Promovendus islamitisch godsdienstonderwijs en burgerschapsvorming

Promovendus islamitisch godsdienstonderwijs en burgerschapsvorming

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 7 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Schoolvakken als geestelijke stromingen of godsdienst-levensbeschouwing worden tegenwoordig gezien als een belangrijk onderdeel van de burgerschapsvorming van leerlingen. Doorgaans wordt hierbij dan wel verondersteld, dat deze vakken op een neutrale wijze dan wel vanuit een hoofdzakelijk christelijk perspectief worden gegeven. Dat ook andere levensbeschouwelijke of religieuze perspectieven, zoals een islamitisch perspectief, dienstig kunnen zijn aan de burgerschapsvorming van leerlingen wordt hierbij veelal over het hoofd gezien of wordt soms zelf expliciet ontkend. Tegen deze achtergrond beoogt het project Teaching democratic values in Islamic religious education in primary schools in the Netherlands na te gaan op welke wijze het islamitisch godsdienstonderwijs een bijdrage kan leveren aan de burgerschapsvorming van islamitische basisschoolleerlingen in Nederland. Door middel van literatuuronderzoek, schoolboek analyse, lesobservaties, interviews en vragenlijst onderzoek zal de relatie tussen islamitisch godsdienstonderwijs en burgerschapsvorming nader worden onderzocht.

Voor het uitvoeren van dit project zoeken wij een afgestudeerde religiewetenschapper, theoloog of pedagoog met kennis van en interesse in het godsdienstonderwijs in Nederland die tevens verschillende empirische onderzoeksmethoden kan hanteren. Kennis van het islamitisch godsdienstonderwijs strekt hierbij tot aanbeveling.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Een afgeronde masteropleiding of researchmaster in de religiewetenschappen, de theologie of de pedagogiek.
  • Aantoonbare interesse in en kennis van het godsdienstonderwijs in Nederland, hetgeen bijvoorbeeld blijkt uit een masterscriptie, andere publicaties of relevante werkervaring.
  • Kennis van het debat omtrent de relatie tussen godsdienstonderwijs en burgerschapsvorming.
  • Aantoonbare ervaring in het verrichten van empirisch onderzoek, zowel kwalitatief als kwantitatief.
  • Een goede Engelse spreek- en schrijfvaardigheid.
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Flexibiliteit.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: U krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling als promovendus voor de duur van anderhalf jaar, die na een positieve beoordeling wordt verlengd tot vier of vijf jaar.

  • Aanstelling: 32 - 40 uur per week.
  • Het bruto salaris start met €2.325 per maand op basis van een 38 urige werkweek en loopt op tot €2.972 in het 4e jaar (salarisschaal P).
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: U krijgt in eerste instantie een tijdelijke aanstelling als promovendus voor de duur van anderhalf jaar, die na een positieve beoordeling wordt verlengd tot vier of vijf jaar.
  • De gewenste datum indiensttreding is 1 september 2020.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen

De Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen telt ruim 160 medewerkers in 8 kernleerstoelen en ondersteunende afdelingen. Onze wetenschappers werken multidisciplinair in het onderzoeksinstituut en in het onderwijsinstituut. Zij verzorgen het onderwijs voor ongeveer 750 (deels internationale) studenten. Ons onderwijsprogramma bevat diverse topopleidingen en kent zowel verdiepende disciplinaire studierichtingen als interdisciplinaire en multi-facultaire studies. 
De faculteit heeft een innovatief onderwijsprogramma dat sterk is gerelateerd aan actuele maatschappelijke vraagstukken. Onze opleidingen Religiewetenschappen en Theologie kenmerken zich door hun vertaling naar hedendaagse thema's. Ze hebben een breed toepassingsgebied en behoren tot de beste opleidingen in hun soort.

Specificaties

  • Promotiestudent; PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Taal en cultuur
  • 32—40 uur per week
  • max. €2972 per maand
  • Universitair
  • 1101585

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you