Junior docent Gezondheidswetenschappen

Junior docent Gezondheidswetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
11 sep 2 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een belangrijke rol spelen in de opleiding van toekomstige gezondheidswetenschappers? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De BSc gezondheidswetenschappen is een interdisciplinaire opleiding in het domein Human Life Sciences, met veel aandacht voor de binding tussen student en opleiding. Deze binding wordt voor een belangrijk deel geborgd door een team van juniordocenten die als vaste begeleider gedurende het eerste jaar van het programma voor een persoonlijk georiënteerde studentbegeleiding zorgen. In de huidige tijd, waarin veel onderwijs online gegeven wordt, staan we voor een grote uitdaging om goede studentbinding te realiseren en is de rol van de juniordocent hierin erg belangrijk. De juniordocenten verzorgen naast inhoudelijk gezondheidswetenschappelijk onderwijs werkgroepen op het gebied van academische en professionele vaardigheden. Daarnaast spelen juniordocenten een voorname rol in projecten rond onderwijsinnovatie en vormen ze in die hoedanigheid een belangrijke gesprekspartner voor docenten die willen investeren in onderwijsvernieuwing. Tevens vormen juniordocenten een belangrijke schakel tussen student en opleidingsmanagement. Tot slot participeren juniordocenten in docententeams ter verbetering van het onderwijs in ons programma.

Wij zoeken een invulling voor de positie van een juniordocent om het team te versterken. De positie is voor de duur van vier jaar, waarbinnen de kandidaat in de gelegenheid gesteld wordt om een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) te behalen, alsmede deel te nemen aan een professionaliseringstraject dat speciaal is ontworpen voor juniordocenten, en waarbinnen je de kans krijgt om je te verdiepen, academische innovaties te plegen en een portfolio op te bouwen in de context van het onderwijs voor uitstroom in diverse vakgebieden (docent HBO, beleidsmaker onderwijs WO of onderwijsprofessional in het bedrijfsleven).

Jouw taken
  • Tutor voor eerstejaars studenten
  • voorbereiden en begeleiden van werkgroepen en computerpractica
  • beoordelen van eindopdrachten
  • uitvoeren van coördinerende en administratieve taken ten behoeve van het onderwijs
  • geven van voorlichting aan scholieren en studenten
  • participatie in ontwikkel- en innovatieteams op het gebied van onderwijsvernieuwing

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde master in een gezondheidsgerelateerde studierichting, en hebt aantoonbare affiniteit met het geven van onderwijs
  • goede organisatorische capaciteiten
  • goede sociale vaardigheden
  • goed kunnen samenwerken binnen een team van docenten
  • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels)
  • biomedische kennis en kennis op het gebied van epidemiologie en biostatistiek is een pré
  • directe beschikbaarheid is eveneens een pré

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 50 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790 (schaal 10) en maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 4 jaar. Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 5.750 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Natuurwetenschappen
  • max. 32 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • Universitair
  • 6631

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you