Docent dialoog en beroepsvorming

Docent dialoog en beroepsvorming

Geplaatst Deadline Locatie
11 jun 3 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jul 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je ervaring als docent en coach op het terrein van de brede inter-levensbeschouwelijke Geestelijke Zorg en ben je gepromoveerd? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De Faculteit Religie en Theologie zoekt binnen haar afdeling Beliefs & Practices een ervaren en breed inzetbare docent met aantoonbare expertise op het gebied van onderwijs en stagebegeleiding in het domein van de Geestelijke Zorg. De te benoemen docent verricht uitvoerende taken binnen de Masterspecialisatie Spiritual Care onder aansturing van de verantwoordelijke hoogleraar en in goede samenwerking met de collega’s die vanuit verschillende levensbeschouwelijke achtergronden in dit domein actief zijn. De bestudering van Geestelijke Zorg vindt aan de faculteit plaats in een interfaith context waarbij studenten en docenten worden uitgedaagd hun persoonlijke commitment kritisch aan de orde te stellen.

Inhoudelijke kennis, praktijkervaring en enige onderzoekservaring dienen aan te sluiten bij het profiel van de opleiding. Dat betekent dat expertise gezocht wordt op de rol van spiritualiteit binnen de Geestelijke Zorg alsmede know-how op het gebied van de interreligieuze dialoog in het kader van de opleiding. Daarnaast zal het accent liggen op het coördineren en begeleiden van leertrajecten van individuele studenten. Het uitvoeren van onderzoekstaken behoort niet tot het profiel.

Je taken
  • Verzorgen van Nederlandstalig en eventueel Engelstalig onderwijs op het terrein van (interlevensbeschouwelijke) dialoog, spiritualiteit en narrativiteit in het kader van de premaster en master Spiritual Care
  • Scriptiebegeleiding op deze en eventueel andere terreinen binnen de geestelijke zorg
  • Stage- en loopbaanbegeleiding binnen het masterprogramma Spiritual Care
  • Onderwijs en werkgroepbegeleiding gericht op de ontwikkeling van professional skills die nodig zijn in de geestelijke zorg
  • Werkgroepbegeleiding gericht op het oefenen van dialoog en interlevensbeschouwelijk samenwerken
  • Verrichten van voorlichting over het masterprogramma Spiritual Care en de daarbij behorende premaster
  • Organiseren van supervisiegroepen
  • Actief deelnemen aan de activiteiten van afdeling en faculteit, in elk geval voorzover deze een onderwijsgerelateerde kant hebben.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Achtergrond in theologie of religiewetenschappen en gepromoveerd in het domein van de geestelijke zorg of een aanpalend domein.
  • Kennis van en inzicht in maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen in dit domein in Nederland en internationaal.
  • Beschikkend over netwerk binnen de geestelijke zorg.
  • Ervaring met het verzorgen van kwalitatief hoogstaand universitair onderwijs op Bachelor en Master niveau, blijkend uit goede studentevaluaties.
  • In het bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.637 (schaal 11) en maximaal € 4.978 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: docent 3 en staat open voor 0,4 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit Religie en Theologie
De Faculteit Religie en Theologie is hét academische kenniscentrum voor religie in de samenleving. Onze studenten, docenten en onderzoekers houden zich bezig met de grote thema’s in de maatschappij en binnen geloofsgemeenschappen. Van heilige teksten tot geestelijke verzorging, van vredesvraagstukken tot eigentijds geloof. Met tien seminaries voor alle wereldreligies en veel van de stromingen binnen het christendom zijn wij de breedste theologische faculteit wereldwijd.

Werken bij Religie en Theologie is meewerken aan excellent onderzoek en onderwijs verbonden met persoonlijk commitment, levensbeschouwelijke betrokkenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Voor de faculteit werken ruim 100 medewerkers.
Over de afdeling Beliefs and Practices
De afdeling Beliefs and Practices bestudeert aan de hand van theologische, empirische, en comparatieve methoden religieuze geloofsvoorstellingen en -praktijken in hun gevarieerde hedendaagse verschijningsvormen. Zij werkt daartoe in onderzoek en onderwijs nauw samen met de afdeling Texts and Traditions, die zich toelegt op de studie van religieuze bronteksten en hun receptiegeschiedenis. Beide afdelingen samen vormen de Faculteit Religie en Theologie.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 16 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • Gepromoveerd
  • 5238

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you