Beleidsmedewerker informatievoorziening / Data analist

Beleidsmedewerker informatievoorziening / Data analist

Geplaatst Deadline Locatie
8 okt 28 okt Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 okt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De beleidsmedewerker informatievoorziening / Data analist maakt deel uit van de sectie Quality & Strategic Information (QSI) van de stafafdeling Education & Student Affairs (ESA). De sectie is verantwoordelijk voor de inwinning, het beheer en de analyse van strategische informatie die dient ter ondersteuning van de strategieontwikkeling en besluitvorming en draagt zorg voor een goed functionerend kwaliteitszorgsysteem voor onderwijs voor Wageningen University & Research. De sectie is ook verantwoordelijk voor het functioneel beheer van het studentenadministratiesysteem, de productie van de studiegids en de roostering van het onderwijs van Wageningen University.

Wij zijn op zoek naar een beleidsmedewerker op het gebied van informatievoorziening. Mede door de invoering van een nieuw studenteninformatiesysteem Osiris per november 2020 zijn wij ook op zoek naar versterking op het vlak van data analyse. Deze twee werkterreinen willen we combineren in één functie.

Als beleidsmedewerker informatievoorziening / data analist levert u kwantitatieve analyses/rapportages voor zowel geplande als ad hoc informatievragen. U inventariseert de informatiebehoefte, begeleidt de besluitvorming over de rapportagebehoefte en stelt u specificaties op voor de (onderwijs)rapportages en voert (beleids)evaluaties uit. Voor de beleidsmedewerker die wij zoeken gaat daarbij bijvoorbeeld om de onderwijsmonitor-rapportage die gegevens bevat over instroom en rendementen, de loopbaanmonitor die verslag doet van de positie van de afgestudeerde in de arbeidsmarkt en bijdragen aan rapportages ten behoeve van rankings. Daarnaast zien we dat er door de toenemende hoeveelheid beschikbare data - ook op bovengenoemde terreinen - behoefte is ontstaan om deze te ontsluiten voor het maken van analyses van WU op instellingsniveau en beleid daarop te baseren. Deze 'institutional analytics' willen wij graag in deze functie een stap voorwaarts brengen. Tenslotte is er behoefte aan meer complexe rapportages uit het student informatiesysteem Osiris. Het opbouwen van meer complexe rapportages binnen Osiris zal dan ook tot uw taken behoren. Tevens zult u bijdrage leveren aan de uitwisseling van gegevens met de WBI rapportagetool en werkt u mee aan het maken van dashboards. Naast realisatie van (management) rapportages, dienen er in Osiris verschillende rapporten, formulieren e.d. gemaakt te worden met behulp van de tooling BI Publisher (als onderdeel van Osiris).

De medewerker werkt zeer nauw samen met de functioneel beheerders en met andere collega's binnen de sectie QSI. Tevens hebt u contact met medewerkers van de IT afdeling van het Facilitair bedrijf, andere medewerkers van stafafdeling ESA en leerstoelgroepen van Wageningen University. De medewerker rapporteert aan het hoofd van de sectie Quality & Strategic Information.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

U heeft een voltooide WO opleiding waarin IT een belangrijke component is geweest of u heeft dit werk- en denkniveau door werkervaring bereikt. U heeft kennis over en ervaring met kwantitatief onderzoek en data-analyse, interesse in cijfers en de vertaling van cijfers naar beleid en u bent in staat de brug te slaan tussen strategische beleidsvraagstukken en de beschikbare informatie. U heeft bij voorkeur gewerkt in een onderwijsomgeving en heeft kennis van en ervaring met methodes en standaarden op het gebied van data-analyse en rapportage (statistiek, analytics, dashboarding, visualisatie). Kennis van en ervaring met analyse- en rapportagetools zoals Business Objects, Access, SPSS, Excel en Tableau zijn gewenst. U hebt aantoonbare ervaring met schriftelijk rapporteren op basis van eigen analyses en het waar nodig visualiseren van de bevindingen. Verder bent u analytisch, resultaatgericht, nauwkeurig, stressbestendig en kunt u goed zelfstandig werken maar zeker ook in teamverband. Tenslotte bent u communicatief vaardig in woord en geschrift in zowel Engels als Nederlands, krijgt u collega's mee in uw ideeën en bent u in staat langdurige relaties op te bouwen en te onderhouden.

Arbeidsvoorwaarden

Een fulltime aanstelling (0.8 - 1.0 fte) voor in eerste instantie 1 jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Wij bieden een afwisselende functie binnen een prettige, dynamische, concernbrede werkomgeving. De functie is ingeschaald met als eindschaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten (maximaal € 4.978 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Inschaling: afhankelijk van opleiding en ervaring.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Education & Student Affairs
Binnen Wageningen UR is 'Education & Student Affairs' (ESA) de centrale afdeling die zowel strategische, uitvoerende als ondersteunende taken heeft op het gebied van onderwijs. De afdeling matcht vraag en aanbod van onderwijs, is verantwoordelijk voor de kwaliteitsborging van het onderwijs en ontwikkelt en implementeert onderwijsbeleid. Naast geaccrediteerde onderwijsprogramma's ontwikkelt de afdeling een aanbod aan online onderwijs. De afdeling coördineert en faciliteert de voorbereiding en uitvoering van cruciale processen als accreditaties, visitaties en andere kwaliteitsaudits gericht op het onderwijs van Wageningen UR. De afdeling levert tenslotte diensten aan (potentiële) studenten en docenten van WU en ondersteunt de uitvoering van het onderwijs. Daartoe behoren onder andere het centrale student service center, roostering en de studiegids, de opvang van internationale studenten, studentenbegeleiding, services aan PhD-studenten en docentenondersteuning. De afdeling ESA bestaat uit 7 secties, namelijk (1) NVAO-geaccrediteerde programma's, (2) Open en Online onderwijs, (3) Wageningen Academy, (4) Quality & Strategic Information, (5) Student Service Centre, (6) Education Support Centre en (7) een groep medewerkers die de directeur ESA / dean of Education en de Manager ESA ondersteunen. De secties worden - met uitzondering van de sectie NVAO geaccrediteerde programma's - geleid door een sectiehoofd. De sectiehoofden sturen het personeel binnen hun sectie aan en vormen samen met de dean/directeur en manager ESA het managementteam van de afdeling. De afdeling omvat in totaal ruim 200 medewerkers.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op de speciale werken bij pagina's.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Landbouw
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • 556171

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you