Een DEC-lid (extern) met expertise op gebied van de implantatie van biomaterialen

Een DEC-lid (extern) met expertise op gebied van de implantatie van biomaterialen

Geplaatst Deadline Locatie
13 sep 31 okt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Dierexperimentencommissie van de Universiteit Maastricht (DEC-UM) toetst de wetenschappelijke waarde van projectaanvragen en de ethische toelaatbaarheid van dierproeven en adviseert hierover de Centrale Commissie Dierproeven (CCD).

Functieomschrijving

Uw taakomschrijving

Uw taken zullen bestaan uit het mede beoordelen van projectaanvragen in het licht van de Wet op de dierproeven. Daarnaast wordt u bij toerbeurt gevraagd over een aantal projectaanvragen een pre-advies te concipiëren. Het pre-advies zal de DEC-UM gebruiken bij de bespreking van de projectaanvraag.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Uw profiel

·         Wetenschappelijke opleiding relevant voor dit vakgebied.

·         Ervaring met wetenschappelijke en ethische afwegingen blijkend uit lidmaatschappen van beleidsorganen en/of commissies op dit gebied.

·         Actief gepromoveerd wetenschapper met aandacht voor vermindering, verfijning en vervanging van dierproeven (de 3 V’s).

Arbeidsvoorwaarden

Aan het lidmaatschap van de DEC-UM is een vacatievergoeding verbonden.

Werkgever

De DEC-UM

De DEC-UM behandelt per jaar ongeveer 20 nieuwe projectaanvragen voor dier­proe­ven. De DEC-UM komt maandelijks bijeen en de bijeenkomsten van de commissie kosten de leden ruim een dag per maand, inclusief voorbereidingstijd.

De DEC-UM beoordeelt of het belang van voorgestelde dierproeven opweegt tegen het ongerief dat de proefdieren daarbij onder­vinden. Daarnaast stimuleert zij waar mogelijk de vermindering, verfijning en vervanging van dierproeven. Verder kan zij het College van Bestuur, de onderzoekers en andere betrokkenen adviseren over verschillende aspecten van dierexperi­menteel onderzoek.

De samenstelling van de DEC-UM moet voldoen aan wettelijke eisen overeenkomstig de Wet op de dierproeven. De DEC-UM zoekt daarom een expert op het terrein van implantatie van biomaterialen. De commissie  dient minimaal voor de helft uit externe leden te bestaan en vanwege de huidige samenstelling gaat daarom de voorkeur uit naar een niet aan de UM/MUMC+ verbonden persoon.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gepromoveerd
  • AT2019.314

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you