Directeur IT / CIO-office

Directeur IT / CIO-office

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 10 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

In de afgelopen jaren heeft IT veel energie gestoken in het verbeteren van de basisvoorzieningen. Resultaat is dat basis en beheer goeddeels op orde zijn. Hier gaat ook het overgrote deel van het IT-budget naartoe. Updates, privacy, security, en actualiseren van de infrastructuur vragen continu aandacht.

Er is minder aandacht uitgegaan naar de (veranderende) behoefte van de verschillende doelgroepen en gebruikers. De ontwikkelingen op het gebied van ICT en digitalisering zijn echter snel gegaan en snellen gestaag voort. ICT dringt binnen in de haarvaten van de primaire processen. Onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering stellen steeds hogere eisen aan betrouwbare informatie, digitalisering, technologie en informatiebeveiliging.

Het beleidsvoornemen om de CIO-Office en de Dienst IT samen te voegen, ondersteunt de focus op integrale, toekomstgerichte ICT-dienstverlening. Klantgerichte samenwerking, eenduidige prioritering en effectiviteit staan nu voorop.

Functieomschrijving

Verantwoordelijkheid CIO / directeur IT

De CIO / directeur IT is eindverantwoordelijk voor de visie, het strategisch beleid, innovatie, strategie-uitvoering en dienstverlening. Daarbij van het beheer van de gemeenschappelijke informatievoorziening van de EUR en de daarvoor EUR-breed ingezette informatiesystemen.

U geeft hiertoe direct leiding aan de CIO Office en de Dienst IT met in totaal circa 115 FTE. Opdracht is om te onderzoeken hoe deze twee afdelingen zouden kunnen worden geïntegreerd tot één gestroomlijnde, klantgerichte en resultaatgerichte dienst op het gebied van digitalisering en informatievraagstukken.. U inspireert de medewerkers en stuurt op samenwerking, zowel onderling als met de faculteiten en instituten.

De CIO / directeur IT rapporteert aan Roelien Ritsema Van Eck, lid CvB.

 

Opdracht

Vier doelen zijn benoemd. In afstemming met het primaire proces en het CvB, en afhankelijk van beschikbare budgetten, worden het ontwikkeltempo prioriteiten gezamenlijk gesteld.

  1. Goede wisselwerking tussen diensten en processen Elkaar kennen en begrijpen, communicatie, integrale dienstverlening, ontwikkeling van medewerkers.
  2. Aansluiten op de digitale maatschappij Visie voor digitalisering, probleemgestuurd, slimme en efficiente organisatie, nieuwe IT-toepassingen, investeren in actuele digitale kennis en ervaring.
  3. Klantgericht Transparante dienstverlening, track & trace systemen. Investeren in leiderschap: pro-activiteit en flexibiliteit vertrouwen, transparantie, aanpassingsvermogen, empowerment en eigenaarschap.
  4. Voorbereiden op het uitvoeren van de strategie Roadmap voor IT, masterplan digitalisering, AVG, dataopslag en verwerking onderzoeksdoeleinden, administratiestructuren onderwijsapplicaties, sourcing-strategie, vernieuwingen.

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Profielomschrijving

De EUR zoekt een CIO / directeur IT met een veelzijdig profiel. Een strateeg met het vermogen de snelle ontwikkelingen in informatietechnologie te vertalen naar de EUR. Maar tegelijkertijd een pragmatisch en no-nonsense vakvrouw/-man, met het vermogen om projecten en plannen voortvarend te realiseren. Iemand die samenwerkt, de ander opzoekt en veelvuldig communiceert met alle betrokkenen. De juiste directeur kent de dilemma’s van het opereren in een complex en veranderend werkveld. En beweegt handig binnen het spanningsveld tussen centraal en decentraal.

U bent nieuwsgierig naar de universitaire wereld en u heeft gevoel voor en plezier in complexe organisatorische en bestuurlijke processen. Met natuurlijk gezag en een rustige, nuchtere houding, stelt u steeds het gezamenlijke organisatiebelang voorop. U werkt niet vanuit ‘macht’ of ‘ego’, maar in samenwerking en vanuit overtuigingskracht. U bent rationeel, analytisch sterk en oplossingsgericht. Daarbij voldoende oog voor de mens.
 

Kennis en ervaring

  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Minimaal 10 jaar allround eindverantwoordelijke ICTervaring.
  • Ervaring met ICT en Informatiemanagement binnen een complexe en kennisintensieve organisatie, met veel stakeholders. Onderwijservaring is een pre.
  • Een externe blik, brengt de buitenwereld naar binnen. In staat nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden te signaleren en te vertalen naar visie en strategie voor de EUR.
  • Ervaring met het vertalen van een lange termijn visie en strategie, naar concrete en haalbare implementatieplannen en projecten.
  • Ervaring in het succesvol realiseren van grote en complexe ICT-programma’s en projecten.
  • Bewezen trackrecord ten aanzien van het succesvol doorvoeren van veranderingen, professionaliseren en innoveren.

Competenties

Communicatie

  • Proactief communiceren, kennis en informatie delen.
  • ‘Marketing’ en positionering van de dienstverlening, ambassadeur kunnen zijn van IT binnen de hele EUR.
  • Duidelijke en haalbare afspraken maken met de klant, veelvuldig communiceren waar men staat. Vieren van successen, het (terug)brengen van trots.

Leiderschap

  • Toewerken naar een stip op de horizon. Richting geven aan de teams binnen de Dienst IT en de CIO Office.
  • Stevig en duidelijk met afspraken en kaders omgaan. ‘Nee’ zeggen als dat nodig is.
  • Overtuigingskracht.
  • Focus brengen en houden.

Verbinding

  • Brengt verbinding op inhoud. Overziet het geheel en verbindt losse projecten en vragen in één uitvoeringsplan.
  • Verbindt met de interne klant, is zichtbaar, benaderbaar.
  • Verbindend manager, haalt het beste uit mensen.
  • Teamplayer, werkt samen, stemt af.

 

Arbeidsvoorwaarden

Remuneratie

 Voor de functie geldt een salaris richtlijn van maximaal circa €130.000 bruto per jaar op fulltime basis en inclusief een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% (conform schaal 16 CAO Nederlandse Universiteiten, vermeerderd met een arbeidsmarkttoeslag).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • Ruime verloffaciliteiten (41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek).
  • Pensioen via het pensioenfonds ABP.
  • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
  • Gebruik van faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) integreert academisch toponderzoek met excellent onderwijs en is succesvol in het valoriseren van kennis. Het concrete onderscheidend vermogen van de EUR zit in de goede studiesuccessen, de arbeidsmarkt-relevantie van haar opleidingen, het full career aanbod, een scherpe focus in het onderzoek en wijdvertakte internationale samenwerking. In de internationale ranglijsten staat de Erasmus Universiteit Rotterdam goed aangeschreven.

De missie van de EUR luidt: Het creëren van een positieve maatschappelijke impact. The Erasmian way. De EUR legt in haar onderwijs en onderzoek een focus op maatschappelijke betrokkenheid en inclusiviteit, ‘Digitaal=Normaal’ (online en blended onderwijs activeert studenten en faciliteert het kritisch debat) en kennis delen. Dit benadrukt direct het belang van ICT en digitalisering.

 

Strategie

In de strategie 2020-2024 staat continue duurzame innovatie centraal: Ontwikkelen van onze maatschappelijke impact identiteit. Toekomstgericht onderwijs. Uitstekend wetenschappelijk onderzoek, verankerd in de samenleving. Verantwoordelijkheid nemen voor duurzame ontwikkeling.

De ambities vragen veel van de mensen, onderlinge samenwerking en communicatie, cultuur en structuur. Niet altijd eenvoudig in een sterk decentraal georganiseerde universiteit. Ten aanzien van de organisatie zijn voor 20202024 de volgende speerpunten benoemd:

Investeren in onze mensen, voor de toekomst. Versterken van professional services. Ons interdisciplinaire potentieel optimaal benutten.

 

Organisatiestructuur

De universiteit telt ruim 32.000 studenten (waarvan ongeveer 6.000 met een niet-Nederlands paspoort), 3.200 medewerkers, ruim 500 hoogleraren en heeft een jaaromzet van ongeveer € 650 miljoen.

Het College van Bestuur bestaat uit Hans Smits (Voorzitter a.i.), Rutger Engels (Rector) en Roelien Ritsema Van Eck (Lid met portefeuille bedrijfsvoering, waaronder ICT).

Onderwijs, onderzoek en valorisatie zijn geclusterd in zeven faculteiten en twee instituten. Deze worden elk aangestuurd door de faculteitsdecaan en de operationeel directeur, verantwoordelijk voor de operatie en bedrijfsvoering, waaronder ICT.

De universiteit wordt ondersteund door centraal gepositioneerde professional services: Education & Student Affairs, Marketing & Communication, Human Resources, Financial Services, Erasmus Research Services, Real Estate & Facilities, Information Technology, de Algemene Bestuursdienst en de Universiteitsbibliotheek.

Specificaties

  • Management
  • €6218—€8127 per maand
  • Universitair
  • ITCIO12052020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you