Coördinator Zorgadministratie

Coördinator Zorgadministratie

Geplaatst Deadline Locatie
23 jan 5 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 feb 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als coördinator Zorgadministratie geef je functioneel leiding aan het team 'Zorgregistratie en Facturatie' dat bestaat uit 16 fte. Hierbij werk je nauw samen met de manager Zorgadministratie en je collega-coördinator. Naast het coördineren en coachen van het team (circa 22 medewerkers) draag je inhoudelijk bij aan advisering, beleidsontwikkeling en -implementatie. Ook kun je worden ingezet als projectleider. Je weet de zorgadministratie als geheel en jouw teams in het bijzonder goed te vertegenwoordigen zowel binnen Financiën als daarbuiten. Naar verwachting verandert deze functie op termijn naar een hiërarchisch leidinggevende positie.

Taken en verantwoordelijkheden
Je functie is breed en afwisselend, en tot je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden behoren:
  • Aansturen van het team Zorgregistratie en Facturatie.
  • Coachen van medewerkers om persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen.
  • Voeren van gesprekken in het kader van de jaargesprekscyclus.
  • Deelnemen aan in- en externe overleggen en actief inspelen op signalen en ontwikkelingen.
  • Samen met de manager en collega-coördinator vormgeven aan de dagelijkse leiding van de Zorgadministratie.
  • Vertegenwoordigen van de zorgadministratie tijdens in- en externe overleggen op tactisch niveau.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Als coördinator ben je binnen en buiten de afdeling zichtbaar om zo de Zorgadministratie te positioneren. Je signaleert ontwikkelingen, vertaalt deze naar tactisch beleid en adviseert het management hierover. Je bent flexibel en neemt het voortouw bij de dagelijkse gang van zaken maar signaleert ook kansen en verbeteringen op langere termijn en weet hier adequaat op in te springen. Je bent resultaatgericht en hebt oog voor procesverbetering. Je bent overtuigend in je optreden, je kunt snel en op alle niveaus met mensen schakelen en beschikt over organisatiebewustzijn.

Je krijgt energie van het stimuleren van medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling en je draagt met een verbindende houding bij aan een open en ontspannen sfeer in het team. Daarnaast:
  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding met bedrijfskundige achtergrond.
  • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring, waarvan minimaal 2 jaar in een coördinerende rol.
  • Actuele kennis op het gebied van zorgadministratie.
  • Kennis van operationeel, tactisch en strategisch beleid.
  • Vaardig in het coachen van medewerkers.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Als coördinator Zorgadministratie ben je werkzaam binnen de afdeling Zorgadministratie, onderdeel van Financiën. De afdeling wordt aangestuurd door een manager zorgadministratie en bestaat uit een team van circa 40 fte, waarbinnen verschillende functies/aandachtsgebieden zijn te onderscheiden: Advisering, Compliance, Zorgregistratie en facturatie, Informatiepunt Kosten van Zorg en Medische Codering. De Zorgadministratie is een afdeling in beweging. In een veranderende omgeving wordt de rol van compliant registreren en externe verantwoording groter, terwijl de systematiek van declaratie van de zorg steeds complexer wordt.

In dit complexe en dynamische speelveld ondersteunt en adviseert de Zorgadministratie de organisatie bij de registratie en declaratie van patiëntenzorg. Voorop staan het voldoen aan landelijke verplichtingen op het gebied van wet- en regelgeving, het up-to-date zijn van zorgadministratief en facturatiebeleid en een doelmatige inrichting van het zorgadministratieve proces volgens het principe 'first time right'. Hiermee kan het Radboudumc zich verantwoorden over het proces van registratie tot declaratie aan externe partijen zoals zorgverzekeraars. Van medewerkers vraagt dit, naast inhoudelijke expertise, een beroep op specifieke competenties en gedrag. Op deze manier dragen we bij aan de missie van het Radboudumc 'to have a significant impact on healthcare'.

Binnen de Zorgadministratie is het team 'Zorgregistratie en Facturatie' verantwoordelijk voor het beheersen en optimaliseren van de zorgadministratieve processen in het Radboudumc. Dit team bestaat uit zorgadministrateurs en administratief medewerkers die nauw samenwerken met de adviseurs zorgadministratie en collega's op diverse afdelingen binnen het ziekenhuis. De uitdaging de komende jaren is het verder optimaliseren van de ziekenhuisbrede processen en de samenwerking met de zorgafdelingen en decentrale zorgadministratieve collega's te versterken.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Economie
  • max. 36 uur per week
  • €3808—€5226 per maand
  • HBO
  • 114683-P588963-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you