Wetenschappelijk medewerker Klinische Fysica en Nucleaire Geneeskunde

Wetenschappelijk medewerker Klinische Fysica en Nucleaire Geneeskunde

Geplaatst Deadline Locatie
7 nov 4 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 dec 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde is op zoek naar een wetenschappelijk medewerker ter ondersteuning van de klinische fysica en de research groep van Nucleaire Geneeskunde. Je bent betrokken bij algemeen klinisch fysische werkzaamheden. Hieronder valt onder andere het:
  • Zorgdragen voor kwaliteitsborging en beheer van diagnose- en/of behandelmethoden, inclusief veilig gebruik van medische apparatuur en software en het toezien op het goed functioneren hiervan.
  • Bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen en de klinische implementatie van nieuwe diagnose- en/of behandelmethoden.
  • Mede zorgdragen voor stralingsveiligheid en stralingshygiënische aspecten op het gebied van de Nucleaire Geneeskunde.
  • Uitvoeren van onderwijsonderdelen op het gebied van de Nucleaire Geneeskunde.
Daarnaast draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek op het gebied van Nucleaire Geneeskunde:
  • Je hebt een actieve rol in het uitwerken en coördineren van dosimetrische berekeningen, het opzetten en uitvoeren van geavanceerde PET analyses en optimalisatie van PET acquisities en reconstructies.
  • Je ontwikkelt voorstellen voor aanpassingen van het stralingshygiënische beleid en methoden ten bate van research en biedt ondersteuning aan onderzoekers bij METC aanvragen door het maken van inschatting van de extra stralingsbelasting ten gevolge van diagnostiek en therapie behorende bij de wetenschappelijke studie.
  • Je stemt met projectleiders en/of onderzoekers uit eigen en andere disciplines af over de opzet en uitvoering van klinisch/wetenschappelijk onderzoek op het gebied van onder andere kwantitatieve SPECT, dosisberekeningen en het gebruik van specifieke analyse software. Hierin heb je een actieve rol met inhoudelijke bijdrage.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

  • Afgeronde academische studie Biomedische Technologie, Technische Geneeskunde of een andere academische studie in een voor deze functie relevant vakgebied, alsmede enkele jaren relevante werkervaring.
  • In het bezit van een stralingsdiploma, bij voorkeur op het niveau van coördinerend deskundige.
  • Aantoonbare affiniteit met het werkterrein Radiologie en Nucleaire Geneeskunde, bijvoorbeeld blijkend uit een promotie op een hieraan gerelateerd onderwerp.
  • Expertise op het gebied van geavanceerde PET analyses en radionucliden dosimetrie is een pre.
  • Aantoonbare affiniteit met (klinisch) wetenschappelijk onderzoek.
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en de Engelse taal.
  • Goed kunnen samenwerken in multidisciplinair verband.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Radiologie en Nucleaire Geneeskunde
De afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van het Radboudumc is een dynamische afdeling waar dagelijks meer dan 450 patiënten onderzocht en behandeld worden. Samen werken we aan de diagnostiek en beeldgestuurde zorg van morgen. Dit doen wij met de beste en meest geavanceerde apparatuur die beschikbaar is op het gebied van Angio- & Interventie radiologie, MRI, CT, Nucleaire Geneeskunde, Echografie en Conventionele Radiologie. Werken op onze afdeling betekent veel uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden. Wij zijn een afdeling die wil leren en elkaar wil laten leren. Dit stimuleren wij in een open en collegiale sfeer. Wij gaan voor topkwaliteit en service, en toetsen dit continue bij onze klanten.

Je zal worden aangesteld bij de sectie klinische fysica van de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. Deze sectie draagt zorg voor de medische technologie op de afdeling ter bevordering van de kwaliteit, doelmatigheid en veiligheid van de diagnostische en therapeutische patiëntenzorg op deze afdeling. Dit betreft de zorg voor innovatie, onderhoud en beschikbaarheid van de diverse beeldvormende modaliteiten en de daaraan gerelateerde ICT, apparatuur, hulpmiddelen en de eventuele instructie aan gebruikers. Daarnaast zet zij haar expertise in ter ondersteuning van andere afdelingen op het gebied van radiologische beeldvorming en therapie. De sectie klinische fysica ondersteunt verschillende researchlijnen op de afdeling, participeert actief in het onderwijs binnen en buiten de afdeling en er zijn klinisch fysici in opleiding. Buiten het Radboudumc levert de sectie in verschillende ziekenhuizen klinisch fysische ondersteuning.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 28 uur per week
  • €3808—€5226 per maand
  • Universitair
  • 110443-P565940-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you