Medewerker kwantitatieve onderzoeksinformatie en analyse - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Medewerker kwantitatieve onderzoeksinformatie en analyse - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
21 feb 15 mrt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 mrt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bij de Informatiefunctie van het Rathenau Instituut is er op korte termijn plaats voor een medewerker kwantitatieve onderzoeksinformatie en analyse.

Wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen hebben een grote invloed op de samenleving. Om goed op die ontwikkelingen te kunnen reageren is het belangrijk hier onderzoek naar te doen en de maatschappelijke en politieke dialoog te organiseren. 

Het Rathenau Instituut is hét kenniscentrum over wetenschap en technologie in Nederland. De Informatiefunctie van het Rathenau Instituut heeft als taak om het functioneren van het kennisecosysteem in Nederland te analyseren en ontwikkelingen te monitoren. Daartoe brengt het onder meer factsheets en datapublicaties uit via de website Wetenschap in Cijfers en publiceert het toegankelijke rapporten.

Met deze evidence en analyse ondersteunt het instituut de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van wetenschapsbeleid en praktijk. De feiten en cijfers die de informatiefunctie verzamelt, vormen de basis voor het maatschappelijk en politiek debat over het belang van wetenschap in Nederland. Daarvoor is inzicht nodig in financiën en personeel, maar ook in de resultaten en effecten van wetenschappelijk onderzoek. Gebruikers van deze inzichten zijn onder anderen beleidsmakers, politici en journalisten.

Gerichte, kwantitatieve, en systematische dataverzameling gebeurt in samenwerking met het veld en wordt ter bevordering van internationale vergelijkbaarheid onder andere afgestemd met de OESO en Eurostat.

We zoeken een nieuwe collega voor kwantitatieve informatie en analyse op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, technologie en innovatie. 

Je voert zelfstandig en in teamverband analyses uit en kunt de behoeften van gebruikers vertalen in toegankelijke rapportages en producten. Je verhoudt je daarin met onze stakeholders bij departementen, universiteiten, onderzoekinstellingen en financiers, bedrijfsleven en hun koepelorganisaties. Je betrekt cijfers uit statistische bronnen, maar ook uit jaarverslagen en jaarrekeningen van instituten en onderhoudt hierbij een netwerk van experts. Je vertaalt deze inzichten in toegankelijke producties met verhelderende grafische presentaties. Kennis van accountancy is een pré.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je hebt een universitaire opleiding, bij voorkeur in de Sociale Wetenschappen. Je bent precies en cijfermatig ingesteld en resultaatgericht. Je hebt aantoonbare ervaring in het genereren en presenteren van beleidsmatige informatie bij voorkeur in het domein van wetenschap en innovatie en hebt enige ervaring met programma’s om (micro)data te analyseren (Excel, Access, SPSS).

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een vacature met een tijdelijke aanstelling van twee jaar met de mogelijkheid van verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, bij een fulltime aanstelling minimaal € 2.709,- bruto per maand (schaal 10) en maximaal
€ 4.978,- bruto per maand (schaal 11 CAO-Nederlandse Universiteiten), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Daartoe doet het instituut onderzoek naar de organisatie en ontwikkeling van het wetenschapssysteem, publiceert het over maatschappelijke effecten van nieuwe technologieën, en organiseert het debatten over vraagstukken en dilemma’s op het gebied van wetenschap en technologie. Het instituut is beheersmatig ondergebracht bij de KNAW.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek; Economie; Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €2709—€4978 per maand
  • Universitair
  • AT2020-030

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you