PhD student voor ‘Vroeg stadium melanoom; wie ontwikkelt afstandmetastasen?’

PhD student voor ‘Vroeg stadium melanoom; wie ontwikkelt afstandmetastasen?’

Geplaatst Deadline Locatie
7 nov 21 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Tijdens dit project zul je samenwerken met verschillende afdelingen van het Erasmus MC (o.a. pathologie, chirurgie en oncologie) en onze consortium partners: het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en een commerciële partner (SkylineDx). Het doel van dit project is om patiënten met een vroeg stadium melanoom te identificeren (zonder metastasen bij eerste diagnose), die een hoog risico hebben om afstandsmetastasen (bijv. in de longen, lever of hersenen) te ontwikkelen.

Elk jaar worden meer dan 6.500 nieuwe patiënten in Nederland gediagnosticeerd met een melanoom. De meeste van deze patiënten (90%) worden gediagnosticeerd met een vroeg stadium melanoom. Alhoewel de prognose van de meeste patiënten goed is, is 40% van alle patiënten die overlijden aan een melanoom in eerste instantie gediagnosticeerd met een vroeg stadium melanoom. Tijdens dit project zul je gezondheidszorg gegevens analyseren die routinematig verzameld zijn. Deze data wordt verrijkt met moleculaire diagnostiek, zodat alle patiënt en tumorkarakteristieken gebruikt kunnen worden in een predictie model. De focus van dit project ligt bij een gensignature van het primaire melanoom en de tumor microenvironment, gecombineerd met patiënt karakteristieken.

Tijdens dit project zal pharmacoepidemiologisch onderzoek worden gecombineerd met translationeel onderzoek. Moleculaire analyses zullen worden uitgevoerd door laboranten van het Erasmus MC en SkylineDx, maar je zult de meeste data hiervan zelf analyseren.

Het uiteindelijke predictiemodel moet toepasbaar zijn in elk pathologie laboratorium. De identificatie van melanoom patiënten met een hoog risico op afstandmetastasen moet leiden tot het identificeren van een doelpopulatie voor een vroege interventie (bijv. meer follow-up of adjuvante therapie), zodat de mortaliteit van het melanoom omlaag gaat.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Je bent een gemotiveerde kandidaat met een MSc. in Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen of gerelateerde discipline. Een Master of Science in de Epidemiologie is een pre. Je bezit excellente analytische vaardigheden en excellente schrijf en presentatie vaardigheden in het Nederlands en Engels. Je bent enthousiast om complexe problemen op te lossen, door o.a. programmeren en hebt interesse in klinische predictiemodellen. Het is belangrijk dat je zowel zelfstandig als in een team kunt werken en dat je kunt werken in situaties met een wisselende werkdruk. Goede communicatie vaardigheden zijn belangrijk om samen te werken met verschillende afdelingen van het Erasmus MC, onze consortium partners (IKNL en SkylineDx), andere onderzoeksinstituten en pathologie laboratoria.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma's en/of relevante registraties zoals BIG/RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een voltijd dienstverband voor 4 jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt € 2.422,- in het eerste jaar, tot maximaal € 3.103,- in het vierde jaar (OIO-schaal) of voor een arts-onderzoeker maximaal € 4.481,- (schaal 10). Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden, zoals deelname aan cursussen die worden aangeboden door het Netherlands Institute for Health Sciences (NIHES). De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Werkgever

Erasmus MC

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

Bij de afdeling Dermatologie ligt de focus bij huidkanker onderzoek, eczeem onderzoek en onderzoek naar hidradenitis supperativa. We zijn een multidisciplinair team van dermatologen, immunologen, medische ingenieurs, (genetisch) epidemiologen en werken nauw samen met andere experts van verschillende onderzoeksafdelingen van het Erasmus MC en externe partners.

Prof.dr. Tamar Nijsten, Dr. Marlies Wakkee and Dr. Loes Hollestein leiden de huidkanker onderzoeksgroep. Onze onderzoek bestaat uit onder andere: huidkanker epidemiologie door middel van routinematig verzamelde gezondheidszorg gegevens, kwaliteit van leven onderzoek, kwalitatief onderzoek (bijv. diepte interviews en focusgroepen), klinisch onderzoek en genetica van huidkanker. Het doel van ons onderzoek is het verbeteren van de huidkankerzorg door o.a.: een gepersonaliseerde behandeling (bjiv. een predictiemodel om te voorspellen welke patiënten meerdere huidkankers krijgen of gepersonaliseerde patiënten informatie), geoptimaliseerde chirurgische technieken (bijv. Raman spectometrie tijdens Mohs chirurgie) of het bewustzijn te verhogen bij beleidsmakers om de zorg te verbeteren (bijv. door de epidemiologie te beschrijven).

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2422—€3103 per maand
  • Universitair
  • 42.09.19.TD-P565877-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you