Internship Coordinator (0,8fte)

Internship Coordinator (0,8fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 sep 8 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als Internship Coordinator draag je zorg voor de ontwikkeling, uitvoering en optimalisatie van het stageproces binnen de faculteit en zal je focus voornamelijk liggen bij de International Bachelor in Communication and Media (IBCoM). De stage is een verplicht onderdeel van de bacheloropleiding en het doel is dan ook om alle (250 - 300) tweedejaars studenten te helpen in hun zoektocht naar een stage. De stageplaatsen vinden i.v.m. de internationale studentenpopulatie voornamelijk in internationaal georiënteerde en voor een deel ook in internationaal gesitueerde organisaties plaats. Het beheren en verder uitbreiden van netwerken in binnen- en buitenland vormt daarom een belangrijk onderdeel van de functie. Dit vereist de nodige organisatorische en contactuele vaardigheden van onze nieuwe Internship Coordinator, die zich thuis voelt in een omgeving van internationale studenten en collega’s.

Het uitvoeren van de administratieve taken van de stagecoördinatie en het ontwikkelen van administratieve systemen hiervoor, behoren eveneens tot je takenpakket. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de informatievoorziening aan studenten over de stage en de arbeidsmarkt in bredere zin, het matchen van stageopdrachten en opdrachtverleners met studenten en stagebegeleiders en de voortgangs- en kwaliteitsbewaking van de stages.

De Internship Coordinator…

  • organiseert proactief activiteiten voor arbeidsmarktoriëntatie en zoekt connecties met het werkveld en de alumni om studenten te kunnen voorzien van carrière-advies;
  • heeft individuele gesprekken met studenten over het zoeken naar een stage en het vinden van een baan en heeft daarvoor kennis over regelgeving omtrent (internationale) stages en VISA eisen voor internationale studenten;
  • geeft Engelstalige presentaties en workshops over o.a. carrière planning, CV en sollicitatiebrieven schrijven en het zoeken naar een stage.

Voor een goede en efficiënte uitvoering van alle taken is de onderlinge, gedeeltelijke vervangbaarheid en samenwerking met collega’s van de professional services afdeling binnen de faculteit van essentieel belang. 

De Internship Coordinator rapporteert over bovengenoemde werkzaamheden aan de Programme Coordination Manager van de ESHCC en levert een bijdrage aan periodieke rapportages over de opleidingen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding, bij voorkeur op het gebied van media en communicatie;
  • Je hebt een sterke internationale oriëntatie en minimaal een jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen een universiteit of in recruitment of job coaching;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep - een zeer diverse internationale studenten populatie - en met het vakgebied media- en communicatie;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands én Engels (minimaal C1-niveau), zowel mondeling als schriftelijk, en je bent representatief;
  • Je bent resultaatgericht, betrokken en initiatiefrijk;
  • Je kunt goed luisteren, problemen verhelderen, je hebt een studentvriendelijke houding en een coachende begeleidingsstijl.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van een jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van uw kennis en ervaring en bedraagt maximaal €4402, - bruto per maand (schaal 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek. 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of History, Culture and Communication

De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) verzorgt onderwijs en onderzoek op het terrein van Media en Communicatie, Geschiedenis en Cultuurwetenschappen.

ESHCC biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op het snijvlak van de Geesteswetenschappen en de Sociale Wetenschappen. We onderwijzen onze ambitieuze, Nederlandse en internationale studenten in een prikkelende leeromgeving. Na hun afstuderen hebben zij de kennis, inzicht en vaardigheden opgedaan om een belangrijke en inspirerende bijdrage te leveren aan een samenleving die steeds internationaler wordt en waarin diversiteit een grote rol speelt.

De faculteit telt ruim 1870 studenten en circa 226 medewerkers.

Binnen de faculteit zijn op dit moment 2 Internship Coordinators werkzaam.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 38 uur per week
  • max. €4402 per maand
  • Universitair

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you