Beleidsmedewerker Forum, Advies en Onderzoek - Bureau-KNAW - Amsterdam

Beleidsmedewerker Forum, Advies en Onderzoek - Bureau-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
20 jan 9 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 feb 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren beleidsmedewerker met affiniteit met wetenschappelijk onderzoek in het medische domein en wil je werken in de inspirerende wereld van de wetenschap binnen een bijzondere organisatie in hartje Amsterdam? Solliciteer dan naar de functie van beleidsmedewerker bij de KNAW.

Als beleidsmedewerker maak je deel uit van een team van elf beleidsmedewerkers die gezamenlijk het bestuur en de directie van de KNAW adviseren over beleid en strategie en ook uitvoering geven aan het beleid. De werkzaamheden van de beleidsmedewerkers van de afdeling Forum, Advies en Onderzoek zijn onder te verdelen in drie ‘pijlers’:

  • Forum. Het genootschap van excellente wetenschappers van de KNAW bestaat uit vier domeinen. Daarnaast vallen De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten onder de KNAW. We ondersteunen de domeinen en akademies inhoudelijk en meer praktisch, bijvoorbeeld als secretaris die als eerste aanspreekpunt fungeert voor het domeinbestuur.
  • Advies. We zijn uitvoerder van de adviesagenda van de KNAW. De beleidsmedewerkers treden op als secretaris van adviescommissies en adviseren ook bestuur en directie over actuele kwesties in wetenschapsbeleid.
  • Onderzoek. Wij adviseren bestuur en directie bij evaluaties, onderzoeksbeleid en hoogleraarszaken die de onderzoeksinstituten betreffen, en ondersteunen de onderzoeksinstituten inhoudelijk op die terreinen.

Als beleidsmedewerker ben je goed ingevoerd en inzetbaar in meer dan één pijler. Specifiek voor deze functie zijn we op zoek naar een secretaris voor het Domein Medische, Medisch-biologische en Gezondheidswetenschappen en voor de adviesraad Medische Wetenschappen. Als secretaris van het domein onderhoud je contact met het domeinbestuur waarvan de voorzitter tevens bestuurslid is van de KNAW. Je voorziet het domeinbestuur van informatie, bereidt vergaderingen voor, plaatst berichten op de ledenomgeving en zorgt voor verslaglegging en adequate opvolging van besluiten. Als secretaris van de adviesraad ondersteun je de raadsvoorzitter en de raad bij vergaderingen, inhoudelijke raadplegingen en bij het ontwikkelen van de adviesagenda. Daarnaast treed je op als secretaris van adviescommissies op dit onderzoeksterrein. Je ondersteunt deze commissie door het initiëren en voorbereiden van de vergaderingen, het ondersteunen van de voorzitter, en het schrijven van (delen) van een adviesrapport.

Als beleidsmedewerker ben je tegelijkertijd aanspreekpunt voor het bestuur van de KNAW voor diverse beleidsonderwerpen zoals ontwikkelingen rondom open access of integriteit.

Je maakt deel uit van een team van ervaren beleidsmedewerkers. We wisselen ideeën en ervaringen uit en gebruiken elkaar als sparringpartner. Je hebt regelmatig contact met je directe collega’s en met collega’s van andere afdelingen zoals met de bestuurssecretarissen en de afdeling Communicatie.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen in wetenschapsbeleid, politieke ontwikkelingen rondom hoger onderwijs en wetenschap, weet ‘hoe de wetenschap werkt’ en kent de gebruiken in de academische wereld. Je brede deskundigheid en interesses zorgen ervoor dat je vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken benadert. Je bent adviserend richting domein, raad, bestuur en directie vanuit een ondersteunende rol en voelt goed aan welke ondersteuning nodig is. Daarbij ben je resultaatgericht: je adviseert niet alleen maar geeft ook uitvoering aan ideeën en plannen. Politieke en organisatiesensitiviteit, gevoel voor verhoudingen en het creëren van draagvlak zijn competenties die bij jou horen. Daarnaast voldoe je aan de volgende functie-vereisten:

  • WO werk- en denkniveau
  • Minimaal vijf jaar werkervaring, bij voorkeur in een wetenschappelijke werkomgeving en/of ervaring als secretaris of beleidsmedewerker
  • (Onderzoeks)achtergrond in medische, medisch-biologische of gezondheidswetenschappen

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 4 tot 5 dagen per week (0,8-1,0 fte). Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris bij een fulltime dienstverband tenminste € 3637 en maximaal € 5656 bruto per maand (schaal 11 of 12 CAO Nederlandse Universiteiten/KNAW), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Bureau KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten -  en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek - die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Voeding; Gezondheid
  • 32—38 uur per week
  • €3637—€5656 per maand
  • Universitair
  • AT2020-009

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you