Onderwijsjurist JZ/AZ (0.8-1.0 FTE, v/m)

Onderwijsjurist JZ/AZ (0.8-1.0 FTE, v/m)

Geplaatst Deadline Locatie
14 nov 29 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Erasmus Universiteit zoekt een ambitieuze jurist die het College van Bestuur kan adviseren over uitdagende juridische vraagstukken op het gebied van onderwijswetgeving en die affiniteit heeft met internationale onderwijs juridische vraagstukken.

Functieomschrijving

Als ambitieuze en leergierige jurist krijg je binnen de afdeling Juridische Zaken/Academische Zaken alle ruimte en mogelijkheden om je op het gebied van onderwijswetgeving verder te specialiseren en te ontwikkelen.

Als jurist op het gebied van onderwijswetgeving werk je in een team van juristen en onderwijsbeleidsmedewerkers nauw samen. Je stelt samen met je collega’s adviezen op voor de Erasmus Universiteit ten aanzien van (nieuwe) wet- en regelgeving. Verder werk je nauw samen met collega-juristen en beleidsmedewerkers van de faculteiten.

In deze functie werk je als  als JZ-jurist dedicated bij de afdeling Academische zaken. Functioneel wordt je aangestuurd door het hoofd JZ en inhoudelijk door het hoofd AZ.

Werkzaamheden

  • Adviseren en ondersteunen van het College van Bestuur, de faculteiten en andere eenheden bij onderwijsjuridische vraagstukken;
  • adviseren over en opstellen van regelingen op onderwijs- en studentengebied;
  • adviseren bij het implementeren van relevante wetgeving en jurisprudentie;
  • toetsen van beleidsvoorstellen aan relevante wet- en regelgeving en voorstellen doen voor aanpassingen;
  • onderhouden van functionele contacten met betrokken functionarissen van faculteiten en eenheden;
  • vertegenwoordigen van het College van Bestuur en het College van Beroep voor de diverse rechtsbeschermingscommissies en colleges in bezwaar- en beroepsprocedures.

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht (mr);
  • aantoonbare kennis van en ervaring met relevante wet- en regelgeving, waaronder in elk geval de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) en affiniteit met internationale wet- en regelgeving;
  • aantoonbare relevante werkervaring (min. 3 jaar), waaronder in elk geval proceservaring;
  • een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en organisatiesensitiviteit;
  • sterk analytisch vermogen;
  • integer, accuraat en zorgvuldig;
  • gedreven, ambitieus, leergierig en sociaal vaardig;
  • dienstverlenend, stressbestendig, proactief en flexibel;
  • goede communicatieve en redactionele vaardigheden;
  • doorzettingsvermogen en in staat om in een drukke omgeving goed het overzicht te bewaren en zelfstandig te werken.

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren.

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt minimaal € 3.637,- tot maximaal € 5.656,- bruto per maand (schaal 11 - 12 CAO NU) bij een volledige werkweek en is afhankelijk van kennis en ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.
Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

De Algemene Bestuursdienst

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen en zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Afdeling

Academische Zaken

Academische Zaken (AZ) werkt op beleidsniveau aan de versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en impact-creatie op de Erasmus universiteit. AZ voert haar taken uit op basis van sterke beleidskennis en een relevant netwerk op de terreinen onderzoek, onderwijs en impact. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur en de faculteiten.

De afdeling draagt bij aan belangrijke beleidsprocessen en bewaakt hierbij de integraliteit en de samenhang op de gebieden onderwijs en onderzoek. Naast professionele beleidsmedewerkers is de afdeling ook de thuisbasis voor strategische programma’s op het terrein van onderzoek, onderwijs en impact-creatie. Zowel beleidsadviestaken als programma’s worden uitgevoerd in nauwe afstemming met faculteiten en relevante uitvoeringsorganisaties. AZ vervult verder een zichtbare rol in samenwerkingen zoals die met de Vereniging van Universiteiten (VSNU), Ministerie van OC&W, Gemeente Rotterdam en in de alliantie Leiden-Delft-Erasmus.

De afdeling heeft een omvang van ca. 12 fte, bestaande uit beleidsmedewerkers en programmamanagers.

Afdeling Juridische Zaken

JZ is de centrale afdeling juridische zaken van de EUR. De afdeling werkt samen met de bedrijfsjuristen bij HR/Professional Services, de Universiteitsbibliotheek (UB) en de faculteiten van de EUR. Er is regulier contact met de juridische afdelingen van het Erasmus MC. Verder is de afdeling JZ onderdeel van de Algemene Bestuursdienst (ABD). JZ bestaat uit 8 juristen plus secretariële ondersteuning en 3 studentassistenten, en wordt hiërarchisch aangestuurd door het hoofd JZ.

De afdeling JZ heeft de volgende taakopdracht:

  • JZ levert proactief praktisch juridische kennis en producten aan de EUR
  • JZ adviseert gevraagd en ongevraagd in strategische en beleidstrajecten
  • JZ voert en ondersteunt procedures, ontwerpt en toetst regelingen, subsidieaanvragen en contracten
  • JZ is het kenniscentrum voor praktische kennis over privacy

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • Recht
  • 32—38 uur per week
  • €3637—€5656 per maand
  • Universitair
  • JZAZ21102019

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you