Onderzoeker (0,4 - 1,0 fte) in het kader van “Faciliteren en professionaliseren van docenten op het gebied van Onderwijsinnovatie met ICT”

Onderzoeker (0,4 - 1,0 fte) in het kader van “Faciliteren en professionaliseren van docenten op het gebied van Onderwijsinnovatie met ICT”

Geplaatst Deadline Locatie
29 aug 30 sep Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 sep 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In het kader van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT zoeken wij een

 

Onderzoeker (0,4 - 1,0 fte) in het kader van
“Faciliteren en professionaliseren van docenten op het gebied van Onderwijsinnovatie met ICT”

 

Over het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT is een samenwerking van de Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF waar wordt gewerkt aan de kansen die digitalisering het hoger onderwijs in Nederland biedt. De missie van het Versnellingsplan is om binnen de eigen instelling én in samenwerking met andere universiteiten en hogescholen, ruimte te creëren om substantiële stappen te zetten op het gebied van digitalisering in het hoger onderwijs in Nederland. Het vierjarig programma loopt van 2019 tot 2022.  

In de zone Faciliteren en Professionaliseren van docenten werken 19 instellingen samen. Deze zone hanteert de kernvraag: Hoe kan de docent zinvol ondersteund worden met kennis, vaardigheden en faciliteiten om de mogelijkheden van ICT in het onderwijs optimaal te benutten? Voor meer informatie zie: https://www.surf.nl/versnellingsplan-onderwijsinnovatie-met-ict. Binnen deze zone zijn we op zoek naar een onderzoeker.

 

Taken

We hanteren een ontwerpgerichte onderzoekaanpak. Jij onderzoekt, evalueert, reflecteert, voedt en spiegelt zodat de zoneleden hun werk onderbouwd kunnen doen. Je houdt je bezig met het uitvoeren van het ontwerpgerichte onderzoek om op deze wijze theoretische en praktische kennis op te leveren in het kader van het professionaliseren van docenten in het hoger onderwijs. Concreet gaat het hierbij om onderzoek in het kader van vier werkpakketten: (1) verzamelen van inspirerende voorbeelden van onderwijsinnovaties met ICT, (2) inventariseren en onderzoeken van effectieve professionaliseringsvormen, (3) de integrale aanpak van docentprofessionalisering (ontwikkelen van een scan op instellingsniveau) en (4) experiment met professionalisering rondom digitale peerfeedback.

Binnen deze vier werkpakketten zullen er verschillende onderzoeken uitgevoerd moeten worden, van zowel kwalitatieve als kwantitatieve aard.

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

Je bent gepromoveerd in de sociale wetenschappen (bij voorkeur Onderwijskunde) met interesse in en/of ervaring op het gebied van docentprofessionalisering (in het hoger onderwijs) en onderwijsinnovatie met ICT. Ervaring met zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden en ervaring in het hoger onderwijs is een pre. Je hebt de sociale vaardigheden en het netwerk om het onderzoek succesvol en zelfstandig uit te voeren en daarbij gebruik te maken van kennis die elders voorhanden is. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Kim Schildkamp (aanvoerder van de zone) via k.schildkamp@utwente.nl of met Marian Kat de Jong (verbinder van de zone)  via marian.katdejong@surfnet.nl.

Solliciteren kan via deze website tot en met 29 september 2019.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een tijdelijke aanstelling van een jaar bij SURFnet in schaal 10 (min. 2.709 – max. 4.274 op basis van 38 uur, payroll-constructie). Je werkplek wordt de Universiteit Twente, standplaats is Enschede, al zien we je ook regelmatig in Utrecht en op bezoek bij de aangesloten instellingen. Afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden is een dienstverband van 0,4-1,0 fte mogelijk. Detachering vanuit een andere organisatie is bespreekbaar.

Werkgever

Universiteit Twente.
Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

Faculty of
 Behavioural, Management and Social sciences 
De Faculty of Behavioural, Management and Social sciences (BMS) wil een sleutelrol spelen in het begrijpen, ontwikkelen en analyseren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Aan de hand van social engineering worden deze technologische ontwikkelingen in de samenleving geïntegreerd, zowel op publiek als particulier niveau. Hierbij wordt het gedrag en de behoeften van mensen scherp in het oog houden. Om dit te kunnen doen, heeft de Faculty of BMS hoogwaardige kennis in huis van de vakgebieden psychologie, bedrijfskunde, bestuurskunde, communicatiewetenschappen, filosofie, onderwijskunde en gezondheidswetenschappen. Deze kennis staat in het teken van het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Het onderzoek aan deze faculteit is nauw verbonden met UT-onderzoekslijnen die zich richten op nanotechnologie, ICT, biomedische technologie en technische geneeskunde, governance & gedragswetenschappen, engineering en geo-informatie wetenschappen en aardobservatie. De faculteit heeft circa 3000 studenten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek; Gedrag en maatschappij
  • €2709—€4274 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1060793

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522 NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you