Chief Scientist/MT-lid - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Chief Scientist/MT-lid - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
27 sep 14 nov Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen hebben een grote invloed op de samenleving. Om goed op die ontwikkelingen te kunnen reageren is het belangrijk hier onderzoek naar te doen en de maatschappelijke en politieke dialoog te organiseren. Kernbegrippen zijn daarbij op dit moment, de digitale samenleving, vitale en toekomstbestendige kennisecosystemen, kennis voor de democratie en onderzoek en dialoog over maakbare levens. De organisatie bestaat uit ca. 60 medewerkers.

Wij zijn op zoek naar een Chief Scientist / MT-lid met grote interesse in wetenschap, mens en maatschappij, die verantwoordelijkheid neemt voor de wetenschappelijke verantwoording van het werk van het instituut. Hij/zij vertegenwoordigt het instituut in (inter)nationale netwerken en doet actief aan acquisitie. Hij/zij signaleert relevante ontwikkelingen in relatie tot de onderzoeksgebieden van het instituut. Een belangrijk onderdeel van de functie is het bewaken van de kwaliteit van onze onderzoeks- en dialoogfunctie en het adviseren over de opzet van onderzoek en dialoog. Hij/zij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe methodische competenties. Hij/zij ondersteunt de directeur bij de uitvoering van het huidige en ontwikkeling van het nieuwe werkprogramma.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wij zoeken een kandidaat die met een strategische blik een hoge kwaliteitsstandaard nastreeft, acquisitiedoelstellingen realiseert, (inter)nationaal succesvol subsidies heeft verworven, verbindend werkt en dienstbaar is aan de missie en de organisatie van het instituut. Hij/zij heeft competenties op het gebied van projectmanagement en methoden van onderzoek, is kritisch, analytisch en gericht op resultaat. Hij/zij heeft een goed gevoel voor de politieke en maatschappelijke betekenis van het instituut. Onze nieuwe Chief Scientist / MT-lid heeft een afgeronde wetenschappelijke opleiding op een relevant gebied met ruime ervaring op het terrein van governance van Wetenschap, Technologie en Innovatie. Een PhD strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een vacature met een aanstelling van een jaar met de mogelijkheid van onbepaalde tijd. Salarisindicatie tussen € 5.290,- en € 7.150,- bruto per maand excl. 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Daartoe doet het instituut onderzoek naar de organisatie en ontwikkeling van het wetenschapssysteem, publiceert het over maatschappelijke effecten van nieuwe technologieën, en organiseert het debatten over vraagstukken en dilemma’s op het gebied van wetenschap en technologie. Het instituut is beheersmatig ondergebracht bij de KNAW.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • Landbouw; Techniek; Economie; Gedrag en maatschappij; Voeding; Natuurwetenschappen; Gezondheid; Recht; Taal en cultuur
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AT2019-059

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you