Subsidieadviseur voor het Research Support Office (0,8 - 1,0 fte)

Subsidieadviseur voor het Research Support Office (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei 9 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij onze nieuwe collega met een proactieve instelling en een 'can-do' mentaliteit, die tevens kan omgaan met deadlines?

Functieomschrijving

Bij het Research Support Office (RSO) van de faculteit Geowetenschappen aan de Universiteit Utrecht zoeken we een gezellige en proactieve collega subsidieadviseur. Als subsidieadviseur verleen je integrale projectondersteuning aan onze wetenschappers. Integrale projectondersteuning omvat de ondersteuning van wetenschappers bij het maken van een goed onderzoeksvoorstel: zoals een adequate projectbegroting, het beschrijven van de samenwerkingsstructuur, een realistische projectplanning, valorisatieparagraaf etc. Essentieel hierbij is de risicoduiding van financiële, IP, data- en ethische aspecten. Naast de niet-wetenschappelijke zaken kan je, als subsidieadviseur, ook inhoudelijk bijdragen aan de wetenschappelijke delen van het voorstel en een rol spelen bij het optimaliseren van het voorstel door het geven van feedback. Je onderhoudt een goede relatie met de onderzoeksdirecteur en werkt veel samen met de departementsmanager en project controller.


Als subsidieadviseur heb jij het departement Sociale Geografie en Planologie (SGPL) als primaire aandachtsgebied. Daarnaast kan ook ondersteuning worden gegeven aan andere departementen. Het departement SGPL richt zich op geografisch en planologisch onderzoek naar economische, sociale en ecologische duurzaamheid van steden wereldwijd, in de context van processen zoals globalisering, internationale migratie, en technologische ontwikkeling. Je kunt tevens meewerken bij het aangaan van samenwerkingsverbanden en consortia voor onderzoeksprojecten en -programma’s. Daarnaast kan je voor het departement een ondersteunende rol invullen in het facultaire onderzoeksbeleid, bijvoorbeeld bij het aanleveren van informatie ten behoeve van structuurrapporten voor nieuwe hoogleraar posities of procesbegeleiding bij (onderdelen van) evaluaties.

Als subsidieadviseur zul je (pro)actief aan de ondersteuning bijdragen door:
  1. monitoren van nationale en Europese ontwikkelingen relevant voor het departement, inclusief het monitoren van mogelijkheden in nationale en Europese subsidieprogramma’s;
  2. input te leveren voor programma’s en calls via de daarvoor bestaande gremia (bijvoorbeeld: RVO klankbord groepen en consultatieplatform voor H2020);
  3. het onderhouden van interactieve relaties met de wetenschappers in het departement, met kennismakelaars van de departementen en de Hubs van het strategisch thema Pathways to Sustainability en het RSO-netwerk van de Universiteit Utrecht;
  4. wetenschappers van het departement informeren over actuele ontwikkelingen en mogelijkheden om nieuwe researchagenda's te beïnvloeden.

Het RSO speelt ook een actieve rol bij de kennistransfer van onderzoeksresultaten. Je signaleert mogelijkheden en verbindt wetenschappers aan de facultaire en universitaire kennistransfer programma's. RSO verleent ook eerstelijns juridische ondersteuning, bijvoorbeeld bij het voeren van contractbesprekingen. Voor complexere zaken kan worden teruggevallen op de universitaire afdeling Juridische Zaken.

In gevallen waarbij de Universiteit Utrecht penvoerder is van een samenwerkingsproject, wordt ernaar gestreefd deze projectmanagementtaken te beleggen bij het RSO. Van de subsidieadviseur wordt verwacht dat hij/zij een deel van dit projectmanagement zal uitvoeren.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

De succesvolle kandidaat is communicatief vaardig en heeft:
  • een academisch werk- en denkniveau;
  • een proactieve instelling en een 'can-do' mentaliteit en kan omgaan met deadlines;
  • onderzoekservaring (dus gepromoveerd of anders soortgelijke ervaringen die zorgen voor de competentie om drijfveren van onderzoekers goed te begrijpen);
  • kennis van de financiële aspecten en contractvoorwaarden die van belang zijn bij het aanvragen van subsidies (bijv. NWO, RVO en EU);
  • ervaring en affiniteit met projectmatig werken;
  • kennis van projectmanagement en programmacoördinatie;
  • affiniteit met het inhoudelijke profiel van de faculteit Geowetenschappen en het thema Pathways to Sustainability;
  • een uitstekende beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern en het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development.

Geowetenschappers zwerven over de hele wereld en zijn daardoor sterk internationaal georiënteerd. Daarnaast zijn het 'doeners' met een avontuurlijke instelling, onder andere nodig voor veldwerk onder soms barre omstandigheden. Het contact met studenten en wetenschappers is heel direct. Allemaal bepalend voor de informele en no−nonsense sfeer op de faculteit. Wie in deze ongedwongen organisatie een bijdrage wil leveren aan de ondersteuning van het onderwijs en/of onderzoek, zal zich hier zeker thuis  voelen. 

Het Research Support Office (RSO) werkt op het terrein van kennisexploitatie met als doel het versterken van de samenwerking tussen bedrijfsleven en/of overheid en de universiteit. Er zijn vele bronnen om onderzoek te financieren, elk met hun eigen doelen en eisen, en vele financieringsregelingen zijn zeer concurrerend. Het RSO heeft uitgebreide ervaring met de verschillende financieringssystemen en biedt gespecialiseerde ondersteuning aan onderzoekers om hun kansen op succes te maximaliseren. De afdeling bestaat uit een teamleider, drie subsidieadviseurs, een medewerker contractmanagement en enkele projectmedewerkers.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gedrag en maatschappij; Natuurwetenschappen
  • 30—40 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Universitair
  • 1101321

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you