Medewerker erfgoed (1.0 fte)

Medewerker erfgoed (1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 feb 2 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 mrt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Functieomschrijving
De Universiteitsbibliotheek beheert de erfgoedcollectie van de Erasmus Universiteit. Deze collectie bevat documenten, foto’s, schilderijen en andere objecten die het verhaal vertellen van de geschiedenis van de universiteit. Ook de bijzondere collecties van de bibliotheek en het Rotterdamsch Leeskabinet worden gerekend tot het erfgoed. Erfgoed is een onderdeel van de afdeling Collecties, die verantwoordelijk is voor het collectiemanagement (zowel digitaal als fysiek) binnen de bibliotheek.

Binnen het Programma Academisch Erfgoed, dat loopt tot en met eind 2020, is ruimte voor een tijdelijk medewerker. Als medewerker erfgoed ondersteun je de conservator bij het collectioneren, beheren en toegankelijk maken van het erfgoed. Je werkt samen met de projectleider erfgoed en met medewerkers van de UB op het gebied van registratie en beheer.
Je werkzaamheden bestaan uit het inventariseren en beschrijven van collectiestukken. Je zorgt voor plaatsing in het depot en verricht daarvoor ook conserverende handelingen, zoals verpakken. Je bent eerste vraagbaak voor informatievragen en behandelt bruikleenverzoeken. Je levert daarnaast een bijdrage aan presentaties van de collectie, online en in tentoonstellingen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Voor deze functie zoeken wij iemand met een hbo-opleiding op relevant werkgebied, bij voorkeur Reinwardt Academie.
  • Je hebt kennis van en ervaring met collectiebeheer, registratie en presentatietechnieken.
  • Je voelt je thuis in een omgeving van cultuur, wetenschap en boeken.
  • Je bent nauwkeurig en kunt zelfstandig én in teamverband werken.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een dynamische werkomgeving met ruimte voor eigen initiatief
  • Een contract voor 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging
  • Salaris in overeenstemming met kennis en ervaring, tot een maximum van € 3.445 (schaal 8, CAO NU)
  • 8% vakantietoeslag en 8.3% eindejaarsuitkering
  • Uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met de CAO NU
  • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.
Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Afdeling

Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek heeft een open cultuur: samenwerking, werken op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid nemen vinden we belangrijk. De bibliotheek is de content manager van de universiteit en helpt onderzoekers en studenten bij het creëren en verspreiden van kennis. Zo wordt de kennis voor elke burger toegankelijk en dragen we bij aan de impact van de EUR.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • UB/17022020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 AA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you