onderwijs en onderzoek'.

U bent een business partner die uw gezag ontleent aan uw onafhankelijke opstelling, uw deskundigheid en uw ervaring met de vraagstukken van onderzoek- en onderwijsinstell

Functieomschrijving

'Yacht zoekt een verbindend leider Corporate Control met visie en affiniteit met onderwijs en onderzoek'.

U bent een business partner die uw gezag ontleent aan uw onafhankelijke opstelling, uw deskundigheid en uw ervaring met de vraagstukken van onderzoek- en onderwijsinstellingen.

U gaat leidinggeven aan het team Corporate Control. Het team is gepositioneerd onder de directeur Finance en Control en richt zich in de eerste instantie op het College van Bestuur. Het team is onafhankelijk in haar adviserende en toetsende taak en coördineert de instellingsbrede planning- en controlcyclus. Daarnaast geeft het team functionele richtlijnen aan de Financial Controllers in het FSSC en de Management- en Projectcontrollers van de faculteiten en diensten.

U coördineert de instellingsbrede, geïntegreerde planning- en controlcyclus.

U bent verantwoordelijk voor het opstellen van instellingskaders en functionele richtlijnen. Samen met uw team ziet u erop toe dat de middelen die zijn bestemd voor de verschillende beleidsdoelen verantwoord worden ingezet. U adviseert gevraagd en ongevraagd over financiële en bedrijfseconomische onderwerpen.

Samen met uw team beoordeelt u beleidsplannen, scenario's, businessplannen, begrotingen, investeringsvoorstellen, (meer)jaarplannen, forecasts en managementrapportages en rapporteert uw bevindingen aan het CvB na afstemming met faculteitsbesturen en directies. U bereidt besprekingen over prestatieafspraken voor en volgt de realisatie op. Onder uw verantwoordelijkheid worden de jaarrekening(en) van de instelling en het financiële deel van jaarverslagen opgesteld. U werkt daar zelf inhoudelijk aan mee.

U bewaakt de naleving van de van toepassing zijnde wettelijke bepalingen en vastgestelde richtlijnen (compliance). U heeft aandacht voor een instellingsbreed goed functionerende administratieve organisatie en interne beheersing. U draagt betrouwbaarheid en transparantie van interne en externe verantwoordingen uit en spreekt anderen aan, wanneer aanpassingen in vastlegging of verslaggeving nodig zijn. U houdt zich goed op de hoogte van actuele trends en ontwikkelingen in de externe omgeving en binnen de organisatie.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Vaardigheden en eigenschappen voor succes

Hard skills
• Een academisch werk- en denkniveau
• Een afgeronde accountancyopleiding of controllingopleiding op academisch niveau
• Aantoonbare affiniteit met onderzoek en onderwijs
• Ervaring met werken in een complexe, professionele non-profit organisatie
• Aantoonbare ervaring met leidinggeven aan professionals
• Uitstekende Nederlandse én Engelse taalvaardigheid (zowel mondeling als schriftelijk)
• Minimaal 5 tot 10 jaar relevante werkervaring

Soft skills
Voor de functie vereiste competenties zijn conceptueel vermogen, visie, verbindend leiderschap, organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht. Daarnaast beschikt u over een analytisch vermogen en bent u politiek sensitief.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

• Een salaris van maximaal € 6.738,- bruto per maand (salarisschaal 14 cao Nederlandse Universiteiten).
• 8% vakantietoelage en een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
• Een dienstverband vooralsnog voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren kan de aanstelling daarna worden omgezet naar een aanstelling voor onbepaalde tijd.
• Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling, een keuzemodel arbeidsvoorwaarden en 232 vakantie-uren bij voltijd werken.
• Voor een volledig overzicht van de secundaire arbeidsvoorwaarden zie ook de website: https://www.rug.nl/about-us/work-with-us
• Een inspirerende werkomgeving waarbij kennis en innovatie hoog op de agenda staan.

Procedure
De sluitingsdatum voor het reageren op deze vacature is 30 augustus 2019. De gesprekken bij Yacht zullen plaatsvinden in week 32 t/m 36. Daarna volgen de gesprekken met de commissie bij de RUG die zullen plaatsvinden in week 37 en 38.
Gezien het internationale karakter van de RUG en het belang van zeer goede beheersing van het Engels, ontvangen wij uw sollicitatiebrief en Curriculum Vitae graag in het Engels.

De vacature is op de website van Yacht te vinden:
https://www.yacht.nl/vacatures/9070577/hoofd-corporate-control?position=1&filter=ja&locatie=Groningen&afstand=10&vakgebiedProf=Finance&list=vdp

CONTACTINFORMATIE
Voor meer informatie over de functie en de verdere procedure neemt u contact op met Eunice Soekhoe via telefoonnummer 06-53434059 of per mail op eunice.soekhoe@yacht.nl.

Werken voor Yacht
Yacht is dé organisatie van en voor professionals. Wij verbinden professionals en organisaties die het verschil willen maken. Ons doel is optimaal resultaat: jou als professional uitdagend werk bieden waarmee jij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbetert. Behoor jij tot de beste professionals in jouw vak? Wil je samen met vakgenoten het verschil maken bij toonaangevende organisaties? Dan willen we jou graag leren kennen.

Afdeling

Bureau van de Universiteit

U komt in dienst bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). De Rijksuniversiteit Groningen is een ambitieuze internationale research-universiteit, die stevig geworteld is in het noorden van Nederland. De universiteit creëert en deelt kennis via onderzoek, onderwijs en wetenschapsbeoefening op hoog niveau. De Rijksuniversiteit Groningen heeft een academische traditie die teruggaat tot 1614 en kent een rijk verleden. Hierdoor is de universiteit uitgegroeid tot een academische gemeenschap met een sterk besef van lokale en maatschappelijke verbondenheid en een cultuur van innovatief onderwijs en onderzoek.

"De RUG is een inclusieve organisatie: een veelzijdige werkgever voor alle groepen in de samenleving. We verwelkomen daarom een diversiteit aan perspectieven, achtergronden en kennis."

Specificaties

  • Management
  • Economie
  • max. 38 uur per week
  • max. €6738 per maand
  • Universitair
  • 219413

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you