PhD candidate 'Navigational endoscopy for diagnosis and treatment of lung cancer'

PhD candidate 'Navigational endoscopy for diagnosis and treatment of lung cancer'

Geplaatst Deadline Locatie
7 nov 26 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 dec 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Op de afdeling Longziekten in het Radboudumc willen we graag zoveel mogelijk patiënten met longkanker genezen. Om dit mogelijk te maken is het van essentieel belang dat we laesies zo vroeg mogelijk kunnen diagnosticeren, stadieren en behandelen op een minimaal invasieve manier. Laesies die verdacht zijn voor longkanker zijn in een vroeg stadium vaak nog niet groter dan een centimeter, en kunnen mogelijkerwijs volledig middels een flexibel endoscopische benadering gediagnosticeerd en behandeld worden.

Om dit doel te bereiken is het Radboudumc hiertoe als eerste in Nederland gestart met de implementatie van geavanceerde flexibele endoscopische technieken. Met het implementeren van deze technieken bevinden we ons op het snijvlak van techniek en kliniek. In de klinische praktijk betekent dit dat er intra-procedureel gebruik wordt gemaakt van een veelvoud aan technieken. Het betreft onder andere conebeam-CT imaging, elektromagnetische navigatie technologie, endoscopisch ultrasound, microwave ablatie technieken, bio-impedance imaging alsook andere nieuwe endoscopische instrumenten.

De kandidaat zal in het kader van een promotietraject in een multi-disciplinair team van interventielongartsen en een recent gevestigde klinisch technoloog toegepast klinisch onderzoek opzetten en verrichten. De focus van het promotietraject ligt op het innoveren en integreren van imaging technieken en nieuwe technologie in de dagelijkse praktijk ter diagnose en behandeling van vroege stadia longkanker. De kandidaat zal daarbij zeer nauw samenwerken met specialisten van verschillende vakgroepen en specialismen in en buiten het Radboudumc.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Mede opzetten en uitvoeren van klinisch toegepast onderzoek gericht op technologische innovaties in het veld van de interventie longziekten.
  • Verwerven, organiseren en analyseren van wetenschappelijke data.
  • Publiceren van artikelen in vaktijdschriften en internationale symposia.
  • Deelname aan het long-nodule programma (navigatiebronchoscopie).
  • Promotietraject doorlopen binnen de Radboud Graduate School Radboud Institute of Health Sciences.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

  • Afgestudeerd technisch geneeskundige / klinisch technoloog.
  • Ervaring en interesse op het gebied van imaging technieken (röntgen, optisch, ultrasound).
  • Ervaring met experimentele imaging technieken strekt tot aanbeveling.
  • Teamplayer met feeling voor klinische processen.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Longziekten
Met ruim 200 collega's, werkzaam voor de afdeling Longziekten, waaronder longartsen, A(n)IOS, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en consulenten, casemanagers, longfunctielaboranten en poliklinisch medewerkers geven we dagelijks invulling aan persoonsgerichte en doelmatige zorg, waarbij samenwerking en goede sfeer belangrijk zijn.

De afdeling Longziekten bestaat uit verschillende poliklinieken, verpleegafdelingen, functieafdelingen en een revalidatieafdeling, en werkt vanuit twee locaties: Radboudumc (Nijmegen) en Radboudumc Dekkerswald (Groesbeek).

Op locatie Nijmegen wordt longoncologie in de volle breedte aangeboden, en is het expertisecentrum voor pulmonale hypertensie gevestigd. Daarnaast is ook de algemene longziekten onderdeel van het patiëntenzorg aanbod. Tevens hebben wij een uitgebreide consultatieve functie in het Radboudumc.

Op locatie Dekkerswald is de longrevalidatie afdeling gevestigd. De nadruk van de patiëntenzorg op locatie Dekkerswald ligt bij: astma, COPD, cystic fibrosis en bronchiëctasieën. Tevens is het expertisecentrum Tuberculose / Non Tuberculeuze Mycobacteriën (NTM) op locatie Dekkerswald gevestigd, één van de twee sanatoria in Nederland. Ons personeel werkt op beide locaties.

Naast de uitwerking van een strategische speerpunten van de afdeling Longziekten (persoonsgericht zorg en netwerkzorg) zijn de komende jaren zijn gericht op het integreren van Dekkerswald fysiek binnen het Radboudumc. Dit zal zich kenmerken door een dynamisch omgeving waarin veel mogelijkheden liggen om het werk anders in te richten. We zijn een gevarieerd en gezellig team met grote flexibiliteit en collegialiteit gericht op de patiënt en de medewerker.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2422—€3103 per maand
  • Universitair
  • 110403-P565797-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you