Medewerker techniek/fijnmechanicus - NIOO-KNAW - Wageningen

Medewerker techniek/fijnmechanicus - NIOO-KNAW - Wageningen

Geplaatst Deadline Locatie
22 aug 8 sep Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Functie informatie:
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gemotiveerde technisch specialist met uitstekende beheersing van fijn mechanische technieken om binnen het team van de Technische Dienst het onderzoek en de faciliteiten van het NIOO te ondersteunen.

 Ben je in staat om creatieve technische oplossingen te bedenken en te realiseren bij vraagstukken van uit het onderzoek? En kun je op basis van een idee een ontwerp maken en realiseren? Dan kunnen wij je een afwisselende, zelfstandige en uitdagende functie aanbieden waarin jouw vaardigheden ervoor zorgen dat we vernieuwend onderzoek kunnen uitvoeren met specialistische apparatuur en op maat gemaakte opstellingen. Vind je het daarnaast leuk om allerlei technische en onderhoudsklussen op te pakken? En werk je graag in teamverband om er voor te zorgen dat het instituut in technische zin op rolletjes blijft lopen? Dan ben jij degene die we voor deze functie zoeken.

De onderzoeksfaciliteiten van het NIOO omvatten onder andere chemische en microbiologische laboratoria, kweekfaciliteiten, klimaatkamers, kassen en vogelverblijven in een duurzaam gebouwd complex met innovatieve technische installaties. Met regelmaat worden er specifieke onderzoeksopstellingen gebouwd.

De sectie Technische Dienst (TD) is onderdeel van het Bureau Bedrijfsvoering en bestaat uit een zestal medewerkers. De TD is o.a. verantwoordelijk voor het dagelijks technisch beheer van de onderzoeksfaciliteiten, gebouwen, installaties en het terrein. Vanuit een eigen volledig ingerichte werkplaats wordt directe technische hulp en ondersteuning verleend aan de NIOO onderzoekers. Ook levert de TD ondersteunende diensten t.b.v. facilitaire processen.

Functiebeschrijving:
In de functie van Medewerker Techniek/Fijnmechanicus ben je verantwoordelijk voor het beheer van de werkplaats en het ontwerpen, bouwen, modificeren en onderhouden van onderzoeksopstellingen en veelal (fijn) mechanische apparatuur.

Je bent in staat om creatieve technische oplossingen te bedenken bij vraagstukken vanuit het onderzoek en deze vervolgens ook in praktijk te maken. Hierbij maak je gebruik van diverse materialen als metaal, hout, kunststof of glas. Dit alles op basis van de ontwerpen die je zelf hebt uitgewerkt. Je overlegt hierbij direct met onderzoekers over de wensen voor het onderzoek en het ontwerp en de uitvoering daarvan.

In teamverband werk je mee aan het oplossen van technische calamiteiten, onderhoudswerkzaamheden, inspecties, bedienen van installaties, toezicht houden op uitbesteed werk en begeleiding van externe leveranciers en diverse controlewerkzaamheden op het gebied van veiligheid en milieu.

De bereikbaarheidsdienst (circa 10 weken per jaar) maakt onderdeel uit van de functie. Hierbij gaat het met name om het adequaat optreden bij storingen van de installaties en onderzoeksfaciliteiten.

Als Bedrijfshulpverlener (BHV) ben je onderdeel van de BHV-organisatie en aanspreekpunt bij calamiteiten.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

  • Technische opleiding op MBO+ niveau fijnmechanische techniek of instrumentmaker.
  • Uitstekende beheersing van fijnmechanische technieken, conventioneel draaien, (CNC) frezen, lassen en plaatbewerking.
  • Teamspeler die goed zelfstandig kan werken
  • Een dienstverlenende, flexibele en proactieve houding.
  • Goede communicatieve vaardigheden.
  • In het bezit van rijbewijs B.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Woonachtig in Wageningen of in de directe omgeving.
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring.
  • Kennis en ervaring op het gebied van gebouwbeheerssystemen, datasystemen, wet- en regelgeving en werktuigbouwkundige installaties zijn een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling:
De aanstelling is voor bepaalde tijd, voor een periode van één jaar met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren. Deze functie is ingedeeld volgens het Universiteiten Functie Ordeningssysteem(UFO) als onderwijs- en onderzoeksgebonden Technicus.

Salaris:
Afhankelijk van leeftijd en ervaring maximaal € 3.895,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal  9 CAO-Nederlandse Universiteiten) exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Binnen de CAO is een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden gedefinieerd. Pensioenregeling en de mogelijkheid tot uitruil van arbeidsvoorwaarden maken hiervan onderdeel uit.

Werkgever

Nederlands Instituut voor Ecologie

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) doet fundamenteel en strategisch onderzoek naar organismen, populaties, levensgemeenschappen en ecosystemen, op het land en in het water.

De onderzoekers bestuderen hoe levende wezens omgaan met elkaar en met hun omgeving. De natuur in de breedste zin is onderwerp van studie: van het DNA van bacteriën tot de biodiversiteit van ecosystemen. Deze kennis helpt de maatschappij problemen op het gebied van natuur en milieu te voorkomen of op te lossen, en beslissingen te nemen over hoe we de aarde leefbaar houden.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • max. 38 uur per week
  • max. €3895 per maand
  • MBO+
  • AT2019-044 - TD-19013

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg 10, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you