Docent Klinische Ontwikkelingspsychologie

Docent Klinische Ontwikkelingspsychologie

Geplaatst Deadline Locatie
23 aug 1 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij die enthousiaste docent met een brede kennis over Klinische Ontwikkelingspsychologie?

Functieomschrijving

De afdeling klinische, neuro- en ontwikkelingspsychologie (KNOP) zoekt een enthousiaste docent die net gepromoveerd is op een klinisch relevant onderwerp. Afhankelijk van je achtergrond en ervaring ga je lesgeven in het (internationale en Nederlandse) bachelor programma in de Psychologie en de Nederlandstalige master klinische ontwikkelingspsychologie. De sectie Klinische Ontwikkelingspsychologie valt onder leiding van Prof. Lydia Krabbendam. Het onderwijs van de sectie richt zich op sociale en biologische invloeden in de ontwikkeling van veel voorkomende emotionele en gedragsproblemen en gezondheidsgedrag bij kinderen en adolescenten. Je speelt een relevante rol in het docententeam en helpt mee aan het verbeteren van het curriculum. Opties voor het invullen van het contract met een dag voor onderzoek kunnen besproken worden afhankelijk van je achtergrond.

Jouw taken
  • je verzorgt klinische en praktijkgerichte onderdelen van de opleiding op bachelor, master en researchmasterniveau
  • je begeleidt studenten met hun B-theses en M-theses
  • je verzorgt supervisie van studenten die een klinische stage in de praktijk lopen
  • je begeleidt werkgroepen en intervisiegroepen van studenten in het kader van integratie van klinische wetenschap en praktijk

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • academische opleiding in de sociale of gedragswetenschappen, met een specialisering in gezinspedagogiek of klinische ontwikkelingspsychologie
  • afgeronde promotie, of promotie wordt spoedig afgerond
  • vertrouwd met het terrein van jeugd-ggz en/of interventies bij kinderen en adolescenten
  • in staat enthousiasme voor de klinische ontwikkelingspsychologie over te brengen op studenten
  • in het bezit van basisaantekening psychodiagnostiek (BAPD)
  • in het bezit van een basiskwalificatie onderwijs (BKO) of bereid om deze kwalificatie op korte termijn te behalen

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.709 (schaal 10) en maximaal €4.978 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 3 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 2 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 24.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.
Over afdeling
De afdeling is gericht op uitvoering van onderzoek en onderwijs in de klinische psychologie in brede zin, van genetische aanleg tot behandeling en zorg. Dit onderzoek en onderwijs is direct of indirect gericht op het ontstaan en de diagnostiek van psychische problemen en het behandelen en voorkomen daarvan. Samenwerking met instellingen die de zorg leveren aan mensen met psychische of ontwikkelingsproblemen is daarbij van centraal belang. Deze oriëntatie op psychische problemen zien we vooral vanuit de optiek van de levensloop en het veranderende brein, waarbij we ons richten op alle leeftijdsgroepen vanaf de conceptie tot de hoge ouderdom.
De afdeling Klinische, Neuro- en Ontwikkelingspsychologie verzorgt onderwijs in verschillende bachelor- en (research) masterprogramma’s. Ons onderwijs is gericht op het opleiden van psychologen die in de zorg aan het werk gaan of die verdergaan in onderzoek naar psychische problemen vanuit een levensloopperspectief.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • Universitair
  • 1161

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you