Economisch onderzoeker / Econoom (medior)

Economisch onderzoeker / Econoom (medior)

Geplaatst Deadline Locatie
10 okt 8 nov Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Om de sector Economie te verder te versterken zoeken wij een: Economisch onderzoeker / Econoom (medior)

Functieomschrijving

Onze sector Economie bestaat uit een team van negen economen die zich bezighoudt met de kosten, baten en economische effecten van klimaat- en milieubeleid. In ons onderzoek doen we voorstellen voor nieuw beleid of evalueren we bestaand beleid.

Wat ga je doen?
De werkzaamheden bestaan uit het in teamverband uitvoeren van onderzoek op het gebied van duurzaamheid en het rapporteren over en presenteren van onderzoeksresultaten. Afhankelijk van jouw ervaring kan daar communicatie met opdrachtgevers, acquisitie van projecten en aansturing van junior projectmedewerkers bijkomen. Projecten worden altijd in teams uitgevoerd, en regelmatig wordt samengewerkt met (buitenlandse) partners. Het onderzoek dat wij uitvoeren wordt gedaan voor aansprekende klanten zoals de Europese Commissie, Nederlandse en buitenlandse ministeries, provincies en gemeenten, diverse NGO’s en bedrijven. Projecten kenmerken zich door een relatief korte doorlooptijd, wat het werk divers maakt. Ons werk resulteert vaak in bondige helder geschreven adviesrapporten of in modellen en rekentools. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je snel de verantwoordelijkheid zelfstandig onderdelen van projecten uit te voeren en kun je op termijn doorgroeien naar een onderzoeker die zelfstandig projecten gaat leiden en acquireren.

Specificaties

CE Delft

Functie-eisen

  •  
  • een (recent) afgeronde universitaire masteropleiding economie of econometrie.
  • uitstekende onderzoeksvaardigheden, kwantitatief goed onderlegd en hebt beleidsmatig inzicht.
  • affiniteit met milieuvraagstukken en beleid;
  • een sterk analytische en creatieve instelling;
  • zelfstandig, maar je kan ook in ook teamverband werken;
  • communicatief zeer vaardig in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk
  • 1 tot 5 jaar ervaring met toegepast economisch onderzoek bij een academische instelling, in de consultancy of bij de overheid.
  •  

Arbeidsvoorwaarden

CE Delft biedt haar medewerkers een professionele werkomgeving met daarin een grote vrijheid om je te ontwikkelen in een richting die bij je past. Dat gebeurt in een inspirerende, niet-hiërarchische omgeving met leuk werk op de raakvlakken tussen politiek, wetenschap en bedrijfsleven. Bij CE Delft krijg je zo’n 70 inhoudelijk gedreven collega's vanuit vele disciplines die communicatief, open en naar buiten gericht zijn. CE Delft biedt je een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, thuiswerken en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.

Werkgever

CE Delft vervult al 40 jaar een unieke en toonaangevende rol in het ontwikkelen van structurele oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken. CE Delft adviseert overheden, bedrijven en NGO’s op lokaal, nationaal, Europees en mondiaal niveau. We werken met veel enthousiasme aan vraagstukken op het gebied van energie, economie, verkeer en grondstoffen- en productieketens. We zijn kritisch, open en constructief en onze drijfveer is de maatschappelijke waarde van ons werk.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Financiën
  • Economie
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • AT Economisch onderzoeker / Econoom (mr)

Werkgever

Locatie

Oude Delft 180, 2611 HH, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you