Bestuursrecht: Universitair docent

Bestuursrecht: Universitair docent

Geplaatst Deadline Locatie
20 sep 21 okt HEERLEN

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als universitair docent verzorgt u vooral online onderwijs aan bachelor- en masterstudenten op het gebied van het bestuursrecht. U wordt ingezet bij de ontwikkeling en implementatie van bestuursrechtelijke cursussen (met name in de bachelorfase), zowel inhoudelijk als op het gebied van het vaardighedenonderwijs. Tevens wordt u gevraagd masterscripties te begeleiden. Daarnaast verricht u zelfstandig wetenschappelijk onderzoek op het gebied van het bestuursrecht in lijn met het facultaire onderzoeksprogramma Recht in een geïndividualiseerde netwerksamenleving’, uitmondend in wetenschappelijke publicaties.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Van u verwachten we een afgeronde opleiding Rechtsgeleerdheid met een specialisatie in het staats- en bestuursrecht. Kennis van het omgevingsrecht strekt tot aanbeveling. U heeft aantoonbaar belangstelling voor vernieuwing in het wetenschappelijk afstandsonderwijs, in het bijzonder het gebruik van ICT. U heeft uitstekende communicatieve vaardigheden, bent gemotiveerd, enthousiast en daadkrachtig. U kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Voor de aanstelling als universitair docent is een afgeronde promotie noodzakelijk, eveneens bij voorkeur op de hierboven aangegeven gebieden. Van de sollicitanten voor deze functie wordt verwacht dat zij naast een sollicitatiebrief, een curriculum vitae, een juridische publicatie indienen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tijdelijk met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Het betreft een tijdelijke functie voor 2 jaar met, bij gebleken geschiktheid, uitzicht op een vast dienstverband. Uw salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal € 3.637,= en maximaal € 5.656,= bruto per maand (schaal 11/12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en er werken 655 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

 Tevreden studenten

In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).

Afdeling

Faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen

De faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen (CenR) houdt zich bezig met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van cultuurwetenschappen en rechtswetenschappen. In deze twee wetenschapsgebieden biedt zij bachelor- en masteropleidingen aan. Het cluster Rechtswetenschappen verzorgt binnen de faculteit een academische bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, het schakelprogramma Schakelzone recht en een hbo-opleiding Rechten. De faculteit kent vier hoofdgebieden: het privaatrecht, het staats- en bestuursrecht, het strafrecht en het internationaal & Europees recht. De faculteit streeft naar integratie van inhoudelijke en onderwijskundige vernieuwing van het onderwijsaanbod, waarbij een sterk accent wordt gelegd op digitale hulpmiddelen en een elektronische leeromgeving. Daarnaast bouwt de faculteit aan de verwevenheid van onderwijs en onderzoek binnen het onderzoeksprogramma ‘Recht in een geïndividualiseerde netwerksamenleving’.

Specificaties

  • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AT/FAC/CenR/19052

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, HEERLEN

Bekijk op Google Maps

Interesting for you