Docent Taalverwerving en Taalstoornissen

Docent Taalverwerving en Taalstoornissen

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 7 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je een bijzondere interesse in de manier waarop kinderen hun moedertaal en anderstaligen een tweede taal leren? En ben je goed bekend met de moeilijkheden die sommige kinderen en jongeren kunnen ondervinden op het gebied van mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden in hun moedertaal en in een vreemde taal? Wil je je bekwamen in het docentschap en wil je werken in een enthousiast, multidiciplinair team van docenten en onderzoekers in de toegepaste taalwetenschap?

Functieomschrijving

Als docent Taalverwerving en Taalstoornissen doceer je de inleidende vakken First Language Acquisition & Language Impairment, Second Language Acquisition en Foreign Language Teaching In de Engelstalige BA-opleiding van de afdeling Taal, Literatuur en Communicatie. Daarnaast bied je ondersteuning bij opleidingsonderdelen in het MA programma Taalwetenschap binnen de specialisatie Taalstoornissen. Tot slot verzorg je ook kortdurende opleidings- en nascholingstrajecten rond taalverwerving en taalstoornissen voor professionals in het land.

Jouw taken
  • onderwijs geven aan BA studenten Communicatie en Informatieweten-schappen in de (Engelstalige) specialisatie ‘Language Learning and Language Teaching’
  • didactische ondersteuning bieden bij diverse opleidingsonderdelen van het MA programma Toegepaste Taalwetenschap: Taalstoornissen
  • meedoen met het ontwikkelen van online onderwijs (afstandsonderwijs en blended learning)
  • uitvoeren van workshops en scholingstrajecten rond taalverwerving en taalstoornissen op diverse locaties

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • academische MA graad in een taalwetenschappelijk vakgebied
  • gedegen vakkennis in de (toegepaste) taalwetenschap, in het bijzonder in één of meerdere van volgende domeinen: kindertaalverwerving, tweedetaal-verwerving, taalstoornissen en taalonderwijs
  • grondige kennis van het Engels (min C1) 
  • goede communicatieve vaardigheden
  • zelfstandig kunnen werken
  • doceerervaring en/of ervaring met afstandsonderwijs en vormen van blended learning zijn een pre

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.709 (schaal 10) en maximaal €4.274 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel Docent 4 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
  • goede en voordelige sporfaciliteiten
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Geesteswetenschappen
De Faculteit der Geesteswetenschappen verbindt verschillende vakgebieden: Taal, Literatuur en Communicatie, Kunst en Cultuur, Geschiedenis, Oudheidwetenschappen en Filosofie. Ons onderwijs en onderzoek focussen op actuele thema’s uit samenleving en wetenschap: van kunstmatige intelligentie tot beeldcultuur, van urbanisatie tot slavernijgeschiedenis, van ‘fake news’ in de journalistiek tot communicatie in organisaties. We zetten sterk in op kleinschalig, vernieuwend onderwijs en op interdisciplinair onderzoek.

Werken bij Geesteswetenschappen is bijdragen aan de kwaliteit van toonaangevend onderwijs en onderzoek, in een inspirerend en persoonlijk werk- en studieklimaat. De faculteit telt ongeveer 1.300 studenten en er werken ruim 250 medewerkers.
Toegepaste Taalwetenschap
De leerstoel Toegepaste Taalwetenschap houdt zich bezig met het verschijnsel taalverwerving in al zijn facetten. Binnen de leerstoel worden kindertaalverwerving, twee- en meertaligheid en taal- en gehoorstoornissen bestudeerd in de breedste zin van het woord, met oog voor theoretische en toegepaste vraagstukken. Samen met het  Audiologisch Centrum van het Amsterdam UMC, locatie Vumc is de leerstoel Toegepaste Taalwetenschap verantwoordelijk voor het Language and Hearing Center Amsterdam (LHCA), een onderwijs- en expertisecentrum voor auditieve en communicatieve beperkingen. In het kader van het LHCA participeert de leerstoel in een nascholings- en professionaliseringsprogramma rond taal- en gehoorstoornissen.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Taal en cultuur
  • max. 32 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • 5247

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you