(junior) Kwantitatief Analist - Manager Selectie

(junior) Kwantitatief Analist - Manager Selectie

Geplaatst Deadline Locatie
19 aug 29 sep Zeist

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

PGGM heeft voor haar locatie in Zeist een vacature voor een (junior) Kwantitatief Analist – Manager Selectie

Functieomschrijving

Jouw functie als (junior) Kwantitatief Analist – Manager Selectie
Als kwantitatief analist werk je nauw samen met de portfolio managers om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten voor de klanten van PGGM. Je ondersteunt de afdeling in het beheer van de portefeuilles en de beoordeling van vermogensbeheerders. Daarvoor draag je actief bij aan de verdere ontwikkeling van ons beleggingsproces en onze tooling. Je voert kwantitatieve analyses uit ter ondersteuning van onze beleggingsprocessen en brengt deze naar een hoger niveau met additionele analyses en het gebruik van aanvullende datasets.

Daarnaast ontwikkel je nieuwe tools die het ontsluiten en analyseren van gegevens vergemakkelijken en zorg je ervoor dat de data in onze systemen correct en up-to-date zijn. Je ondersteunt de portefeuillemanagers in het schrijven van investeringsvoorstellen en in de monitoring van vermogensbeheerders en draagt er mede zorg voor dat de portefeuilles in lijn zijn met de doelgewichten.

Specificaties

PGGM

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een collega met:

  • Een academische opleiding in een kwantitatieve financieel economische richting [bijvoorbeeld econometrie]
  • VBA/CFA of bereid om dit te gaan doen
  • 0-5 jaar relevante werkervaring
  • Affiniteit met financiële markten, data, programmeren en systemen
  • Programmeerervaring in Python, Matlab, Excel VBA, of vergelijkbaar
  • Kennis van FactSet, Bloomberg en risicomodellen is een pré
  • Sterke communicatieve vaardigheden, en goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel in woord als in schrift)
  • Analytisch, accuraat en resultaatgericht

Arbeidsvoorwaarden

Een professionele, daadkrachtige en inspirerende werkomgeving met volop kansen om je vakmanschap te ontwikkelen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in onze informele en resultaatgerichte cultuur en het Nieuwe Werken. Ons moderne en robuuste arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning en mogelijkheden om werk en privé op een voor jou passende manier te combineren. We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat er toe doet en hechten eraan met respect voor mens en omgeving te opereren. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf!

Afdeling

PGGM is de uitvoerder voor meerdere pensioenfondsen. Zij vertrouwen het beheer van hun pensioengeld aan ons toe. Wij beheren daardoor het pensioen van ruim 4,2 miljoen Nederlanders. Hun financiële toekomst ligt mede in onze handen. Met een beheerd vermogen van € 230 miljard zijn we een van ’s werelds grootse vermogensbeheerders. Dat is een eervolle maar ook intensieve opdracht. Als onderdeel van de unit Vermogensbeheer draag jij hier je steentje aan bij.
Binnen PGGM Vermogensbeheer is de afdeling External Management verantwoordelijk voor het selecteren en aansturen van alle vermogensbeheerders binnen publieke markten. Met 13 beleggingsprofessionals beheren we € 100 miljard binnen 10 verschillende beleggingscategorieën, verdeeld over meer dan 35 (interne & externe) vermogensbeheerders. Daarmee is External Management een topspeler wereldwijd op het gebied van manager selectie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium; Financiën
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • AT 23983

Locatie

Noordweg Noord 150, 3704 JG, Zeist

Bekijk op Google Maps

Interesting for you