PhD-kandidaat Waardegedreven Zorg bij de Medische Besliskunde

PhD-kandidaat Waardegedreven Zorg bij de Medische Besliskunde

Geplaatst Deadline Locatie
23 okt 17 nov Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar een uitdagende onderzoekspositie binnen een toonaangevend academisch medisch centrum? Het LUMC zoekt voor de sectie Medische Besliskunde een PhD-kandidaat in de richting van patiëntgerichte zorg.

Functieomschrijving

Value Based Healthcare (VBHC) of waardegedreven zorg is een hot topic in de zorg. Patiënten moeten beter worden van onze zorg, naar hun eigen maatstaven, tegen aanvaardbare kosten. Patiëntgerichtheid speelt hierin een centrale rol. Maar hoe patiëntgericht is waardegedreven zorg eigenlijk? Denk bijvoorbeeld aan de vele vragenlijsten (PREM, PROM) die patiënten moeten invullen. Wordt daarbij eigenlijk wel rekening gehouden met laaggeletterdheid of digibetisme. Hoe worden patiënt-gerapporteerde uitkomstem besproken in de spreekkamer? En op welke innovatieve en creatieve manieren kunnen we de zorg patiëntgerichter maken? In dit PhD-traject is ruimte voor jouw eigen ideeën. Word jij enthousiast van zulke vragen en wil jij werken in een interdisciplinair team in nauw contact met zorgverleners? Solliciteer dan naar deze PhD plek.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je hebt een universitaire opleiding Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Psychologie of een soortgelijke opleiding afgerond. Aantoonbare ervaring met het schrijven van wetenschappelijke teksten is een pre. Je bent initiatiefrijk, organisatorisch sterk en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je beschikt over goede contactuele vaardigheden en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je hebt hart voor verbetering van de kwaliteit van zorg.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: min. 3 jaar.

Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- bij een fulltime dienstverband (schaal pro, cao UMC).

Heb je de opleiding Geneeskunde afgerond? Dan kun je ook aangesteld worden als arts-onderzoeker. Afhankelijk van je achtergrond word je voor drie of vier jaar aangesteld en anders ingeschaald.

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Sectie Medische Besliskunde van de afdeling Biomedical Data Sciences

De sectie Medische Besliskunde van de afdeling Biomedical Data Sciences van het LUMC is een interdisciplinaire onderzoeksafdeling. Gezondheidswetenschappers, psychologen, economen en artsen houden zich hier bezig met de analyse en ondersteuning van medische besluitvorming. De PhD kandidaat werkt nauw samen met verschillende zorgteams en afdelingen van het LUMC. 

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Promotiestudent; Onderwijs; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2422—€3103 per maand
  • Universitair
  • D.19.MV.MR.30

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you