Vijf universitair docenten pedagogische wetenschappen en onderwijskunde

Vijf universitair docenten pedagogische wetenschappen en onderwijskunde

Geplaatst Deadline Locatie
1 nov 1 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 dec 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het onderwijsinstituut Pedagogische Wetenschappen & Onderwijswetenschappen (PWO) zoekt 5 universitair docenten (UD) om zijn onderwijsprogramma en gerenommeerde onderzoek verder te versterken. Voor twee van deze functies is een specifiek profiel opgesteld (punt 1 en 2 hieronder), voor de overige drie universitair docenten is de beschrijving algemener (punt 3 hieronder). Alle vijf functies hebben een gelijke verdeling tussen onderwijs (50%) en onderzoek (50%).

  1. Een UD: Je hebt een geesteswetenschappelijke achtergrond en hiermee kun je de pedagogische en onderwijswetenschappen komen versterken. Je levert een bijdrage aan onder andere de filosofisch-historische, maar ook de normatieve inhoud van het vakgebied en bent in staat om kwalitatief onderzoek te doceren en scriptieonderzoek te begeleiden.

  2. Een UD: Je kunt een bijdrage leveren aan het (verder) ontwikkelen van onderzoekstechnieken voor het analyseren van individuele tijdseries ten behoeve van het (ortho)pedagogisch onderzoek en haar praktijk (versterking van de unieke positie die PWO binnen Nederland heeft). Je bent in staat om onderwijs op dit terrein te verzorgen, studenten te begeleiden bij het uitvoeren van scriptieonderzoek en bent daarnaast bereid om collega-onderzoekers en docenten vertrouwd te maken met de nieuwste technieken.

  3. Drie UDs: Je hebt een sociaalwetenschappelijke achtergrond in een discipline die relevant is voor het PWO onderwijsinstituut en het Behavioural Science Institute ‘BSI’. Vanuit je achtergrond en ervaring ben je in staat om de inhoudelijke thema’s in ons onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden en verder te ontwikkelen. Je draagt bij aan zowel inleidende als meer specialistische cursussen in ons onderwijsprogramma en begeleidt studenten tijdens hun stage en scriptieonderzoek. Je bouwt je eigen onderzoekslijn verder uit, bijvoorbeeld op het gebied van leer- en ontwikkelingsproblemen, gezin en opvoeding, mentale gezondheid, visuele-, motorische- en taalontwikkeling, en het omgaan met individuele verschillen in het onderwijs of tijdens revalidatie.

Geef bij je sollicitatie aan voor welke UD positie je in aanmerking wil komen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Een promotie in de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen en enkele jaren postdoctorale ervaring die relevant is voor de hierboven beschreven functies.
  • Ruime ervaring in het opzetten, coördineren en verzorgen van cursorisch onderwijs op bachelor- en masterniveau in zowel het Nederlands als het Engels.
  • De vaardigheid, passie en volharding om studenten op een inspirerende en deskundige wijze te begeleiden bij stages en scripties.
  • Een universitaire onderwijskwalificatie (BKO) of de bereidheid om dit certificaat binnen twee jaar te behalen, met prioriteit voor de module ‘coaching’.
  • Een klinische registratie strekt tot de aanbeveling.
  • Een uitstekende staat van dienst in wetenschappelijk onderzoek, zoals bijvoorbeeld blijkt uit publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften of kwalificatie voor een landelijk erkende onderzoekschool.
  • Een netwerk van (inter)nationale contacten in de academische wereld en de beroepspraktijk.
  • Het gebruik van onderzoekspraktijken die de transparantie in de sociale wetenschappen vergroten (bijvoorbeeld preregistratie, gegevensuitwisseling) of de bereidheid om deze aanpak te volgen.
  • Goede sociale, communicatieve- en organisatorische vaardigheden en een teamspeler zijn.
  • Kennis van en bekendheid met geavanceerde onderzoeksmethoden en statistische technieken.
  • Ervaring met het verwerven van externe financiering, bij voorkeur als hoofdaanvrager.
  • Een uitstekende beheersing van geschreven en gesproken Engels (c1-niveau) of de bereidheid om dit binnen twee jaar te leren.
  • Een uitstekende beheersing van het Nederlands in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar tijdelijk met uitzicht op vast bij goed functioneren.

  • Aanstelling: 32 - 40 uur per week.
  • Maximum salaris per maand € 5.656,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De inpassing in de bijhorende salarisschaal is afhankelijk van uw opleiding en (relevante) werkervaringen en kan in schaal 11 of 12 zijn.
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: tenure track, tijdelijk met uitzicht op vast.
  • De gewenste datum indiensttreding is 1 februari 2020.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Sociale Wetenschappen

De Faculteit der Sociale Wetenschappen behoort tot de grootste faculteiten van de Radboud Universiteit. De faculteit heeft de ambitie om tot de beste sociaalwetenschappelijke faculteiten van Europa te behoren.

Het doel is dat al haar onderzoeksprogramma’s als zeer goed zullen worden beoordeeld en dat al haar opleidingen tot de beste van de Nederlandse universitaire opleidingen behoren. De functies worden ingebed in het PWO, dat momenteel ongeveer 1.000 studenten huisvest. De PWO-opleidingen richten zich op vragen over opvoeding, onderwijs, leren en de typische en atypische ontwikkeling van kinderen en volwassenen. PWO legt hierbij een sterk verband tussen de wetenschappelijke benadering en de pedagogische- en onderwijspraktijk. De opleidingen worden door studenten regelmatig als uitstekend beoordeeld.

Het onderzoek in deze functies sluit aan bij het onderzoeksprogramma van het BSI: een multidisciplinair instituut voor gedragsonderzoek. BSI-onderzoekers werken samen over de grenzen van de psychologie, onderwijswetenschappen en communicatiewetenschap. Het BSI heeft zeven onderzoeksprogramma's die betrekking hebben op drie belangrijke onderzoeksthema's: 1) ontwikkeling en leren, 2) psychopathologie, gezondheid en welzijn, en 3) sociale processen en communicatie. Er wordt fundamenteel onderzoek en toegepast onderzoek uitgevoerd. Het BSI beschikt over moderne onderzoeksfaciliteiten voor observatiestudies, experimenten, eye-tracking studies, EEG en andere fysiologische metingen en gedragsmetingen in reële en 3D virtuele omgevingen.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • max. €5656 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1070284

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you