Universitair docent Privaatrecht (1,0 fte)

Universitair docent Privaatrecht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 mei 21 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zijn op zoek naar een jurist met een privaatrechtelijke achtergrond en ervaring in het bachelor- en masteronderwijs.

Functieomschrijving

U wordt ingezet in het onderwijs in de bachelor- en mastervakken van de afdeling Privaatrecht van het departement Rechtsgeleerdheid. De nadruk ligt daarbij op de vakken op het gebied van verbintenissenrecht, goederenrecht, procesrecht, ondernemingsrecht en familierecht. Daarnaast begeleidt u scripties in de bachelor- en masterfase. Coördinatietaken en tutortaken kunnen tot de werkzaamheden behoren. U verricht in eerste instantie onderwijsgebonden onderzoek (bij aanvang dertig procent van de werktijd). Daarnaast verwachten wij van u dat u uw onderzoek in de toekomst verder uitbreidt in de richting van uw specialisatiegebied in samenwerking met collega’s binnen één van de binnen het departement bestaande onderzoeksprogramma’s. Een uitbreiding van uw onderzoekstijd, alsmede een vast dienstverband, behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor de functie van universitair docent zoeken wij een jurist met een privaatrechtelijke achtergrond. Meer in het bijzonder gelden de volgende eisen:
  • U beschikt over ervaring in het bachelor- en masteronderwijs.
  • U beschikt over organisatorische en didactische ervaring en kwaliteiten.
  • U beschikt over de 'Basiskwalificatie Onderwijs' of u bent bereid deze te halen.
  • U bent in staat Executive-onderwijs te verzorgen.
  • U heeft een afgerond proefschrift.
  • U beschikt over goede contactuele eigenschappen.
  • U heeft een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.
  • U beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en een goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.
  • Ervaring in de rechtspraktijk en/of expertise op het gebied van verbintenissenrecht, goederenrecht, procesrecht, ondernemingsrecht of familierecht strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.673,- en maximaal € 4.978,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. U ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.

U gaat werken bij het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht. Deze afdeling verzorgt het privaatrechtelijk onderwijs in de bachelor (verplichte vakken en keuzevakken), waaronder het togatraject, het notarieel recht traject, en het multidisciplinaire traject, de master Privaatrecht, de master Notarieel recht, de master Recht & Onderneming en de Legal Research Master. Het Molengraaff Instituut neemt deel aan de departementale en universitaire onderzoeksprogramma’s en in tweede en derde geldstroomprojecten. In dit verband wordt onderzoek verricht naar de toepassing, werking en verandering van privaatrechtelijke regelingen in de maatschappij. Hierbij wordt een multidisciplinaire aanpak gehanteerd.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Recht
  • 36—40 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Universitair
  • 1101494

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you