Junior docent wiskunde

Junior docent wiskunde

Geplaatst Deadline Locatie
3 sep 27 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb je passie voor wiskunde en ligt je hart bij onderwijs? Denk je dat je in staat bent een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het bachelor- en masteronderwijs in de wiskunde? Het onderwijs aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is volop in beweging. De faculteit kent één bacheloropleiding ‘Wiskunde’ en twee tweejarige masteropleidingen ‘Mathematics’ en ‘Stochastics and Financial Mathematics’. Ter ondersteuning van de opleidingsdirecteuren en de kerndocenten van deze drie opleidingen, maar ook voor het verzorgen van groepsonderwijs en het bieden van academic coaching, zoeken wij een junior docent Wiskunde. Heb je een afgeronde masteropleiding of ben je gepromoveerd in de Wiskunde? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op deze afwisselende functie.

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het:

  • verzorgen van onderwijs. Denk hierbij aan tutoraten, werkcolleges, seminars, en projectbegeleiding;
  • actief meewerken aan vernieuwingen in het onderwijs die onder andere tot doel hebben de inclusiviteit te vergroten (community building), interdisciplinariteit te bevorderen (dubbele bachelor- en masterprogramma’s) en aandacht te schenken aan algemene academische vaardigheden (projectplanning en -verslaggeving, wetenschappelijke integriteit, oriëntatie op studie en beroep);
  • uitvoeren van taken in het onderwijsmanagement, bijvoorbeeld het ondersteunen in de communicatie tussen opleidingsdirecteur en docenten (toezien op het aanleveren van studiewijzers, peer-reviews, het bijhouden van de vakdossiers), en zaken als het assisteren bij de toelating tot de master, en bij de jaarlijkse cyclus van het updaten van relevante documenten;
  • bijdragen aan de vernieuwing van de marketing- en communicatiestrategie als het gaat om de voorlichting over de opleidingen en andere (outreach)activiteiten gericht op scholieren en docenten van middelbaren scholen. In dit kader onderhoud je ook contacten met alumni van de opleiding.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar een kandidaat met een PhD of MSc in de wiskunde en affiniteit met het geven van onderwijs. Daarnaast beschik je over de volgende kwaliteiten:

  • goede verbale en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels;
  • ervaring in het geven van (bij voorkeur universitair) wiskundeonderwijs;
  • affiniteit met social media (Facebook, Instagram, LinkedIn).

Kennis van Canvas, DataNose, en Mastermath strekt tot aanbeveling.

Ten behoeve van het organisatie-aspect zal de kandidaat goede communicatievaardigheden dienen te bezitten, en bereid zijn tot samenwerking in, en het opzetten van, diverse teamverbanden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar.

Wij bieden een aanstelling in tijdelijke dienst ter beoordeling van de geschiktheid voor de functie van een jaar voor 38 uur per week. Aansluitend volgt een verlenging van het tijdelijk dienstverband met 3 jaar indien jouw functioneren positief wordt beoordeeld. Het functieprofiel docent niveau 4 is van toepassing.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, minimaal €2.709 en maximaal €4.274 bruto per maand (schaal 10) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Deze bedragen zijn exclusief 8 % vakantie- en 8.3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

College of Science

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) heeft ruim 6.500 studenten en 1.600 medewerkers (werkzaam in onderwijs, onderzoek en ondersteuning). Studenten en onderzoekers van de FNWI zijn gefascineerd door hoe de wereld in elkaar zit. Of het nu gaat om elementaire deeltjes, het ontstaan van het heelal, of de werking van het brein.

De Bacheloropleiding Wiskunde valt organisatorisch onder het College of Science van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De twee masteropleidingen vallen onder de verantwoordelijkheid van de Graduate School of Sciences.

Je zult worden aangesteld bij het College of Science en legt verantwoording af aan de opleidingsdirecteuren. Je zult daarnaast veel te maken hebben met de medewerkers (docenten en management) van het KdVI, de afdeling Communicatie als het gaat om de voorlichting van de opleidingen en het secretariaat van Mastermath. Bij het College of Science kom je terecht op een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling.

Als junior docent doe je ruime ervaring op in het verzorgen van universitair onderwijs. Je bouwt een CV op gerelateerd aan onderwijsvernieuwing en -ontwikkeling, en in de ondersteuning van het hoger onderwijsmanagement. Daarnaast verbreed je je professionele netwerk (in het voortgezet onderwijs, onder alumni, in het bedrijfsleven).

Je wordt tevens in de gelegenheid gesteld om te werken aan competenties die tot aanbeveling kunnen leiden na het beëindigen van het dienstverband, zoals bijvoorbeeld het behalen van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO).

Specificaties

  • Onderwijs
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • 19-563

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098 XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you