Lector biobased resources & energy

Lector biobased resources & energy

Geplaatst Deadline Locatie
23 sep 3 nov Breda

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als Lector biobased resources & energy bent u een inspirerende verbinder met passie voor onderzoek met en voor het hoger onderwijs.

Wat: inhoudelijk richting geven aan de onderzoeksgroep Biobased resources & energy
Waar: Breda
Wanneer: vanaf 1 december 2019
Werkomvang: 0,4 - 0,6 fte

Uitdagend werk
In deze functie brengt u uw kennis op het gebied van het tot waarde brengen van biomassareststromen met het onderwijs naar de praktijk. Samen met docenten en studenten onderzoekt u hoe de diverse, in Europa beschikbare, biomassareststromen op duurzame wijze en technisch en economisch zinvol tot waarde kunnen worden gebracht. Voor bepaalde biomassareststromen ligt toepassing in de vorm van bio-energie voor de hand terwijl voor andere, waterige, reststromen wordt onderzocht hoe deze met behulp van bacteriën kunnen worden omgezet in nuttige tussen- en eindproducten zoals PHA.

Als inspirerend leider weet u als geen ander hoe u uw kenniskringleden motiveert en u weet precies welke middelen en mensen u het beste kunt inzetten. Als lector bewaakt en bevordert u de inhoudelijke en methodologische kwaliteit van alle activiteiten die het lectoraat ontwikkelt, waaronder het onderzoek. Dat onderzoek is altijd relevant, aantrekkelijk, uitdagend en herkenbaar. U creëert dankzij uw grote en relevante netwerk moeiteloos een wisselwerking tussen wetenschap, onderwijs en de praktijk. Dat doet u onder andere door bekendheid te geven aan onderzoeksresultaten in publicaties, lezingen, demonstraties en allerlei onderwijsvormen.

Lees de verhalen van onze medewerkers ontdek wat werken voor Avans inhoudt.

Specificaties

Avans Hogeschool

Functie-eisen

  • U bent gepromoveerd op een onderwerp dat relevant is voor dit kennisdomein, bijvoorbeeld Milieukunde, Energie- en procestechnologie of Chemie.
  • U heeft een duidelijke visie op het tot waarde brengen van biomassareststromen op een duurzame wijze en de rol van biomassa binnen de energietransitie als ook de bredere biobased economy. Daarnaast heeft u bewezen ervaring met de vertaling van deze visie naar onderzoeksvragen.
  • In het bedrijfsleven heeft u werkervaring opgedaan en beschikt over een groot relevant en een actief netwerk, bij voorkeur in de provincie Noord-Brabant.
  • U schakelt moeiteloos tussen de verschillende rollen die u als lector vervult. Onderzoeker, begeleider, inspirator en boegbeeld, het gaat u allemaal heel natuurlijk af;
  • U kunt samenwerken en delegeren; samenwerken binnen en buiten het Centre of Expertise en Avans vindt u vanzelfsprekend;
  • U bent zichtbaar, aanspreekbaar, inspirerend en proactief. Als boegbeeld van het lectoraat neemt u met uw publieke performance zowel binnen als buiten Avans mensen mee in uw ideeën.
  • U bent ondernemend, initiatiefrijk en diplomatiek.
  • U kunt “roeien met de riemen” die er al binnen het Centre of Expertise zijn.
  • Resultaatgericht en diplomatiek zijn eigenschappen die u perfect omschrijven.

Arbeidsvoorwaarden

Avans Hogeschool haalt graag het allerbeste uit mensen. We staan bekend als goede werkgever. Dat ziet u terug in onze arbeidsvoorwaarden.

  • Wij bieden u volop mogelijkheden om uzelf te blijven ontwikkelen.
  • U ontvangt een maandsalaris in schaal 15: minimaal € 5642,27 en maximaal € 7284,86 bruto bij een fulltime aanstelling. Dit is conform cao hbo. Het is gebruikelijk dat een gedeelte van het salaris van uw huidige werknemer komt. Dat gaat om de zogenaamde in-kind bijdrage.
  • Een eindejaarsuitkering in de vorm van een dertiende maand is standaard.
  • U kunt aan de slag per 1 december 2019.
  • Wij bieden u een aanstelling voor 6 tot 8 jaar.  
  • Wij bieden u een contract als Lector aan. Dit is de officiële naam van de functie.

Werkgever

Avans Hogeschool: www.werkenbijavans.nl.

Afdeling

U werkt als lector voor Biobased Resources & Energy: een lectoraat met een eigen kenniskring bestaande uit docentonderzoekers, junior onderzoekers en steeds wisselende groepen van studenten. De docentonderzoekers zijn vaak docenten van de opleidingen Milieukunde (Engelstalig), Chemie en Chemische Technologie van de Academie van Technologie voor Gezondheid en Milieu van Avans Hogeschool. Deze onderzoekers werken al een tijd aan projecten en acquisities. Voorbeelden van lopende onderzoeksprojecten leest u op www.coebbe.nl/onderzoek.  

Het lectoraat is verbonden aan het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE). Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences zijn eigenaren van het CoE BBE. Er zijn 4 andere lectoraten aan verbonden: Biobased Building Blocks, Biobased Bouwen (zowel bij HZ als bij Avans) en Marine Biobased Specialties.

Het CoE BBE helpt bedrijven in hun biobased ambities door met hen het hbo-onderwijs te vernieuwen en praktijkgericht onderzoek uit te voeren dat er toe doet. Zo zorgt het CoE BBE voor uitstekend opgeleide professionals die de transitie naar een biobased society kunnen dragen en vormgeven. Ondernemers, wetenschappers, docenten en studenten werken samen aan het bevorderen van de kennis van onderwijs over en onderzoek naar biobased economy.

Er is sprake van een goede regionale (m.n. West-Brabant en Zeeland) en nationale verankering via bijvoorbeeld het Biobased lectorennetwerk. Daarnaast is er bij de functie sprake van een internationaal karakter: er is samenwerking met diverse Noord-West Europese landen (via Interreg- en Eranet-projecten) en er is intensieve samenwerking en studentenuitwisseling met enkele Braziliaanse en Canadese vooraanstaande universiteiten.   

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen
  • max. 24 uur per week
  • €5642—€7284 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT 19/291

Werkgever

Locatie

Postbus 90.116, 4800 RA, Breda

Bekijk op Google Maps

Interesting for you