Universitair docent Gedragsbiologie

Universitair docent Gedragsbiologie

Geplaatst Deadline Locatie
5 nov 25 nov Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen en het Instituut Biologie Leiden zoeken een Universitair docent Gedragsbiologie

Functieomschrijving

De Universiteit Leiden biedt een inspirerende brede bachelor- en masteropleiding Biologie met verschillende specialisatierichtingen, waarbij onderzoeksgebonden onderwijs als onderwijsconcept wordt gebruikt. Het onderzoekscluster ‘Animal Sciences & Health’ van het Instituut Biologie Leiden (IBL) is binnen deze opleidingen verantwoordelijk voor het onderwijs in de biologie van dieren, van moleculair en cellulair tot organismaal niveau.

Wij zoeken per direct een universitair docent die zal worden ingezet bij verschillende cursussen op het gebied van gedragsbiologie en gedragsecologie en bij de begeleiding van stagestudenten. Daarnaast bieden wij de ruimte om tot maximaal 30% van de tijd te besteden aan een eigen onderzoeksproject dat aansluit bij het lopende gedragsbiologisch onderzoek in het IBL, waarbij vogels of vissen als modelorganismen worden gebruikt. De specifieke onderwijstaken bestaan uit:

  • Coördinatie, supervisie practica en het geven van hoorcolleges in het BSc-programma, o.a. voor de eerstejaarscursus ‘Het organisme en omgeving’ en voor de tweedejaarscursussen ‘Gedragsbiologie’ en ‘Veldonderzoek gedragsbiologie’;
  • Supervisie van stageprojecten (MSc en BSc) in gedragsbiologisch onderzoek,  beoordelen van verslagen en begeleiden van scripties;
  • Bijdrage aan verschillende cursussen in het MSc-programma op het gebied van dierexperimenteel onderzoek, evolutie, gedrag en cognitie.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Een breed opgeleide bioloog met kennis van met name gedragsbiologie of gedragsecologie;
  • Een afgerond promotieonderzoek en bij voorkeur enkele jaren postdoctorale onderzoekservaring;
  • Aantoonbare ervaring en affiniteit met het geven van academisch onderwijs op BSc- en/of MSc-niveau;
  • Ervaring met begeleiden van BSc- en/of MSc- onderzoeksprojecten;
  • In het bezit van Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO)/University Teaching Qualification (UTQ) of bereid deze binnen 2 jaar te halen;
  • Artikel 9 kwalificatie voor het werken met proefdieren;
  • Beheersing van de Nederlandse (NT2 of equivalent) en Engelse taal (minimum C1 CEFR) op academisch niveau;
  • Coördinatie- en organisatietalent;
  • Flexibele werkinstelling.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid, is er uitzicht op verlenging van de aanstelling tot een maximale duur van vier jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Meer informatie hierover: Arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Universiteit Leiden

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en twaalf masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2200 medewerkers en bijna 4200 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Het IBL is één van de instituten van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Het instituut is verantwoordelijk voor onderwijs en onderzoek op het brede terrein van biologie. Het IBL is georganiseerd in de onderzoeksclusters ‘Animal Sciences & Health’, ‘Microbial Biotechnology & Health’, ‘Plant Sciences & Natural Products’ en ‘Science Communication & Society’.  

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen
  • 34—38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 19-504

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Sylviusweg 72, 2333 BE, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you