Analist - Hubrecht Instituut-KNAW - Utrecht

Analist - Hubrecht Instituut-KNAW - Utrecht

Geplaatst Deadline Locatie
22 okt 8 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 nov 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De onderzoeksgroep van prof. dr. Jeroen den Hertog heeft momenteel een vacature voor een analist.

Omschrijving van het project:
Als Analist zal je betrokken worden bij een project dat erop gericht is nieuwe antibiotica te identificeren. Dit project wordt gefinancierd door de Top Sector Life Science and Health. Antibiotica resistentie neemt hand-over-hand toe en vormt een grote bedreiging voor de gezondheid van mens en dier. In dit project zullen wij schimmels screenen voor de productie van antibiotica met nieuwe werkingsmechanismen tegen multiresistente, pathogene bacteriën, in het bijzonder de Enhanced Spectrum Beta Lactamase (ESBL)-producerende Gram-negatieve bacteriën. Om dit te bewerkstelligen, zullen wij een bank gebruiken, die wij eerder hebben gemaakt, die bestaat uit supernatanten van 10.000 schimmelstammen van het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute. Bovendien zullen wij "silent gene clusters" activeren in schimmels om het repertoire aan secundaire metabolieten te vergroten. Stoffen met antibiotische activiteit zullen worden geïdentificeerd en hun werkingsmechanisme zal worden bepaald met moleculair-genetische en cytologische analyses.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

We zoeken een enthousiaste, gemotiveerde kandidaat, die in het bezit is van een HLO-diploma. Naast motivatie en enthousiasme heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Engelse taal. Ervaring met microbiologische, moleculair biologische en/of analytisch chemische technieken strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling:
1 jaar 

Salaris:
Volgens de CAO-Nederlandse Universiteiten, afhankelijk van opleiding en ervaring, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Hubrecht Instituut

Het Hubrecht Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich richt op ontwikkelings- en stamcelbiologie. De 24 onderzoeksgroepen van het instituut doen fundamenteel en multidisciplinair onderzoek, zowel in gezonde systemen als in ziektemodellen. Het Hubrecht Instituut is onderdeel van de KNAW en bevindt zich op Utrecht Science Park. Sinds 2008 is het instituut geaffilieerd met het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit bevordert de vertaling van het onderzoek naar de kliniek. Het Hubrecht Instituut heeft een partnerschap met het European Molecular Biology Laboratory (EMBL).

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Gezondheid
  • max. 38 uur per week
  • HBO
  • AT2020-120 - HUBR-2020-19

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Uppsalalaan 8, 3584 CT, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you