Universitair docent Europees recht

Universitair docent Europees recht

Geplaatst Deadline Locatie
17 sep 5 okt Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als universitair docent wordt u ingezet in het opstellen en ontwikkelen van het bachelor- en masterprogramma binnen de Sectie Internationaal- en Europees recht. Uw onderzoeksexpertise kan op een gebied van Internationaal of Europees recht liggen. U ontwikkelt en verzorgt de toegewezen, samenhangende onderwijsonderdelen binnen het facultaire onderwijsprogramma.

Daarnaast verricht u zelfstandig wetenschappelijk onderzoek op het gebied van het Internationaal of Europees recht in lijn met het facultaire onderzoeksprogramma ‘Recht in een geïndividualiseerde netwerksamenleving’ en het Sectorplan rechtsgeleerdheid, uitmondend in wetenschappelijke publicaties in internationale peer reviewed tijdschriften. U maakt onderdeel uit, en levert een actieve bijdrage aan de bloei van de nieuwe onderzoeksgroep van de OU in het kader van het Sectorplan.

De centrale onderzoeksvraag waarbinnen uw onderzoek zich beweegt is:
How do legal norms, institutions, mechanisms and processes beyond the state impact on democracy, the rule of law and effective legal protection within the Dutch state, and which (new) legal norms, institutions, mechanisms and processes beyond and within the Dutch state can facilitate, reclaim
and strengthen democracy, the rule of law and effective legal protection within the Netherlands?

 

 

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

U heeft uw studie Rechtsgeleerdheid met goede resultaten afgerond. U bent Internationaalrechtelijk of Europeesrechtelijk afgestudeerd dan wel u heeft aantoonbare werkervaring binnen Internationaal of Europees recht. U bent gepromoveerd op een Internationaal of Europeesrechtelijk onderwerp.

U beschikt over uitstekende onderzoekskwaliteiten in het bijzonder op de terreinen van Internationaal of Europees recht, blijkend uit relevante publicaties (“peer-reviewed”).

U bent bereid onderzoek te doen binnen de kaders van het facultaire onderzoeksprogramma, in het bijzonder het sectorplan. Ervaring met het verwerven van fondsen voor onderzoek strekt tot aanbeveling.

U beschikt over uitstekende kwaliteiten in zowel het doceren van kennis en vaardigheden op het betrokken terrein, in het begeleiden van studenten, als in het ontwikkelen van onderwijs. U hebt kennis van en affiniteit met vernieuwing van onderwijs. Het strekt tot aanbeveling als u ook andere rechtsgebieden kunt doceren. U heeft ervaring met het verrichten van bestuurlijke werkzaamheden. 

U bent resultaatgericht met een proactieve instelling. U beschikt over het vermogen om in teamverband te werken en om samenwerkingsrelaties op te bouwen. U heeft uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en u weet uw voorstellen op overtuigende manier te presenteren. Tevens heeft u aantoonbaar ervaring met het gebruik van ICT die verder gaat dan de basisvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: (1,0 fte) tijdelijk voor de periode van 2 Jaar.

Het salaris wordt afhankelijk van uw opleiding, ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.127,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 15.000 studenten en werken bijna 700 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie https://www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website  (https://www.ou.nl/rankings).

Afdeling

Faculteit Rechtswetenschappen

De faculteit Rechtswetenschappen houdt zich bezig met wetenschappelijk onderwijs, onderzoek en valorisatie op het gebied van rechtswetenschappen. De faculteit Rechtswetenschappen verzorgt een academische bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, het schakelprogramma Schakelzone recht en een hbo-opleiding Rechten. De faculteit kent drie vakgroepen: de vakgroep Privaatrecht, de vakgroep Staats- en bestuursrecht en encyclopedie en de vakgroep Strafrecht, internationaal en Europees recht. De faculteit streeft naar integratie van inhoudelijke en onderwijskundige vernieuwing van het onderwijsaanbod, waarbij een sterk accent wordt gelegd op digitale hulpmiddelen en een elektronische leeromgeving. Daarnaast bouwt de faculteit aan de verwevenheid van onderwijs en onderzoek binnen het onderzoeksprogramma ‘Recht in de geïndividualiseerde netwerksamenleving’. De faculteit wordt ondersteund door het Bureau Onderwijs en Onderzoek.

Specificaties

  • Universitair docent; Onderwijs
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AC/FAC/RW/20085

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you