Communicatieadviseur strategie (0,8 - 1 fte)

Communicatieadviseur strategie (0,8 - 1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
25 mei 5 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Team Marketing, Recuitment & Admissions (MRA) binnen de faculteit Social and Behavioural Sciences (ESSB) is op zoek naar versterking op gebied van communicatie over de strategie en de activiteiten die daarbinnen ondernomen worden.

Functieomschrijving

De maatschappij verandert, en wij veranderen mee. Onderwijs en onderzoek stemmen we af op toekomstige uitdagingen. De ESSB heeft een strategisch plan opgesteld voor de periode 2019-2022 om een zo groot mogelijke positieve impact op de samenleving te creëren. Vier multidisciplinaire pijlers zijn onderdeel van deze strategie:

  1. Global Social Challenges
  2. Vital Cities & Citizens
  3. Behavioural Change
  4. Organisational Dynamics in the Digital Society

Het doel van de functie communicatieadviseur strategie is het bijdragen aan het strategisch programma van de faculteit door integrale verantwoordelijkheid te dragen voor de communicatie over de strategie en de activiteiten die daarbinnen ondernomen worden. Dit begint met bijdragen aan de implementatie van het communicatieplan voor de strategie voor zowel interne als externe doelgroepen. Naast uitvoering geven aan het communicatieplan hoort ook advies en planvorming bij de functie. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een communicatieplan voor een van de vier strategische pijlers, of het ontwikkelen van een communicatieplanning richting de doelgroepen ESSB alumni, internationale studenten en de doelgroepen van de ESSB Academy. Daarnaast ook het  ondersteunen of initiëren van communicatietrajecten ten behoeve van de maatschappelijke impact geïnitieerd door andere onderdelen van de faculteit.

De communicatieadviseur werkt nauw samen met de andere communicatieadviseurs binnen de faculteit, de manager van de strategie, de wetenschappelijk directeuren van de vier pijlers en de directe collega’s binnen team MRA. Samen met de communicatieadviseurs ben je onderdeel van het redactieteam. De communicatieadviseur rapporteert aan het hoofd van team Marketing, Recruitment & Admissions (MRA).

Tot de belangrijkste werkzaamheden behoren:

  • In samenwerking met de communicatieadviseurs uitvoering geven aan het communicatieplan voor de ESSB strategie en andere communicatietrajecten.
  • Adviseren over, evalueren van, en doen verbeteren van de communicatie over een aantal pijlers binnen de strategie;
  • Opstellen en redigeren van websiteteksten, en inhoud geven aan webpagina’s;
  • Opstellen van sociale media berichten en andere publieksgerichte (digitale) communicatie-uitingen ten behoeve van communicatie over maatschappelijke impact;
  • De ontwikkeling en uitvoering van communicatieactiviteiten die specifiek zijn gericht op de doelgroepen van de ESSB Academy;
  • De ontwikkeling en uitvoering van communicatiewerkzaamheden gericht op ESSB alumni en internationale studenten van de faculteit ESSB. Dit doe je in nauwe afstemming met de Alumni Officer en Student Life Officer van de faculteit;
  • De pro-actieve bijdrage aan het redactieplanningsoverleg in samenwerking met de andere communicatieadviseurs binnen de faculteit.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een ervaren communicatieadviseur met hands on mentaliteit. Heb je ervaring als communicatieadviseur binnen het hoger onderwijs of een andere complexe kennisgerichte organisatie dan is dat zeker mooi, maar het is geen vereiste. Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld in communicatiewetenschappen of in de bredere sociale- en gedragswetenschappen.

De ideale kandidaat is enthousiasmerend, creatief, gericht op samenwerking en communicatief zeer vaardig. Belangrijke competenties zijn: ondernemerschap, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, conceptueel vermogen, verantwoordelijkheid nemen en samenwerken.

Wat we verder van je vragen:

 

  • Je kunt goed werken onder tijdsdruk en je bent sterk in plannen en organiseren;
  • Je communiceert helder en foutloos in het Nederlands en het Engels en hebt oog voor de klant;
  • Je bent organisatiesensitief en je schakelt gemakkelijk in contact met verschillende (interne) stakeholders;
  • Je kunt goed zelfstandig en nauwkeurig werken;
  • Je bent in staat om je snel veel kennis eigen te maken en vindt het leuk deze kennis up-to-date te houden;
  • Je hebt ervaring met Microsoft Office programma’s;
  • Je hebt ervaring met CMS systemen, bijvoorbeeld Drupal en Wordpress;
  • Je hebt ervaring met mailclient systemen, bijvoorbeeld ClickDimensions of MailChimp;
  • Je hebt ervaring en affiniteit met de voor de doelgroepen relevante social media kanalen.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor een bepaalde tijd van 1 jaar.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2835,- en €3895, - bruto per maand (schaal 9) en is afhankelijk van werkervaring. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Medewerkers kunnen gebruikmaken van uitstekende EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • 32—40 uur per week
  • €2835—€3895 per maand
  • ESSB/20200525/291992

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you